11 april 2017

Effe kletsen #03

Geplaatst in: boek, film en muziek, persoonlijk

Snelle cake

Hallo allemaal en een goedemorgen toegewenst. In dit derde bijklets-blog praat ik jullie bij over mijn werk (binnenkort ex-werk), boeken (+ WINACTIE!) en verjaardag. Lees je mee?

Bye bye job!

Na ruim een halfjaar met veel plezier voor de klas te hebben gestaan, is het na deze maand toch echt gedaan met mijn tijdelijke baan. De collega die ik vervangen en ondersteund heb, voelt zich inmiddels weer 100% en dat betekent dat ik niet langer nodig ben. Aan het eind van de maand leef ik dus weer gewoon van mijn blog en andere kleine klusjes en dat is toch wel even omschakelen. Uiteraard ga ik niet in een hoekje zitten sippen, want met de werkervaring alleen ben ik meer dan tevreden. En dat is eigenlijk best bijzonder, want zoveel vertrouwen had ik vorig jaar november echt niet hoor. Nee, ik voelde toen alleen dat ik het ‘moest doen’ om erbij te horen. Want geld verdienen met een blog? Da’s gekheid en geen echte baan, toch?

Hoe vreemd en leuk is het dat ik uiteindelijk toch kan zeggen dat mijn hart wel een beetje bij het onderwijs ligt? Zo zie je maar wat een fijn team, fijne collega’s en sfeer in het schoolgebouw met je als (beginnend) docent kunnen doen. En dat had ik na een eerdere, nare ervaring wel even nodig. Ik ga dus positief een volgende sollicitatie tegemoet en zie waar het onderwijsschip strandt.

En tot die tijd?

Wel, ik stort me gewoon weer op mijn blog en het bescheiden ‘salaris’ dat ik aan de betaalde stukken overhoudt. Het wordt mooier weer en blijft langer licht en dat betekent automatisch dat de uren die ik aan DIY’s, recepten of fotografie kan besteden, langer worden. En ook daar heb ik zin in.

Overigens kun je me altijd voor betaalde schrijfklussen inschakelen hoor. En ook het nakijken van werk of corrigeren van scripties vind ik geen probleem. Meer informatie over online samenwerken vind je trouwens hier.

Winactie!

Ondanks mijn drukkere werkschema en meer beperkte vrije tijd, lijk ik juist meer tijd voor het lezen van boeken over te houden. En dat vind ik superlekker, omdat ik van nature echt een leesmonster ben. Via mijn werk en de leerlingen ben ik al aan een heleboel nieuwe leestips gekomen en zoals jullie hebben kunnen lezen, deed ik mezelf laatst ook wat boeken cadeau. Ik heb mijn lees-flow weer teruggevonden en probeer dus ook om elke avond een stukje te lezen.

Ook via dit blog kom ik nog wel eens aan wat leesvoer. En waar ik de ene keer toffe boeken voor I. en acties scoor, heb ik de andere keer iets voor het volwassen publiek in de aanbieding.

Winactie 'Zijde'

In een eerder blog hebben jullie al kunnen lezen over het prachtig geïllustreerde Zijde. Ik kreeg het boek destijds ter review toegestuurd en mag maar liefst twee exemplaren onder mijn lezers verloten. En dat vind ik bij wijze van bedankje voor alle views, berichten, tips en vragen van jullie kant natuurlijk superleuk.

Wat moet je doen? Laat onder dit blog een reactie achter waarin je specifiek laat weten dat je meedoet met deze winactie. Uiteraard is het invullen van een geldig e-mailadres een pre. Ook zou ik het tof vinden als je dit blog onder je eigen volgers of lezers deelt en/of mijn FB-pagina van een like voorziet. Als je de pagina liket of al hebt geliket, zou je dit dan nog even in de reactie willen melden? :)

De winactie sluit over precies een week, op dinsdag 18 april. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Nieuwe telefoonhoesjes

Over een paar maanden is het weer zover: groen licht voor een nieuw abonnement en dus ook voor een nieuwe(re) smartphone. De afgelopen jaren koos ik steeds (trouw) voor de Samsung Galaxy S-serie, maar nu Apple met de wat grotere iPhones op de proppen begint te komen, weet ik nog niet voor welk model ik ga.

Het is natuurlijk superhandig om voor de zoveelste keer op rij voor Android te kiezen: ik heb namelijk niks te klagen over dit systeem en kan er prima mee overweg. Anderzijds werk ik al jaren met Apple op mijn Mac en zou een iPhone qua keuze best logisch zijn. Maar als ik dan weer even met de iPhone van mijn moeder in de weer ben geweest om – bijvoorbeeld – het geheugen te legen of het eeuwige Dropbox-probleem op te lossen, vind ik het ook wel heel fijn om ‘gewoon’ met een SD-kaart te kunnen werken.

Afijn, genoeg gekletst. Tijd voor een blik op de accessoires die ik wel stoer vind. Op links het hoesje met de olifanten: fris en van hard plastic en daarmee hartstikke hufterproof. En omdat ik een zoon heb die dol is op ‘osanken’ zou ik hem er ook nog een plezier mee doen. In het midden de panterprint die zo fout is dat ‘ie eigenlijk weer leuk te noemen is. En uiterst rechts hetzelfde model, maar dan in een hip bloemendesign. Deze twee hoedjes beschermen de front natuurlijk wel meer, maar uit ervaring kan ik vertellen dat veel typen op een telefoon in zo’n hoes de hel is. Moeilijk, moeilijk dus.

Telefoonhoesje

Afbeelding via Shop4hoesjes.

