26 februari 2017

Zijde, om in te lezen en naar te kijken

Geplaatst in: boek, film en muziek

Zijde

Herinneren jullie mijn blog over het Yeti-boek nog? Wel, een paar dagen geleden ontving ik het prachtig geïllustreerde ‘Zijde’ van Alessandro Baricco en vertel jullie in het blog van vandaag wat meer over.

In Italië is Alessandro Baricco een ongekend populaire auteur. E ook hier in Nederland doen zijn romans het goed. Of het werk als warme broodjes over de toonbank gaat, weet ik niet (vast wel!), maar dat zijn boeken diverse internationale prijzen hebben gewonnen, is een feit.

Zijde is, in tegenstelling tot wat ik dacht, niet de nieuwste roman van Baricco, maar een rijkelijk geïllustreerde heruitgave. De roman werd in 1997 namelijk al eens door De Geus uitgegeven en in 1998 uitgeroepen tot Booksellers International Book of the Year. En mocht er nog steeds geen belletje gaan rinkelen: in 2007 werd dit korte verhaal verfilmd onder de naam Silk met niemand minder dan Keira Knightley in de hoofdrol. (En laat ik die film nou net wél kennen!)

Zijde

“Zuid-Frankrijk, 1861. Door een onverklaarbare ziekte onder zijderupsen in Egypte en Syrië moet Hervé Joncour zijn handel naar Japan verplaatsen. Daar raakt hij onder de bekoring van een geheimzinnige vrouw, door wie hij bij het afscheid een briefje in zijn handen gedrukt krijgt met de tekst: `Kom terug, of ik ga dood. Vanaf dat moment bloeit er een even vreemde als intense relatie op tussen de Franse zijdehandelaar en de vrouw met de niet-oosterse ogen.” (Via kobo.com.)

Beeldmateriaal

Zijde

Zijde

Zijde

Zijde

Zijde

Zijde

Dit blog bevat producten die ik ter review heb ontvangen. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening gehad. (Dit is namelijk een ontzettend mooi boek, punt.) Het boek kost € 29,99 en is een uitgave van Uitgeverij Davidsfonds

Liefs Olga
Gesponsord bericht of ontvangen producten
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Dit was maart '17 • daarwaseens.nl 19 april 2017 at 20:00

  […] goede boeken die ik binnenkort op dit blog zal bespreken. In de haul noem ik ook nog even kort het prachtig geïllustreerde Zijde, dat ik ter review ontving. Ook dit exemplaar moet ik nog uitlezen. Als je trouwens geluk hebt […]

 • Reply Effe kletsen 19 april 2017 at 19:11

  […] een eerder blog hebben jullie al kunnen lezen over het prachtig geïllustreerde Zijde. Ik kreeg het boek destijds ter review toegestuurd en mag maar liefst twee exemplaren onder mijn […]

 • Reply Book haul - Boekenkraam.nl • daarwaseens.nl 3 maart 2017 at 19:04

  […] de tafel zie je trouwens ook een exemplaar van Zijde liggen. Daar schreef ik eerder al dit blog over. Mocht je ook graag een exemplaar in je bezit willen krijgen, houd dit blog dan goed in de […]

 • Reply Madelon 27 februari 2017 at 20:01

  Echt liefde voor de prachtige illustraties. Ik krijg gelijk zin in lezen.

  • Reply Olga 2 maart 2017 at 12:51

   Er komt nog een winactie m.b.t. dit boek, dus als je ook een exemplaar wilt hebben, moet je het hier even in de gaten houden :)

 • Reply Barbara 26 februari 2017 at 19:17

  Wat een prachtige uitgave! Hou ik van!
  Heb ook de nieuwe uitgave van Alleen op de wereld gekocht vanwege de mooie tekeningen. Bedankt voor deze tip!

  • Reply Olga 2 maart 2017 at 12:51

   Niets te danken, ik hoop dat je jouw boek met veel plezier gelezen heb! :)

  Laat een reactie achter