8 maart 2017

Dit ben ik, een jaar later

Geplaatst in: blogs en tags, persoonlijk

IMG_7354-3

Een klein jaar geleden vulde ik een soort tag in waarbij je aan de hand van steekwoorden iets meer over jezelf vertelt. En nu, een klein jaar later, ben ik erg benieuwd of mijn antwoorden nog steeds hetzelfde zijn. Kijk je met me mee?

Stom: douchen in het donker, omdat de lamp niet meewerkt, ruzie, aangebrande aardappels, dat je huis na het bakken van een ei zo vreselijk lang vies blijft ruiken, dierproeven.

Na de renovatie van de badkamer is douchen in het donker gelukkig verleden tijd. Maar dat van die eieren? Same. En voor dit keer wil ik ook zinloos geweld en het opzettelijk vernielen van andermans spullen aan het lijstje toevoegen.

Allerstomst: huiselijk geweld, oorlog, het gevoel in je vingers als je een (half)uur in de vrieskou hebt rondgelopen/gefietst en je eindelijk weer de warmte op mag zoeken; AU! Oh, en dat zowel mijn zoon als ik zonder ouders-met-relatie op moeten groeien.

Redelijk intact gebleven, en als het bij I. ooit begint te kriebelen om naar andere familie op zoek te gaan, zal ik hem daar alleen maar in steunen. (Al blijft het nog steeds stil aan de overkant, zelfs nu d’r heus wel beeldmateriaal is ‘uitgelekt’. Maar goed, daar moet een ander mee leven en niet ik, toch?) 

Dag met een gouden randje: 16 december 2014, de geboortedag van I.

Same, de zestiende blijft een uitstekende datum. :)

Leukste liedje: dat is er niet één, helaas.

Vorig jaar was dat ‘Everything she does is magic’ samen met ‘Took a pill in Ibiza’ en dit jaar ben ik 100% fan van Ed Sheeran z’n ‘Shape of you’. 

Houd van: m’n kind en dat beetje familie dat ik heb, bloggen en boeken lezen, zon, kennis vergaren, fotografie, een goede film, Grolsch, zwoele zomeravonden, pizza, meebrullen met muziek tijdens het autorijden, mensen met een doel, reizen, vriendschap, goede gesprekken en mannen.

Op volgorde van aanwezigheid: I., de kat en mijn vriend. En verder natuurlijk nog steeds mijn ouders, familie, het meezingen met (foute) muziek tijdens het autorijden (Ed Sheeran!) en mijn nieuwe (tijdelijke) baan. Echt, ik heb de afgelopen maanden zoveel leuks meegemaakt!

Nooit gedacht: dat ik als alleenstaande moeder zou eindigen en studievertraging op zou lopen.

Is niet het einde van de wereld; ik heb er mooie dingen voor teruggekregen. Nu nooit gedacht: dat ik een halfjaar geleden met de buurman zou zoenen en hij me zou veroveren middels een kratje Grolsch en stoofvlees. Ik vond namelijk dat ‘ie een heel stom overhemd en lelijke schoenen droeg, maar ergens deed hij toch iets goed. Pure romantiek dus. En zo moet je ze hebben.

Genieten: samen met I. in de tuin gras plukken en zandtaartjes maken.

M’n werk, het vele bloggen, liedjes zingen met I. en boeken voor hem scoren. Oh, en ik vind het ook geweldig om ’s avonds tussen kind en kat in bed in slaap te vallen. Zoveel liefde hier.

Bang voor: clowns (!!!!), vuur, dikke spinnen, het misschien missen van een stopteken van de politie, het plotselinge verlies van een dierbare.

Idem dito. 

Hekel aan: mensen die op de markt met hun fiets aan de hand stilstaan, omdat ze met Bep, Truus of Henk van de overkant in gesprek zijn geraakt.

Nog steeds vervelend, maar ik heb inmiddels ook weer een hekel aan mensen die roddelen en eigendommen in de fik steken. Maar ja, daar heb ik zo mijn redenen voor. ;)

Lekkerste weer: zomer; warmte, zon.

Check, hier met die zomer!

Leukste leeftijd: voorlopig 26, omdat dit jaar mijn jaar gaat worden. En ik voel me voor het eerst geen broekie meer, of zo. Voelt ook wel eens fijn. Dus dat passeren van de magische 25-grens heeft ook z’n voordelen.

