5 april 2017

Kringloopvondsten #3

Geplaatst in: boek, film en muziek

Kringloopvondsten

Winkelen in een kringloopwinkel, ik vind het elke keer weer een feest. In mijn eentje ben ik zo een uur zoet met het doorspitten van kledingrekken en als I. van de partij is, gaan we altijd los bij het speelgoed en de boekjes. Het zal je dan vast niks verbazen als ik zeg dat heel veel van zijn eigendommen al een heel leven hebben geleid voor ze bij ons in huis belanden. En dát vind ik nou zo mooi.

Want wie mij een beetje kent (of door dit blog denkt te kennen), weet dat ik helemaal niet van dure items en kleding houd. Ja, ik investeer in een set goede schoenen of een winterjas, maar vind het niet erg om voor zowel I. als mijzelf tweedehands kleding te scoren. En dan heb ik niks te klagen hoor, want in menig kringloopwinkel vind je ook gewoon H&M, Mango en Zara terug. Ik heb er al vier favoriete truien aan overgehouden en in zo’n twee jaar tijd de leukste shirts en vestjes voor I. op de kop weten te tikken. Mooi toch?

Ook op het gebied van speelgoed en – nog beter – boekjes gaat er elke keer weer een wereld voor me open. Want omdat je niet weet wat er op je ligt te wachten, weet je ook niet met welke buit je naar huis toe gaat. Ik weet bijvoorbeeld nog goed dat ik vlak voor I.’s eerste verjaardag op het blog van Shirley over het muzikale verhalenboek van Fisher-Price las en er niet veel later eentje voor € 1,50-, bij de kringloop vond. Dat zijn de betere koopjes, vind ik dan.

Afgelopen dinsdag ging ik na lange tijd weer eens op pad. En wat ik tijdens mijn kleine winkelsessie in mijn mand stopte, lees je in dit blog.

Kringloopvondsten

Kringloopvondsten

Boek Richard Scarry € 0,75-, | boekje uit de serie van ‘Rupsje Nooitgenoeg’ € 0,75-, | ‘Kikker en Varkentje’ € 0,50-, | ‘Nijntje’ € 0,25-,

Kringloopvondsten

Ik ben het bonnetje even kwijt, maar dit (nog nieuwe) spel kostte niet meer dan € 0,50-, Ik vind dit dus éen van de betere koopjes, want én nieuw én niet duur. 

Kringloopvondsten

Oud Dominospel voor € 0,35-, We hebben er al mee gespeeld en I. lijkt het erg leuk te vinden.

Kringloopvondsten

En dan nog even een overzicht (met puzzel).

Spelletjes spelen

Omdat I. net als de meeste kindjes van zijn leeftijd toe is aan meer uitdaging en wel van een beetje prutsen houdt, heb ik dit keer wat gerichter naar spelletjes en puzzels gezocht. Spelletjes als domino en memories voor peuters/beginners sluiten daar natuurlijk goed bij aan. Wat dat betreft heb ik dit keer geluk gehad, want voor nog geen euro scharrelde ik bovenstaande spellen bij elkaar. En compleet jongens, want dat is natuurlijk wel een dingetje waar je rekening mee moet houden.

Tip: mocht je het risico op een incompleet spel niet durven lopen, dan zijn de kaartspellen van Lobbes misschien een beter alternatief.

Ook het Paddington-spel vind ik een toffe aanwinst. Het doosje bevat namelijk een reeks kaarten met daarop woorden en plaatjes die je erbij helpen je kindje spelenderwijs het Engels te leren. Dit is iets wat ik best belangrijk vind en in de toekomst ook zeker met I. wil uitproberen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het hem in het basisonderwijs zeker verder gaat helpen als hij van een tweede taal al meer op de hoogte is gesteld.

Uiteraard kun je het zoek- en vindspelletje ook gewoon in het Nederlands spelen. Dat heb ik de eerste keer namelijk ook gewoon gedaan. ;)

Winkel jij vaak tweedehands? En zo ja, wat zijn volgens jou de betere adresjes en hoe ziet jouw meest geliefde aankoop eruit?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply TAG-ALERT! Ik ben zo'n moeder die.. • daarwaseens.nl 20 november 2017 at 12:26

  […] dat mijn kinderen verwende nesten zijn. Zoals ik wel eens opmerk, vind ik het leuk om regelmatig in tweedehands zaakjes rond te neuzen en kom daar vaak met tweedehands Duplo, Cars auto’s of leesboeken vandaan. En […]

 • Reply Week 14 10 april 2017 at 20:47

  […] naar de kringloop te maken. Oma is ook van de partij en de buit is leuk. Ik schreef er onder andere dit blog […]

 • Reply annouska 10 april 2017 at 14:07

  Oeh dat spel domino heb ik zelf zo vaak gespeeld. Super tof dat je zulke dingen gewoon nog steeds bij de kringloop kan vinden. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen leren zuinig om te gaan met materialen en dat materialen her te gebruiken zijn, dit is daarom een ideale optie.

 • Reply Anna Maria 8 april 2017 at 08:16

  Heerlijk zo de kringloop, wij gaan daar ook altijd even kijken voor boekjes. Als wij dan alles weer zat zijn brengen we het ook altijd weer terug. Voor de volgende die dan kan lezen of er mee spelen!

  • Reply Olga 22 april 2017 at 03:18

   Ja superhandig is dat toch? Ik kan zelf moeilijk afstand doen van boeken dus hier staan ze waarschijnlijk nog wel een tijd in de kast op het volgende kindje te wachten. Maar je hebt gelijkt wat het terugbrengen betreft. Het heeft jou plezier opgeleverd en je kunt een ander dat ook weer laten beleven. Dat heet kringloop :)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.