3 maart 2017

Book haul – Boekenkraam.nl

Geplaatst in: boek, film en muziek

Book haul

Op Instagram zie ik ze wel eens voorbij komen: book hauls a.k.a. foto’s of video’s van boekaankopen. En dan niet van één of twee boeken, nee flinke stapels is what you get. Geïnspireerd door deze berichten besloot ik om de inhoud van mijn net ontvangen boekenpakket met jullie te delen en kort wat over mijn nieuwe aankopen te vertellen. Boekliefhebbers, opgelet!

Voor ik van wal steek, wil ik jullie trouwens éven attenderen op de leuke filmpjes van deze Australische dame, Tamsien // Babbling Books. Ik kende dit account tot een paar minuten geleden niet, maar ik vind het idee zó tof. De video’s van Tamsien gaan onder andere over reviews, favoriete boeken op genre en auteur en stylingtips voor je stash. Toch weer iets anders dan vlogs van Monica Geuze of Enzo Knol (#GuiltyPleasure).

Een bericht gedeeld door Tamsien (Babbling Books) (@babblingbooks) op


Tip:
het YouTube-kanaal van Babbling Books.

Book haul van Boekenkraam.nl

Judas – Astrid Holleeder
Na op diverse blogs over Judas gelezen te hebben, besloot ik ‘m in mijn winkelmandje te stoppen. “Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder.”

Omdat ik Holleeder eigenlijk alleen maar vanuit bladen als de Privé ken en ik best van misdaad houd, lijkt dit boek me ontzettend interessant. Blogs die ik over het boek heb gelezen, vind ik dusdanig boeiend dat ik niet kan wachten om zelf in dit boek te beginnen. Bij interesse zal een review snel volgen!

OMdenken – Berthold Gunster
Omdat ik net als iedereen tegen problemen aanloop die soms lastig op te lossen zijn (zo lijkt het), besloot ik dit praktische boekje over ‘omdenken’ te bestellen. Want al kan ik soms heel koppig zijn, van praktische tips kan ik altijd iets leren. Omdenken bevat geen lange verhalen over problemen en oplossingen, nee, het zijn in feite korte verhaaltjes met tips die je zeker eens kunt uitproberen. Niet te moeilijk denken als het ook stukken makkelijker kan.

PAAZ – Myrthe van der Meer
Al heel lang ben ik benieuwd naar dit boek, maar kocht het nooit, omdat mijn stapel met ‘nog te lezen’ boeken al groot zat was. Maar nu ik weer in een leesflow zit, heb ik ‘m toch maar aan mezelf cadeau gedaan. “Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.”

Ik ben erg benieuwd naar wat ik van dit boek kan leren. Iemand PAAZ al gelezen?

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
Op de eerste dag van het nieuwe jaar, toen ik leeg en lam van de buikgriep op de bank lag, besloten mijn vriend en ik om The Girl on The Train te bekijken. Hoe dit verhaal gaat en wat er uiteindelijk gebeurt, weet ik dus al. Toch blijf ik benieuwd naar het boek, want als de film al goed was, moet het boek ook wel sterren verdienen. En daarom bestelde ik ten slotte ook dit exemplaar.

“Iedere ochtend neemt Rachel dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? En heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?”

Op de tafel zie je trouwens ook een exemplaar van Zijde liggen. Daar schreef ik eerder al dit blog over. Mocht je ook graag een exemplaar in je bezit willen krijgen, houd dit blog dan goed in de gaten. Binnenkort mag ik namelijk iets weggeven.. Maar dat wordt vervolgd!

Zo, nu alleen nog even bepalen welk boek ik straks ga lezen. Welk boek zou jij uitkiezen?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reply Gelezen #01 12 juli 2017 at 09:51

  […] bekeek ik eerst de film en bestelde ik een paar weken geleden dit boek. En hoewel ik normaal niet zo van het eerst film kijken en dan […]

 • Reply Effe kletsen 11 april 2017 at 20:55

  […] en de leerlingen ben ik al aan een heleboel nieuwe leestips gekomen en zoals jullie hebben kunnen lezen, deed ik mezelf laatst ook wat boeken cadeau. Ik heb mijn lees-flow weer teruggevonden en probeer […]

 • Reply Jenn 7 maart 2017 at 09:24

  Mooie boeken heb je gekocht! Ik zou kiezen voor Paaz, om de simpele reden dat ik de rest al gelezen heb :P

  • Reply Olga 8 maart 2017 at 12:41

   Ik twijfel nog tussen ‘Paaz’ en ‘Het meisje in de trein’ om straks als volgende boek te lezen. Maar moet ook nog wat doornemen voor de mondelingen die er straks gegeven worden, dus misschien duurt het nog even voor ik aan deze stapel toekom. Wat vond je van alle boeken?

 • Reply Barbara 5 maart 2017 at 18:50

  Paaz gelezen. Goed geschreven, maar vond het wel heftig verhaal. En heb het boek echt soms weg moeten leggen.
  Judas niet gelezen, trekt me ook niet zo heel erg.
  Omdenken lijkt me ook leuk, komt op mn lijstje.

  • Reply Olga 8 maart 2017 at 11:58

   Ik ken Holleeder dus alleen als man die wel eens in de Privé wordt genoemd en was dus wel benieuwd naar het beeld dat anderen van hem schetsen. Het is wel een interessant boek, leest makkelijk weg. Maar snap dat als je meer van het literatuur lezen bent, dit niet zo’n boek voor je is. :)

 • Reply Nienke 5 maart 2017 at 10:54

  Ik ben erg benieuwd naar Judas. Ik kijk erg uit naar je review!

  • Reply Olga 8 maart 2017 at 12:42

   Ik heb het boek echt bijna uit, maar ben ’s avonds elke keer te moe om flink te gaan lezen. Maar vanavond ga ik mijn best doen! En dan hoop ik er ook snel een stuk over te kunnen schrijven :)

 • Reply Saskia 5 maart 2017 at 09:09

  Judas, paaz en meisje in de trein gelezen.
  Judas en paaz in een ruk uitgelezen. Meisje in de trein vond ik voorspelbaar.
  Net de hele reeks Harry potters gelezen.
  Nu weer op zoek naar iets nieuws. Ondertussen romannetjes aan het lezen.

 • Reply J 3 maart 2017 at 21:04

  Boekenkraam.nl liefde<3
  Paaz en Up van Myrthe van der Meer deze zomer in een ruk uitgelezen en vond vooral Paaz heel goed (maar Up ook, die is gewoon heel anders) en mocht je meer booktubers willen kijken. Mijn lievelings is BooksandQuills, van een Nederlands meisje die nu in Londen woont/werkt

  • Reply Olga 3 maart 2017 at 21:54

   Ik ga d’r even opzoeken. Kwam erachter dat ik dit soort filmpjes eigenlijk heel leuk vind. Liet me er in ieder geval door inspireren en ineens waren er allemaal boogideeën geboren! Als ik ‘Judas’ helemaal uit heb, ga ik in ‘Paaz’ beginnen. Ben ik ook erg benieuwd naar :) X

   • Reply Olga 8 maart 2017 at 11:59

    Blogideeën dus. ;)

  Laat een reactie achter