13 april 2017

Blogs die ik volg

Geplaatst in: blogs en tags

Leuke blogs

Lang voordat Bloglovin populair werd, volgde ik al een hele rits blogs via een speciaal programma. Ik heb tijden gekend waarin ik wel zeventig blogs per keer probeerde bij te lezen en me op van alles abonneerde om zo maar niets te missen. En poeh, ik probeerde uiteraard ook overal een reactie achter te laten. Gekkenwerk natuurlijk, want hoe ouder hoe drukker en toen kwam I. er ook nog eens bij. Tegenwoordig beperk ik me daarom ’t liefst tot de blogs die me écht aanspreken en welke blogs dat zijn, lees je natuurlijk hier.

Afbeelding via Shutterstock.

(Als je niet in dit overzicht staat, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je geen leuke blog hebt hoor. Dan heb ik jouw site waarschijnlijk nog niet ontdekt.)

Leuke blogs

♥ Laura van What About Her, een blog over reizen dat ook nog eens barst van de prachtige foto’s. Zelfs als je nog nooit een voet buiten Europa hebt gezet of in het vliegtuig bent gestapt, waan je je door het lezen van deze artikelen in het buitenland. Ook het interieur en de kringloopvondsten van Laura vind ik altijd erg inspirerend om te bekijken.

♥ Dagmar van Dagmar Valerie, op zich ken ik dit blog al best lang, maar ben ik ‘m pas laatst wat meer gaan volgen. Wat me vooral bevalt zijn de fijne en leesbare artikelen en in het bijzonder de stukjes over boeken. Want dankzij Dagmar weet ik weer wat ik op mijn leeslijst kan plaatsen.

♥ Dina van Dinastie, tof en puur mens dat met zoveel liefde over haar kindje blogt. Ook als je bijvoorbeeld niet van ‘mom blogs’ zou houden, kun je deze stukjes waarderen.

♥ Martine & Willemijn van 2 WMN, lifestyleblog van twee vriendinnen waar ik écht het gevoel bij krijg dat ik ze ‘ken’. Op dit blog vind je vaak wat langere artikelen, maar door de persoonlijke touch is dat nooit een belemmering.

♥ Lisanne van Lisanne Leeft, ik vind dit denk ik één van de grootste doorzetters die ik ken en dat mag gezegd worden. Ik ken namelijk verder geen meiden die zo open en bloot hun positieve én negatieve momenten op beeld durven vast te leggen en tegelijkertijd niet opgeven. Heel bijzonder vind ik Lisannes vlogs over ‘de week van de teek’ waarin zij stilstaat bij lyme en de gevolgen van een tekenbeet op haar leven. En elke keer denk ik: petje af meid. En dankjewel voor alle dingen die je met ons deelt.

♥ Lindsay van Lindsay Vallen, ik heb Lindsay in 2015 een keer mogen ontmoeten en durf daarom wel te stellen dat ze IRL is zoals ze blogt. En da’s fijn, want zo weet je wel meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Leuk aan het blog van Lindsay vind ik de afwisseling tussen artikelen en natuurlijk lees ik elke week met plezier haar weekoverzichten terug.

♥ Nikki van Very Fine House, ook deze blogster heb ik een keer ‘in het echt’ mogen ontmoeten en dat was heel gezellig. Vorig jaar kreeg ik namelijk een rondleiding door Zwolle en een #tourdekringloop aangeboden en ook dat was erg tof. Het blog van Nikki moet je volgen als je van interieurposts en blogs over kringloopvondsten houdt.

♥ Nesrin van Daily Cup of Bla Bla Bla, dit blog volg ik met name om de uitgebreide weekoverzichten, omdat ik nou eenmaal graag lees over eenvoudige en persoonlijke dingen.

♥ Sanne van La Vie Sanne (voorheen Laviesagista), dit blog volg ik puur voor de stukjes die over het moederschap gaan. Sanne heeft namelijk een leuk zoontje dat ietsje ouder is dan mijn eigen spruit. Toen ik laatstgenoemde nog op de wereld moest zetten (in 2014) heb ik trouwens heel wat stukjes over het bevallen en prille moederschap op haar blog terug liggen lezen. Ik was meteen goed voorbereid, kan ik je vertellen. ;)

♥ Iris van Ik Ben Iris Niet, blog waarop je veel over milieubewustzijn en duurzame producten/items terug kunt vinden. Toen ik vegetarisch at, haalde ik hier mijn eettips bijvoorbeeld vandaan. Ook leuk als je van uitgebreide en eerlijke weekoverzichten (en Beagles) houdt.

