11 maart 2017

Effe kletsen #02

Geplaatst in: persoonlijk

3 maart 2017 - Tegeltje

Hi allemaal en leuk dat je weer een kijkje op dit blog komt nemen. Ook in huize Ol en I. is het weekend aangebroken en omdat laatstgenoemde al een tijdje lekker ligt te pitten, heb ik mijn laptop maar weer eens opengeklapt, klaar voor een nieuw verhaal. Want d’r is weer een heleboel gebeurd..

Klusserdeklus

Gedeeltelijk onder invloed van het mooie(re) weer ben ik thuis weer aan het klussen en veranderen geslagen. En als je me (ergens) op Twitter volgt, heb je daar natuurlijk al het één en ander over kunnen lezen. Inmiddels zit er in de hal beneden geen behang meer op de muren en ben ik begonnen met het witten van (delen van) mijn trap.

Nog steeds voelt het veranderen van dit soort dingen heel bevrijdend. Ik heb mijn huis namelijk heel lang gezien als plek waar ik op het verkeerde moment in mijn leven ben gaan wonen, maar sinds ik de touwtjes in eigen handen heb genomen, is dat gevoel niet meer aanwezig. Want hallo: ik woon hier eigenlijk heel fijn en licht en ruim. En daarnaast vind ik het ook heerlijk om even een middagje te kunnen scheuren, schuren en verven. Uiteraard probeer ik daar wel foto’s van te maken, maar in je up in een donkere hal levert dat vaak niet het beste beeldmateriaal op: sorry!

Omdat ik trouwens echt in de verander-flow zit, heb ik na maanden twijfelen ook eindelijk een nieuw bed gekocht. Na een avondje klikken en vergelijken, viel de keuze op dit bed van Wehkamp (#nospon) en inmiddels slaap ik alweer een paar weken op dit tweepersoonsbed. Best een dingetje hoor: niet elke ochtend meer op het randje van het bed wakker worden, omdat ik door een tweejarige aan de kant ben geduwd. Want al slapen kat en kind praktisch elke avond naast en op me: ik heb in ieder geval één bedhelft voor mezelf. Yes!

3 maart 2017 - Klussen (PM)

Druk bezig met het los boren van de schroeven van ‘ons’ oude bed. Wat voelt het fijn om van 1.20 naar 1.60 te gaan. Oh en excuus voor het nog steeds moeten missen van een foto van mijn korte haar. Als je een beetje goed naar dit plaatje kijkt, zie je dat mijn lange lokken foetsie zijn, maar het kan natuurlijk altijd beter. Wordt vervolgd!

Als mijn eigen projecten zo goed als afgerond zijn, ben ik trouwens van plan om de kamer van I. een kleine upgrade te geven. Het beste kind slaapt namelijk nog steeds (of nog gewoon, het is maar hoe je dat wilt bekijken) in zijn ledikant en stiekem vind ik het nu gewoon tijd voor een ‘echt’ kinderbed. Bed en matras heb ik trouwens allemaal al, maar heeft iemand nog een leuke tip voor beddengoed?

Jarig

Over drie weken is het weer zo ver: ik ben jarig en tik dan de respectabele leeftijd van 27 aan. En daar waar ik echt even moest slikken toen ik 26 werd, heb ik er nu totaal geen moeite mee. Ik voel me namelijk alles behalve oud, afgeschreven en niet leuk (grapje) en ik denk dat ik er de komende 365 dagen wel weer wat moois van weet te maken.

Qua cadeautips zit ik trouwens ver onder het nulpunt, want wat ‘moet’ ik voor de vorm eens vragen? Zo vreemd dat ik me daar vroeger niks bij voor kon stellen en het tegenwoordig wel best vind als iemand me een fles badschuim en flink wat chocola cadeau doet. Al staat het nieuwe album van Ed Sheeran wel op mijn lijstje, maar logisch natuurlijk, want die man maakt gewoon vette platen. ;)

Maar goed, iemand nog een cadeautip in de aanbieding?

Tegeltjeswijsheid

Als hobbyfotograaf vind ik het super leuk om producten die met fotografie te maken hebben uit te (mogen) proberen. Dus toen ik van fotofabriek.nl de vraag kreeg of ik een tegel met afbeelding naar keuze wilde ontwerpen, mailde ik meteen enthousiast terug. Da’s weer iets anders dan het maken van een album of canvas natuurlijk.

En naast anders ook niet moeilijk, want om zelf zo’n tegel te ontwerpen, heb je alleen een scherpe foto nodig. Of, als je niet per se iemands foto op een tegel vereeuwigd hoeft te zien worden, een paar mooie spreuken. Want naast de mogelijkheid om je eigen ontwerp uit te werken, kun je ook gebruik maken van de vaste sjablonen en deze van een voor jou inspirerende quote voorzien. Een rondje Pinterest doet wonderen. ;)

3 maart 2017 - Tegeltje

Zelf houden doe ik het tegeltje niet, dus mam als je dit leest: ik heb ‘m al een paar keer in mijn tas gestopt en weer mee naar huis genomen, maar ooit staat hij bij je op de kast.

Harry Potter, Judas & veel lezen

In een eerder blog deelde ik mijn meest recente boekaankopen met jullie. Ik heb er dit jaar namelijk weer veel zin in om te gaan lezen en besloot om mezelf dit stapeltje boeken cadeau te doen. Judas heb ik inmiddels uit en OmDenken gaat elke werkdag in mijn tas mee naar school.

En bij veel zin hebben om te lezen, hoort ook het herlezen van alle Harry Potterdelen. Iets dat ik vroeger nog wel regelmatig deed als er bijna een nieuw deel in de winkels lag, maar na het laatste (en iets tegenvallende) deel nooit meer gedaan heb. Ik moet dus eerlijk bekennen dat ik helemaal niet zo goed meer weet hoe het zesde en zevende deel in elkaar steken..

Houd dit blog trouwens goed in de gaten als je nog iets te lezen wilt winnen, want in de week voor mijn verjaardag hoop ik met cadeautjes te kunnen strooien.

Nog een fijn weekend toegewenst en tot blogs!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Dit was maart '17 • daarwaseens.nl 19 april 2017 at 20:00

  […] kletste ik even bij over het klussen, mijn nieuwe bed en mijn samenwerking met fotofabriek.nl. En van blogdates, kleine […]

 • Reply Saar 13 maart 2017 at 16:35

  Leuke bijpraat blog! Je tegel is superleuk geworden en Harry Potter moet gewoon eens in de zoveel tijd herlezen worden.

  • Reply Olga 5 april 2017 at 16:45

   Ik ben nu bij deel vier blijven steken, omdat er nog een pakketje met andere boeken op de mat lag. Maar zodra ik mijn laatste boek van die stapel uitgelezen heb, is Harry weer aan de beurt!

  Laat een reactie achter