Ik heb echt super leuke dingen gedaan het afgelopen jaar en me door mensen laten inspireren. Er zijn kansen op mijn pad gekomen, net als mensen en andere zaken en ik vind het mooi. Ik hoop alleen wel dat dit jaar qua leeftijd nog veel leuker gaat worden.

Spijt van: de lerarenopleiding Nederlands en m’n tijdelijke stop. Dubbel hè?

Nee, ik heb op dit moment geen spijt van dingen. Alles gebeurt met een reden en ik ben blij met het leven dat ik leid en de persoon die ik ben. 

Lekkerste eten: iets met garnalen, een goede saus, kruiden. Maar ook pizza (zelfgemaakt), versgebakken brood, sushi of een ordinair bord patat.

Dit is vrijwel hetzelfde gebleven. 

Fijnste vakantieland: qua zon vond ik Italië toch wel mooi, Barcelona en Londen zijn verder m’n fijnste steden.

Dat wordt weer gewoon Nederland dit jaar. 

Vreselijk goor: mijn doucheputje.

Toevallig net gisterochtend schoongemaakt en er kwam weer een lekkere pluk haar uit tevoorschijn. Hoort er ook bij, helaas.

Mezelf een duwtje geven: om m’n studie af te maken, meer te lachen en te lezen en dit blog (de site zelf) iets zakelijker te maken.

Moet hier en daar nog aan gewerkt worden, maar ik ben in ieder geval weer een stuk gelukkiger dan een jaar geleden.

Wil nog: heel veel van de wereld zien, een leuke man treffen en ooit een normale zwangerschap meemaken. Oh, en succesvol worden.

Ik denk dat ik in dit mensenleven vooral veel van Nederland ga zien en de wereld in een volgend leven over ga doen. Succesvol voel ik me al een stuk meer en de man is ook aanwezig. Best goed voor elkaar dus.

Mis een beetje: familie in de buurt en een dikke kat om mee te knuffelen.

Het is zoals het is en ik vind het niet erg meer. Het gaat niet om waar iemand woont, maar om het contact dat je hebt. En als dat goed is, is het goed. En wat de kat betreft: Saartje is de beste aanwinst van 2016. Zoveel liefde voor die kat!

Dansen: deed ik vroeger voornamelijk op de bar en tegenwoordig ’t liefst tijdens het afwassen met I. aan mijn voeten. Of erop.

Na het schrijven van het blog van vorig jaar ben ik welgeteld nog zes keer op stap geweest en dansen doe ik al lang niet meer. Ja, een keertje bescheiden tegen m’n wederhelft aan schuren, maar daar is ook alles mee gezegd. En áls ik hier in het centrum uit wil gaan, loop ik een te groot risico om leerlingen van een paar jaar geleden tegen te komen en hoewel het best cool is om daar dan mee op de foto te gaan en in groepsapps te belanden (is gebeurd): het maakt wel oud. Dus ik ken mijn plek, thuis. Met een glas sinaasappelsap, een boek en deken bij de hand. #OmaPraat

De tag is door Ysanne uit Utrecht bedacht. Wil je ‘m ook overnemen, denk dan om de credits. :)

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Nesrin 9 maart 2017 at 21:41

  Fijn dat je een heel goed jaar hebt gehad. Gefeliciteerd met je nieuwe job! Leuk dat je de tag nog een keer voorbij laat komen met de antwoorden van toen en nu.

  • Reply Olga 11 maart 2017 at 22:26

   Dankjewel, en jij ook van harte met je nieuwe baan! :)

 • Reply annouska 8 maart 2017 at 10:00

  Wat leuk om de verschillen te lezen, op sommige gebieden zo veranderd omdat je door gaat met je leven. Maar sommige dingen zullen ook nooit veranderen. Enne omapraat, ik geloof dat iedereen naarmate hij of zij ouder is minder vaak uit gaat. (Althans de meeste haha)

  • Reply Olga 8 maart 2017 at 11:51

   Ik vind uitgaan nog steeds wel leuk hoor, maar ik heb dan echt een dag nodig om bij te tanken en moet dan mijn zoon alweer ophalen. Dus als hij er nu een keer in het weekend niet is, vind ik het eigenlijk fijner om thuis wat te rommelen en een boek te gaan lezen. Op een gegeven moment word je vanzelf wijzer, haha.

  Laat een reactie achter