♥ Maris van Hare Maristeit, blog vol toffe maand- en weekoverzichten, persoonlijke updates, makkelijk na te maken recepten en tips over hoe kringloopitems op te knappen. Ik denk dat ik vrijwel alles aan de inhoud van deze site leuk vind en dat gebeurt niet vaak.

♥ Kelly van Kelly Caresse, niet per se een blog die ik dagelijks bijlees, maar wel een blog die tot op zekere hoogte inspireert. Want door ons een kijkje in een groot deel van haar leven te geven, heeft ze van het bloggen wel haar baan kunnen maken. En dat vind ik, zeker nu baby nummer drie op komst is, echt heel knap.

♥ Shirley van Mommyhood, ook Shirley deelt relatief veel over haar rol als moeder op het internet. Ze gunt ons wekelijks een blik in haar privéleven middels de uitgebreide fotodagboeken en deelt relatief veel product-reviews op haar blog, waardoor je nooit om informatie verlegen hoeft te zitten. Hoewel ik zeker niet overal op reageer, lees ik vrijwel alles en dat zonder me aan de lange stukken te storen.

♥ Shifra van A Cup of Life, op dit blog vind je fijne recepten en DIY’s terug. Ik volg dit blog met plezier en ik word oprecht altijd vrolijk van de foto’s en overzichten die wekelijks worden gedeeld. Volg dit blog als je regelmatig naar interieurinspiratie op zoek bent!

♥ Debby van Bohemian Dreams, Debby heeft net als ik een hork van een ex en dat schept natuurlijk een band wanneer je allebei in je up voor een kindje moe(s)t zorgen. ;) Maar ook zonder die gedeelde achtergrond kan ik je de blogs op deze site aanraden. Houd je van reizen of yoga? Dan ben je hier aan het juiste adres. Maar als je graag (lange) persoonlijke stukken leest of vlogs bekijkt, vind je hier ook wat je zoekt.

En jij, gebruik je Bloglovin of een ander programma om je favoriete sites mee te volgen? En waar lees jij elke dag even bij?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Populair in 2017: dit lazen jullie graag • daarwaseens.nl 3 juli 2017 at 06:30

  […] het stuk waarin ik schrijf over de blogs die ik graag volg, werd goed ontvangen. En dat snap ik natuurlijk best, want ook ik vind het altijd erg leuk om over […]

 • Reply Dina 18 april 2017 at 06:45

  Wauw wat een mooie lijst, er staan ook veel blogs bij die ik zelf lees. Eerst volgde ik ook van alles en nog wat en abonneerde me op van alles en nog wat, maar dat kan ik nooit meer bijhouden joh. Een kortere lijst is veel fijner.

  • Reply Olga 18 april 2017 at 20:28

   Het is of wordt net als met boeken: in het begin kun je alles wel in je kast willen hebben staan, maar echt lezen doe je het toch niet. Je kunt beter uitstallen waar je een goede herinnering aan hebt of waar je zeker weten nog wel eens opnieuw in wil lezen. Met blogs heb ik dat ook: er is zoveel en ook veel leuks, maar alles lezen lukt me toch niet. Dus ik koester nu wat ik ‘ken’ en vul dat af en toe met iets nieuws aan dat ik mooi of inspirerend vind :) X

 • Reply Jenn 14 april 2017 at 07:08

  Ik gebruik nog bloglovin, en ik lees bijna dagelijks gewoon op de blogs waar nieuwe berichten zijn.

  • Reply Olga 18 april 2017 at 20:32

   Als programma om blogs mee te lezen is het wel handig, maar ik las laatst dat het voor de statistieken van je eigen site niet zo goed is, omdat BL je data jat of zo. Om mijn favoriete sites een view te gunnen, open ik nu echt bewust in mijn internetpagina en niet meer via BL. Op het blog van Blogtrommel vind je daar wel een uitleg over, zou je echt eens moeten lezen! :) X

   • Reply annouska 19 april 2017 at 17:15

    Owja ik las ook zoiets over BL. Ik wil nog steeds daarom mijn BL er uit gooien en blogs los gaan volgen. Overigens ken ik de meeste van dit rijtje wel :D

  Laat een reactie achter