Jarig + snelle cake

Oh ja, op 1 april blies ik het denkbeeldige aantal van 27 kaarsjes uit. 27 alweer, de tijd vliegt! Maar net als het voorgaande jaar, stond ik er ook dit keer niet belachelijk veel bij stil. Nee, 25 worden vond ik veel meer een dingetje, omdat dat in mijn ogen altijd mijn ‘grens’ was voor het bereiken van belangrijke dingen. En van trouwen, samenwonen, the whole shebang was het toen niet echt gekomen. (Wel handen in de lucht voor het snel afstuderen en krijgen van I., want laten we eerlijk zijn: een voorspelbaar leven had vast ook niet geweldig geweest.)

Maar goed, 27 dus en weinig zin om het groots te vieren. En dus bracht ik de zaterdagmiddag met m’n kleine vriend, ouders en vroegere buurmeisje door en dat was helemaal prima. Er was taart en voor de verandering had ik dit jaar wel het één en ander aan stokbrood, smeersels en worst ingeslagen. We zaten d’r goed bij en met mijn Ed Sheeran LP, chocola, bloemen en kaarsen mag ik me goed verwend noemen. (Want dat is ook zo’n dingetje als je ouder wordt, dat verzinnen van items die mensen je cadeau kunnen doen.)

Om tien uur zwaaide ik mijn ouders uit en dook ik, saai maar waar, op bed om daar lekker te gaan lezen. ♥

Snelle cake

Nog bedankt Maris, voor het delen voor je snelle cake-recept. :) Hij beviel goed, zoals je ziet!

 Vlinders

En ten slotte nog een foto van de vlinderpracht uit de voortuin. :)

Vlinder

M’n buurman en ik hebben hier samen wat vlinderbomen geplant en het wachten is op de bloemen die in bloei gaan staan. Hier ga ik mij de komende maanden wel mee vermaken hoor, zo lekker met een boek, koud glas drinken en vlinderpracht op de achtergrond.

En als jij binnenkort ook van een tof boek wilt genieten, moet je niet vergeten om met de winactie mee te doen. Deze winactie loopt van dinsdag 11 april tot dinsdag 18 april en ik niet niet één maar twee exemplaren onder mijn lezers verloten.  

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reply Dit was week 16 (Pasen, afscheid & hard aan het werk) • daarwaseens.nl 30 april 2017 at 23:56

  […] klaar, naar een recept van het Hare Maristeit blog. Ik probeerde dit trouwens voor het eerst met m’n verjaardag en omdat ‘ie wel in goede aard viel, leek de no bake cake me ook wel geschikt om aan een […]

 • Reply Alle ballen in de lucht 21 april 2017 at 21:54

  […] van taken als het gaat om kinderen en huishouden etcetera ? Als ik niet werk (en da’s nu weer dagelijks aan de orde) zorg ik voor het grootste deel van de tijd alleen voor I., de dieren en het huishouden. En dat […]

 • Reply annouska 19 april 2017 at 17:09

  Jammer dat je nu moet stoppen met lesgeven en er geen andere job klaar ligt waar je kan lesgeven. Ik hoop dat je stiekem toch snel weer een leuke job erij vind.

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, mocht ik dat niet op twitter of zoiets gezegd hebben. Ik loop een beetje achter ^^

  • Reply Olga 22 april 2017 at 03:13

   Nog bedankt voor je berichtje! Ik heb niet bijgehouden wie me waar gefeliciteerd heeft, maar het is wel goed. Vind het lief! X

 • Reply Barbara 18 april 2017 at 11:02

  Sinds de review staat dit boek op mijn nog te lenen bij de bieb lijstje! Zou dus heel leuk vinden om te winnen en doe graag mee!

  • Reply Olga 18 april 2017 at 19:19

   Hoi Barbara, leuk dat je meedoet!

 • Reply Linda 16 april 2017 at 16:23

  Wauw dat boek klinkt goed. Ik doe graag mee met de winactie :)

  • Reply Olga 18 april 2017 at 19:21

   Hoi Linda, ik plaats je op de lijst :)

 • Reply Sheila 16 april 2017 at 14:13

  Jaaaah… ik vind Rebecca Dautremer dus geweldig. Ik herkende meteen haar stijl, maar kende dit boek nog niet. Haar illustraties zijn zo bijzonder, uniek, sprookjesachtig en prachtig. Ik zou dit boek heel graag willen winnen, dus ik doe mee. Ben erg enthousiast over deze win actie!

  Plus ik ben onverwachts opgenomen in het ziekenhuis voor mijn zwangerschap. In het ergste geval moet ik hier nog weken blijven liggen. Dus ja, dit zou een heel welkom cadeau zijn op dit moment. Wat gaaf dat je het mag weg geven.

  • Reply Olga 18 april 2017 at 19:20

   Sterkte nog de komende weken en bij goed nieuws zal ik ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk een exemplaar van dit boek in het ziekenhuis ontvangt! X

 • Reply Jenn 12 april 2017 at 07:36

  Gezellig kletsblogje! Ik doe graag mee met de winactie.

  • Reply Olga 12 april 2017 at 12:26

   Leuk! Vergeet je niet om de winactie onder je volgers te delen? Dat zou ik erg tof vinden :) X

 • Reply Michelle 11 april 2017 at 21:22

  Waah, zo gaaf die cake! Die sla ik ook ff op ;)
  Ik zou trouwens voor het olifantenhoesje gaan. Zo’n echte cover lijkt me zo onpraktisch!

  • Reply Olga 12 april 2017 at 12:28

   Het is een leuk idee hè? Ik had toevallig nog een pak chocoladeglazuur in huis en heb dat voor de topping gebruikt. Beetje met smarties strooien en ik was klaar :) En het ziet er ook vet vrolijk uit, neem het morgen ook mee naar mijn werk als ik afscheid ga nemen van mijn collega’s. Snel en makkelijk!

   Doe je ook mee met de winactie? X

  Laat een reactie achter