24 maart 2017

Kijkje in mijn tuin

Geplaatst in: interieur

Tuinieren

De zomer van 2017 wordt voor mij de eerste zomer waarin mijn achtertuin volledig betegeld en ‘af’ zal zijn. Een fijn vooruitzicht en nog fijner vind ik het om langzaam leuke tuinspullen bij elkaar te mogen verzamelen. De eerste bloempotten zijn al van viooltjes voorzien en mijn handen jeuken om ook de rest van mijn (grote) tuin aan te pakken. Tijd om tuincentra onveilig te maken en de vrolijkste items in te slaan!

De tuin, van 2013 tot 2016

Voor wie zich altijd al afgevraagd heeft hoe die zogenaamd grote tuin van mij er precies uitziet, volgt nu eerst een korte beschrijving. Foto’s van mijn tuin heb ik nog even niet bij de hand, dus die zullen binnenkort volgen. (Dus dat ‘kijkje in mijn tuin’ klopt niet helemaal, dat moet je van de woorden hebben.) Komt ‘ie!

Als je door mijn tuindeur naar buiten stapt, zie je links het betegelde terras waar ik elke zomer zit en op dit moment ook de konijnenren staat en rechts het gazon dat ik in de zomer van 2013 aangelegd heb. Links tegen de schutting groeien wat planten en dit is ook de hoek waar ik elke zomer tomatenplanten poot. Op rechts vind je mijn aardbeienbed en druivenplant die inmiddels al om een groot deel van de schutting gekruld zit. En helemaal rechts, waar het overigens al best snel weer koeler is, staan nog twee verschillende bomen.

Van 2013 tot het voorjaar van 2015 was dit het enige stuk achtertuin dat ik gebruikte. Best zonde, want omdat ik in een hoekhuis woon, heb ik veel meer ruimte om te gebruiken.

Maar wat ook zonde was, was dat mijn tuin langzaam in een GFT-stortplaats begon te veranderen. Buren bleven namelijk hun tuinafval opzij van mijn woning dumpen, terwijl dit gewoon bij m’n huis en bezit hoorde. Dus nadat ik meerdere keren tuinafval op had laten halen, besloot ik om mijn tuin uit te breiden. Schutting plaatsen en hoppa: weg met de ellende.

Uiteindelijk waren we halverwege de zomer van 2016 pas echt klaar en heeft m’n vader ook nog het grootste deel van mijn tuin van tegels voorzien. (Tegels die ik dan weer van oud-klasgenoten en buren kreeg, bij lege huizen vandaan sleepte en via Facebookgroepen reserveerde. En mijn vader maar tillen, respect.)

Op dit moment is het grootste deel van dit terras is nog kaal en zanderig. Maar als het wat vaker mooi weer is en warmer wordt, ga ik hier zeker flink schoonmaken. Ik zie het al helemaal voor me om opzij nog een leuke zithoek met vuurkorf te creëren en op de wat koelere plaatsen veel bakken met lavendel en kleine boompjes neer te zetten. En ook de konijnen worden niet vergeten, want die krijgen straks een ren die een keer zo groot is als hun huidige verblijf.

Nu alleen nog even kleine tuinspullen inslaan en een nieuwe tuinset scoren en wat mij betreft mag het dan heel lang blijven shinen.

Leuke spullen

Bij leuke plannen horen leuke spullen. En daarom een kleine impressie van wat je deze zomer in mijn terug kan vinden.

 

Tuinspullen

 1. Barbecue € 9,95-, (Action)
 2. Bloempotten € 0,99-, (Action)
 3. Plantenbak € 4,95 (Xenos)
 4. Kussens (diverse prints) € 2,94-, (Action)
 5. Keukenkruiden € 2,99-, (Action)
 6. Buitenkaars in pot € 7,49 (Xenos)
 7. Buitenlamp (retro) € 59,95-, (Nostalux)

Lente, zomer, herfst of winter, wat vind jij een fijn seizoen? 

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Jenn 29 maart 2017 at 07:50

  Mooi, ik ben benieuwd naar de foto’s!

  • Reply Olga 5 april 2017 at 16:37

   Ze komen er deze week aan! :)

 • Reply annouska 26 maart 2017 at 11:08

  Ik ben heel erg benieuwd naar de foto’s, want die zeggen toch meer dan de tekst haha! ;)

  • Reply Olga 5 april 2017 at 16:38

   Wordt achter de schermen druk aan gewerkt. Ik geloof dat het vrijdag weer echt mooi en zonnig wordt en dat is vaak wel goed fotoweer voor een sessie buiten. :)

 • Reply Anna Maria 25 maart 2017 at 07:01

  Je maakt me in ieder geval nieuwschierig naar een foto’s, maar dat komt stiekem vooral omdat ik niet kan visualiseren…

  • Reply Olga 5 april 2017 at 16:37

   Ik wil de foto’s deze week gaan maken, zag dat er inmiddels weer wat bloemen uit zijn gekomen en dat maakt alles wat fotowaardiger natuurlijk ;)

  Laat een reactie achter