19 april 2017

Dit was maart ’17

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Maart '17

Wanneer ik voor het eerst een blog bezoek en denk ‘Wauw, dit is leuk leesvoer!’ wil ik het liefst alles kunnen lezen. Soms kan ik daar de tijd voor nemen, maar meestal niet. (Want: kind dat een loopfiets heeft, kat die gevoerd wil worden.) Een overzicht van artikelen die je echt gelezen moet hebben, zou dan eigenlijk wel heel handig zijn. Ben jij hier toevallig voor het eerst of heb je gewoon nog niet alles (bij) kunnen lezen? Dan word je vandaag op je wenken bediend.

In tegenstelling tot wat ik hoopte en schreef, is maart qua blogs niet zo’n sterke maand geweest. Of ik het drukker had met mijn werk of juist even niet goed wist waarover ik moest schrijven, weet ik niet meer. Maar gelukkig heb ik de flow weer helemaal te pakken en typ ik tegenwoordig bijna dagelijks een stukje voor jullie uit. Kijk je mee naar het overzicht van maart ’17?

Dit was maart ’17!

Op 1 maart blikte ik terug op de februarimaand in blogs. Ik liet mijn lange haar afknippen en doneerde mijn losse vlecht aan een goed doel (althans, dat was het plan) en schreef daar een stuk over. Ook legde ik jullie uit hoe je in een handomdraai een chocoladecake op tafel zet en vertelde ik meer over mijn vreemde slaapgewoontes.

Ik bestelde boeken en schreef er een book haul over. Inmiddels heb ik Judas en Omdenken uit en ben ik bijna klaar met het lezen van Het meisje in de trein. Allebei goede boeken die ik binnenkort op dit blog zal bespreken. In de haul noem ik ook nog even kort het prachtig geïllustreerde Zijde, dat ik ter review ontving. Ook dit exemplaar moet ik nog uitlezen. Als je trouwens geluk hebt gehad, ben je binnenkort ook in het bezit van dit boek. Ik mocht namelijk twee exemplaren onder mijn lezers verloten. Maar.. heb je dit keer geen geluk gehad, treur dan niet. Binnenkort volgt er namelijk weer een nieuwe (literaire) winactie.

Natuurlijk verschenen er ook deze maand een foodblog op Daar Was Eens en wel eentje over het maken van kerriesoep (zonder pakjes en zakjes). Ik vond ‘m in ieder geval goed gelukt en aardig scherp. Een aanrader!

Ik vulde de steekwoorden-tag opnieuw in en vergeleek mijn antwoorden met die van een jaar geleden. Een jaar later kan ik stellen dat ik nog steeds niks van clowns moet hebben, maar mijn studievertraging niet meer het einde van de wereld vind zijn. Ik heb namelijk een prachtige ervaring in het onderwijs mogen opdoen en het afgelopen halfjaar op een superleuke middelbare school gewerkt. Zo zie je maar: alles komt goed. ♥

Ook kletste ik even bij over het klussen, mijn nieuwe bed en mijn samenwerking met fotofabriek.nl. En van blogdates, kleine pannenkoeken, mijn nieuwe schoenen en baan werd ik toch wel erg blij. Dat en meer in Happy list #26.

Loopt je hoofd over en weet je even niet meer wat je moet doen? Ga dan even tuinieren, de natuur in of praat hardop tegen jezelf over dat wat je dwarszit. Of bekijk mijn andere tips.

En als je alles weer op een rijtje hebt, vergeet dan niet om extra van de kleine dingen om je heen te genieten. Stel dus eens een lijst vol lichtpuntjes op, zoals ik deed.

Dat was ‘m weer voor deze maand. Ik wens jullie nog een heel fijne aprilmaand toe vol zon en een prachtige Koningsdag!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Dit was april '17 4 mei 2017 at 21:01

  […] Ik blikte terug op week 14 en de maand maart. […]

 • Reply Paul 24 april 2017 at 18:56

  Je bent lekker actief geweest afgelopen maand qua bloggen, Olga. Je hebt het virus weer helemaal te pakken :-)

  • Reply Olga 2 mei 2017 at 14:06

   Ja, echt heel fijn is dat! :)

  Laat een reactie achter