22 februari 2017

The Mommy Tag

Geplaatst in: blogs en tags, moederschap

Rockstar

Op het bekendste mommyblog van Nederland (het blog van Kelly dus) spotte ik een paar weken geleden een tag over het moederschap. En omdat de kneuterige niet-momblogster in mij soms wel heel veel behoefte heeft om over het ouderschap te schrijven, vulde ik ‘m vandaag voor jullie in. Dus als je meer wilt lezen over mijn date nights met vriend en spaghetti op de vloer, dan weet je wat je te doen staat!

Goed, zoals ik net al schreef, vind ik het soms gewoon leuk om even over moederlijke dingetjes te bloggen. Een beetje kletsen over slecht slapen, eten dat constant op de grond wordt gesmeten en eerste woordjes en zinnen die uitgesproken worden; alles waar een beetje ouder natuurlijk wel een mening over heeft. De vragen die ik op het blog van Kelly vond, heb ik hier en daar wat aangepast, maar de strekking blijft hetzelfde. Komt ie!

Ben je een werkende of thuisblijvende moeder?
Ik ben op het gebied van werk en moeder een manusje van alles. Toen I. net geboren was, werkte ik thuis als eindredactrice voor een krant en redigeerde ik tot twee uur ’s ochtends de stukken die geplaatst moesten worden. Vervolgens gaf ik m’n baby de fles en ging ik zelf slapen tot het sein tot voeden weer gegeven werd. Dat heb ik zo’n zes maanden gedaan en soms ook met een ontroostbare zoon in mijn kielzog. Gekkenwerk nu ik erover nadenk, maar ik deed het wel. Natuurlijk deed (en doe) ik overdag elke dag trouw het huishouden (was wasjes draaien tot vloeren dweilen en één keer per dag op pad om boodschappen in te slaan).

Inmiddels schrijf ik per 1 mei 2016 beroepsmatig voor dit blog en neem ik dus betaalde opdrachten aan. Het schrijven of bloggen doe ik in mijn vrije tijd en met name wanneer I. slaapt of een nachtje uit logeren is. En verder werk ik twee dagen per weer op een middelbare school en dat vind ik dus heerlijk. Want die twee dagen in een andere omgeving dan thuis doen mij enorm goed. Dus je leest: ik ben een thuiswerkende- en blijvende moeder.

Zou je het anders willen?
Ik merk dat ik het nog steeds heel fijn vind om lekker voor mezelf aan het werk te kunnen gaan. In een ander leven (dat ik nu nog even niet leid) had ik dus best de werkende vrouw willen zijn die er voor zo’n drie dagen per week niet is. Maar omdat ik kinderopvang gewoon belachelijk duur vind zijn, is drie dagen werken nu nog niet aan de orde.

En natuurlijk had ik I. veel liever een andere voorgeschiedenis wat vadertje-moedertje betreft willen meegeven, maar dat is niet anders. Het verleden is geweest en we kunnen ons beter richten op de toekomst. Komt wel goed met hem, hoor.

Slaapt je kind altijd in zijn/haar eigen bed of wiegje?
Nee, I. slaapt niet altijd in zijn eigen ledikant. Hij ligt vrijwel elke nacht naast me (of ergens dwars op het kussen; tussen mijn benen aan het voeteneind, want ik heb een druk kind) en slaapt daar tot een uur of half acht ’s ochtends. Wel valt ‘ie elke avond in zijn eigen bed in slaap. (Gelukkig maar.) Hoewel ik het wel zwaar en druk vind, slaap ik een stuk beter dan een jaar geleden. Ik heb met I. namelijk heel moeilijke slaapmomenten gekend en ben nu alleen maar dankbaar met alle dingen die wel goed en redelijk soepel verlopen. (Lees: twee tot drie uur slaap per nacht in je eentje is HEEL erg zwaar.)

Wat is de beste aankoop voor je kindje?
Even nadenken hoor. I. is nu natuurlijk twee jaar oud en dat betekent dat hij ook duidelijk voorkeur voor een bepaald stuk speelgoed heeft. Wat buitenspeelgoed betreft is dat een plastic loopfietsje van de kringloop en binnen doen Duplo, Playmobil en de autootjes bij z’n tweedehands autogarage het goed.

Verder kan ik helaas geen items opnoemen waarbij ik denk: zonder jou had ik het niet gered. Al ben ik wel enorm blij met de kinderwagencombinatie. En het tweedehands autostoeltje, want zonder had ik nog steeds door weer en wind met I. naar oma moeten fietsen. (En als je dan ook je werk en survivalpakket voor je peuter mee moet nemen, is dat wel eens zwaar.)

Hoeveel kinderen wens je?
Ik heb al heel lang het aantal van vijf kinderen in mijn hoofd, maar denk dat dat toch wat te positief gedacht is. Vijf kinderen is namelijk best een kippenhok.

Date Night; hoeveel dagen/avonden per maand?
Date night is tegenwoordig het na tien uur stil op de bank zitten met z’n tweeën en hopen dat I. zich een tijdje koest houdt. Vaak slingeren we dan een film of serie aan en als I. er net een keertje niet is, bestellen we patat of Chinees en eten dat aan de salontafel op. Niet heel romantisch dus, maar lekker down to earth en daar houd ik van. Verder ben ik tegenwoordig zo’n superheld dat ik ook doodleuk om tien uur op bed ga liggen en in slaap val. Alles, ja álles voor een paar uur slaap zonder dwarsliggende en stompende zoon op mijn kussen. ;)

Supermom

Met de -s van Supermom!

