27 maart 2017

Lichtpuntjes

Geplaatst in: overzicht en terugblik, persoonlijk

Lichtpuntjes

Anders dan de gebeurtenissen waarmee ik mijn Happy List vul, heeft dit blog alleen betrekking op de dingen die me vandaag blij hebben gemaakt. Kleine lichtpuntjes dus, en die betekenen vandaag nét effe iets meer voor me dan normaal. Lees je met me mee?

Afbeelding via Shutterstock.

♥ Wakker worden in een zee van zonlicht. Ik kan hier zó van genieten en ik merk dat zo’n portie licht echt veel met me doet. Ja, de donkere dagen hebben ook wel wat, maar voor mijn gesteldheid is het voorjaar zoveel beter.

En wat een nieuw bed en een fris randje plakfolie al niet voor een slaapkamer kunnen doen. Ik twijfel trouwens nog over het wel of niet aanschaffen van een nieuw rolgordijn (rolgordijnwinkel.nl, iemand?), maar denk dat ik het na een ronde poetsen ook nog wel met deze exemplaren uit weet te zingen.

♥ Toevallig werd ik wakker van het enthousiasme van een kleine tweejarige. “Mamma, wakker worden.” En dat terwijl hij dan op mijn hoofd klopt en het dekbed van mijn schouders trekt. (Overigens nog een bonuslichtpuntje voor het feit dat ‘ie tot na negenen op bed bleef liggen en aan YouTube genoeg had.)

♥ Snel een wasje in de machine proppen en de geur van lavendel door het huis laten verspreiden. Ik houd van die geur.

♥ Omdat het dus echt lekker weer bleek te zijn, zaten I. en ik al voor elf uur met een eierwafel in onze knuisten gedrukt op de fiets. Ik fietste een beetje rond, besloot om langs de dierenarts te rijden en genoot van deze stille maandagmorgen. En hoewel ik het hier soms best ruk vind om te wonen, kan ik dan wel weer heel blij worden van de vele oude huisjes die ‘mijn’ buurtje telt.

♥ Er moesten nog boodschappen gedaan worden en dus liet ik I. voor de verandering eens met zo’n klein winkelwagentje door de tent heen scheuren. Ging best goed; er raakte uiteindelijk niemand gewond en alle enkels bleven schadevrij.

♥ Terug op de fiets (met weer een omweg) en een broodje voor I. En gesprekken voeren voor het leven.

♥ Samen een bak druiven leeg eten.

♥ Om vervolgens de rest van de middag samen op bed in het zonnetje naar filmpjes op YouTube te kijken. Sapje erbij, chipjes bij de hand. Dit doen we zeker niet regelmatig, maar ik vond het dit keer wel erg fijn.

♥ En als het kleine mannetje dan om zeven uur gevloerd is, is deze moeder ook wel erg blij met de lange, rustige avond die nog komen gaat.

♥ Jongens, het is ‘al’ half negen, maar wat fluiten de vogels buiten nog fijn!

En wat waren jouw lichtpuntjes deze dag? Nog een fijne avond toegewenst! :)

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Irene 28 maart 2017 at 22:16

  Heerlijk om te lezen en oh zo herkenbaar! Ik geniet zoveel meer en intenser nu het zonnetje schijnt en de volgeltjes fluiten.

  • Reply Olga 5 april 2017 at 16:36

   Ik vind het zoveel fijner met die lichte dagen en warmte. Zit meteen meer buiten en vind het leuk dat iedereen in mijn buurtje dat ook meer doet, dus er is meteen veel meer leven op straat of zo. :)

 • Reply Annouska 28 maart 2017 at 19:21

  Wat een heerlijk dagje waar je optimaal van elkaar kon genieten. Heel veel hartje hiervoor ;)

  • Reply Olga 28 maart 2017 at 20:02

   Ja he, ik voel het zonnetje van gisteren nog steeds op mijn gezicht shinen :)

 • Reply Saar 28 maart 2017 at 17:28

  Heerlijk he die lente. De vogeltjes, het lange licht, de zon. Helemaal fijn!

  • Reply Olga 28 maart 2017 at 20:04

   Thank God, ik was er ZO aan toe! Ik had vroeger ook echt last van een somber gevoel in de herfst- en wintermaanden, omdat ik het zonlicht nodig had. Merk altijd zodra je weer buiten van je theetje kunt genieten en mensen buiten gaan schoffelen of de ramen staan te lappen, dat het echt voorjaar is en dat alles figuurlijk ook een stuk zonniger wordt. :)

  Laat een reactie achter