24 februari 2017

Slapen, I’m lovin’ it! (TAG)

Geplaatst in: blogs en tags, persoonlijk

Slapen (tag)

Oh mensen, slapen: ik houd ervan. In het tijdperk voordat ik moeder werd, sliep ik dan ook vaak met liefde uit en ja, dit mis ik nog steeds wel een beetje. Want hoewel de nachten hier eigenlijk best goed gaan, word ik tegenwoordig niet meer rond het middaguur wakker. In dit blog lees je meer over mijn slaapgewoontes en andere rituelen. 

1. Hoe laat ga je meestal naar bed?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vrij vaak te laat ga slapen. De ene keer komt dat omdat ik voor het slapen nog even ga liggen lezen, de andere keer omdat ik per se nog een paar blogs wil schrijven en bij wil lezen. Dingen waar ik overdag natuurlijk niet zo heel veel tijd voor vrij kan maken, dus offers jongens. Met vrij laat bedoel ik een tijd tussen 23 en 01 in.

2. Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Omkleden, kijken of I. nog goed in z’n bedje ligt, tanden poetsen, haar in een staart (kan/hoeft nu niet meer, nu ik mijn haar afgeknipt heb om te kunnen doneren) en dan richting bed. Als I. niet bij me ligt te slapen ga ik nog even lezen, als hij er wel ligt, lees ik nog wat blogs op mijn telefoon bij en app ik met mijn vriend.

3. Wat doe je als je niet kunt slapen?
Dan ga ik liggen denken en malen met als gevolg dat ik dan helemaal niet meer in slaap kan vallen. Omdat ik mijn slaap wel echt nodig heb, probeer ik mijn lichaam dan in slaap te denken. En even naar de omgevingsgeluiden luisteren wil ook nog wel eens werken. Dan ontstaan er namelijk vanzelf verhaaltjes in mijn hoofd en ben ik zo vertrokken.

Ik kan trouwens écht niet slapen als het om me heen te druk is of als ik in een kamer slaap die te licht is. Vroeger sliep ik daarom ook met zo’n slaapmasker voor (en oordoppen in), omdat ik anders niet in slaap kon vallen. Dat ik later een verduisterend gordijn kreeg, was echt de hemel. Toch jammer dat ik het nu weer met gewone rolgordijnen moet doen, al staat het aanschaffen van iets anders wel op mijn to do-list.

4. Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik lig altijd op mijn buik of zij en afhankelijk van de kamerindeling slaap ik dan op links of rechts (al is rechts wel mijn voorkeurshouding). En ik lig dan altijd onder een stapel dekens weggekropen, want onder minder slaap ik niet fijn.

5. Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Toen er in december een brand in mijn tuin woedde, vond ik het toch wel fijn dat ik wakker werd gemaakt. Verder kan ik het niet zo waarderen als je me midden in de nacht wakker maakt, al vind ik appjes of een belletje van mijn vriend dan wel weer leuk.

6. Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?
Als ik niet hoef te werken, gaat er hier geen wekker af. Ik word namelijk elke ochtend trouw door een jongetje van twee gewekt en daar kan geen wekker tegenop.

7. Snoozen of direct opstaan
Ik blijf altijd even liggen, omdat ik totaal geen ochtendmens ben. Maar als ik er eenmaal uit ben, dan kan ik de wereld aan en begin ik ook direct met mijn huishoudelijke taken voor die dag.

8. Slaap je uit in het weekend?
Nee, hoe dan.

9. Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik schijn wel eens te slaan en te schoppen en ga rechtop zitten als ik slaap, om vervolgens alle dekens af te pakken, me om te draaien en weer verder te slapen.

10. Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Vier

11. Wat heb je aan in bed?
Ik ben van boven tot onder bedekt, anders kan ik niet slapen.

12. Slaap je met sokken aan?
Ja, regelmatig. Ik ben een vrouw en heb vaak koude voeten. Sokken zijn dus een must hier.

13. Hoe groot is jouw bed?
Op dit moment nog 1.20, maar daar komt volgende week verandering in. #TeamBoxspring #BedVan1.60 

14. Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…
een filmpje (met het geluid UIT) voor I. aanzetten en nog even mijn ogen dichtdoen.

15. Droom je elke nacht?
Ongetwijfeld, maar wat ik droom kan ik je niet zo 1, 2, 3 vertellen.

16. Welke droom of nachtmerrie kun je goed herinneren?
Toen ik nog zwanger was, droomde ik de nacht voor de 20-wekenecho dat mijn moeder me vertelde dat ik een zoon kreeg en ik daar niet blij mee was. Sowieso droomde ik die zwangerschap heel vreemd, al schijnt dat bij het zwanger-zijn te horen. ;) En verder heb ik ook wel van die terugkerende dromen over plaatsen die zogenaamd heel goed ken. Oh, en ik droomde ooit eens dat ik werd doodgeschoten en dat ‘voelde’ zo echt, dat ik erg heel naar van wakker werd.

Natuurlijk heb ik deze vragen niet zelf bedacht, maar eerlijk van het blog van Jorien // Energie+ overgenomen. Heb jij onlangs nog een heel vreemde droom gehad? En heb jij een vast slaapritueel?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Dit was februari '17 • daarwaseens.nl 30 april 2017 at 23:47

  […] je wilt weten wat mijn slaapgewoontes zijn, moet je trouwens even hier klikken. In dit blog lees je de antwoorden op de I love […]

 • Reply Benthe 24 februari 2017 at 09:27

  Oooh wat fijn dat je een boxspring krijgt! Daar zou ik ook heel erg naar uitkijken, haha.

  • Reply Olga 2 maart 2017 at 13:16

   Ik heb ‘m nu sinds dinsdag en ik vind het een heel fijn bed!

 • Reply Jenn 24 februari 2017 at 07:20

  Ik droomde een paar dagen geleden nog dat ik in een opwelling gewoon op vakantie ging in plaats van naar mijn werk. Het was heerlijk. Maar helaas ging de wekker.

  • Reply Olga 24 februari 2017 at 08:01

   Ik droomde dat ik een iets moest geven en nog niks naar de drukker gestuurd had. Ook even drama hoor ?

   • Reply Olga 24 februari 2017 at 08:03

    Met iets bedoel ik trouwens ‘toets’, maar dat nam mijn telefoon niet over zie ik.. oeps!

  Laat een reactie achter