Wat is de favoriete bezigheid van je kindje?
Zagen en timmeren met zijn nieuwe plastic gereedschap. En verder vindt hij het buiten fietsen en wipwappen ook wel tof en mag hij graag lopen (met of zonder honden) of in het zand prutsen met een schep of stokje. Binnen is het spelen met blokken altijd wel een succes of het op de bank hangen en een kindvriendelijk filmpje bekijken.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Nu is het alweer een tijd geleden dat ik zwanger was van I. en dus moet ik even nadenken over het antwoord op deze vraag. Ik denk eigenlijk dat alleen de babyschoenen echte miskopen zijn geweest, want geen enkel kind van beneden de zes maanden werkt mee bij het aantrekken van (zachte) schoentjes. En over alle draagzakken ben ik ook niet zo te spreken, want dat vond ik een te groot gedoe met riempjes. Ten slotte geloof ik ook niet ultiem in de flessenreiniger en babybox, want het eerste heb ik amper gebruikt en nummer twee vond ik overbodig.

Wat is het favoriete eten van je kindje?
In dit blog over de favorieten van I. heb je al kunnen lezen dat hij onder andere dol is op gekookte aardappels met vlees en jus en spaghetti zonder saus. (Want voeg je saus aan deze maaltijd toe, dan is het spugen en smijten geblazen en voor iemand die nog steeds regelmatig haar witte vloertje dweilt, is dat laatste niet zo tof.) En ‘stokworst’ (bierworstje of een frikadel) en ‘pittenbrood’ (niet-voorgesneden brood met pitten) zijn tegenwoordig ook populair.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Nee, ik heb namelijk geen eigen auto en op dit moment niet eens een fiets, omdat laatstgenoemde als gevolg van de brand van vorig jaar gesmolten is.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Twee dagen na de bevalling woog ik alweer 48 kilo, één kilo meer dan mijn normale gewicht. En dat gewicht heb ik altijd behouden, gelukkig.

Hoe ziet je droomvakantie met kids eruit?
Oei, dat vind ik nog een moeilijke, want ik heb eerder al aangegeven dat ik reizen met een peuter best een onderneming vind. Ik denk dat mijn droomvakantie er dus niet één naar de Spaanse kust zal zijn, maar bijvoorbeeld naar Schiermonnikoog of eerst veilig in een huisje van Centerparcs. Maar wel een bestemming met normale voorzieningen, een speeltuin en overdekt zwembad, zodat er op alle momenten van de dag iets te doen valt.

Wat is er in je leven veranderd sinds je moeder bent?

Ja wat niet? Ik..

 • kan niet op elk moment van de dag mensen ontvangen;
 • moet streng zijn omtrent zaken als kastdeuren die openstaan en toiletbrillen die nog opengeklapt zijn;
 • moet nadenken over wat ik op elk moment van de dag ga eten en drinken en I. daarbij niet vergeten;
 • ga niet meer elke week op stap;
 • kan niet zomaar op de bank of het bed neerploffen en uren lezen of bloggen;
 • doe niet meer een dutje tussendoor;
 • kan überhaupt zelden een nacht doorslapen en om twaalf uur mijn bed uitrollen;
 • voer niet hard pratend een telefoongesprek na 19 uur;
 • moet voor elk uitstapje plannen wat ik mee moet nemen;
 • ben me ineens extra van mijn en zijn kwetsbaarheid bewust;
 • moest nadenken over een voogd en andere moeilijke onderwerpen (want: alleen);
 • koop in de eerste plaats leuke dingen en kleding voor mijn kind en niet meer voor mezelf;
 • etc.

Quote ouderschap

Gevatte uitspraak die ik laatst ergens op sociale media spotte. 

Mijn hart smelt als ik..
I. alles een kusje zie geven of hem zichzelf zie troosten. Bijvoorbeeld: een zere teen krijgt een handkus en een gestoten hoofd ook.

Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Ik ben nog steeds fan van de H&M, maar koop en scoor ook wel veel items tweedehands. Niks mis met een beetje duurzaamheid en vaak vind ik nog heel mooie kledingstukken uit een iets oudere collectie van H&M of Noppies en dat ben ik echt heel tevreden. Plus: nu I. nog gewoon flink groeit, geef ik liever wat minder geld uit aan kleding. Ze smeren, ravotten en scheuren en dat liever in kleding die niet de volle mep gekost heeft.

Even alle vragen op een rijtje (voor de liefhebster)

Ben je een werkende of thuisblijvende moeder?
Zou je het anders willen?
Slaapt je kind altijd in zijn/haar eigen bed of wiegje?
Wat is de beste aankoop voor je kindje?
Hoeveel kinderen wens je?
Date Night; hoeveel dagen/avonden per maand?
Wat is de favoriete bezigheid van je kindje
Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Wat is het favoriete eten van je kindje?
Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Hoe ziet je droomvakantie met kids eruit?
Wat is er in je leven veranderd sinds je moeder bent?
Mijn hart smelt als ik..
Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Zo, dat was ‘m weer voor vandaag. Mocht je onverhoopt nog meer vragen hebben, laat dan een berichtje achter. Enne, mocht je toevallig weten of ontdekt hebben wie de maker van bovenstaande (blauwe) quote is, dan hoor ik het graag. Ik ontdekte het rockstar-multivitamine plaatje namelijk een tijd geleden op sociale media, sloeg ‘m op en weet dus nog steeds niet van wie ‘ie eigenlijk is. 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reply Madelon 22 februari 2017 at 09:03

  Dit is een leuke tag! Die ga ik ook invullen :D
  Ik blijf het enorm knap vinden hoe jij het allemaal doet met I <3

  • Reply Olga 22 februari 2017 at 10:06

   Ook wel credits voor hulp aan mijn moeder hoor, want die had vanmorgen alweer commentaar op mijn blog. ;)

  Laat een reactie achter