30 april 2017

Dit was week 16 (Pasen, afscheid & hard aan het werk)

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Week 14 2017

Beter laat dan nooit, dat weekoverzicht van vorige week. Een week met taart, bloemen en een handige hulp in huis. Dit was.. week 16.

Maandag
I. gaat met zijn opa en oma op stap en ik blijf thuis om daar op m’n dooie gemak de afwas te doen, een was in de machine te stoppen, de paastak op te tuigen (een beetje laat, maar wel lekker) en te wachten tot de supermarkt opent en ik mijn wagen kan volladen met 35% kortingsproducten.

Week 14 2017

Eenmaal thuis ruim ik alles op en wacht ik op de familie die langzaam terugkeert van hun uitje naar de kinderboerderij. We eten taart, kletsen bij over de sociale en dappere daden van mijn kind ;) en dan scheiden onze wegen. I. en opa vertrekken naar de supermarkt voor boodschappen en ik begin met het afplakken van het behang rondom mijn deurposten. Want zoals jullie in eerdere blogs hebben kunnen lezen, heeft het klus- en verandervirus mij in z’n greep en ben ik dus elke dag wel even bezig met het opknappen van een stukje van mijn woning.

’s Avonds bel ik bij met een vriend en stort ik me op een aflevering van Verborgen Verleden, terwijl ik mijn social mediakanalen bijwerk en een blog over mijn kledingstijl schrijf.

Dinsdag
Vandaag brengen I. en ik de hele dag in huis door. Heel even heb ik het ambitieuze plan om alvast met het witten van mijn deurposten te beginnen, maar dat feest gaat niet door. I. chillt dus een beetje op mijn bed met YouTube en ik ruim wat papierwerk op. Ik werk deze week namelijk alweer voor het laatst op ‘mijn’ middelbare school en veel stencils zal ik hierna niet meer nodig hebben. Het ruimt in ieder geval lekker op.

Week 16 2017

’s Avonds breng ik I. alvast naar mijn moeder toe (of hij wordt opgehaald, ik weet het niet meer), zodat ik de volgende dag rustig naar mijn werk kan vertrekken.

Ook maak ik heel last minute nog even twee traktaties klaar voor een klas die ik woensdag heb. Omdat ik er niet teveel moeite voor wil doen, maak ik twee no bake cakes klaar, naar een recept van het Hare Maristeit blog. Ik probeerde dit trouwens voor het eerst met m’n verjaardag en omdat ‘ie wel in goede aard viel, leek de no bake cake me ook wel geschikt om aan een kudde pubers te serveren.

No bake cakes

Woensdag
En zo’n ochtendje langer slapen voelt goed. Rond elf uur ben ik op het werk en pas om vijf uur stap ik in de auto terug naar huis. Die dag neem ik alvast afscheid van een klas en het doet me goed te horen dat het jammer is dat ik weer weg ‘moet’.

Eenmaal thuis ben ik helemaal pudding en duik ik in mijn chillpak op bed. Ik ben moe, maar te moe om even in slaap te kunnen vallen. Zo vervelend!

Instastories

Ik probeer Instagramstories uit en vind het mwah mwah. Hoe maken jullie daar leuke verslagen mee? Ik vraag me namelijk nog steeds af hoe je zoveel filmfragmenten achter elkaar kunt plakken. 

Donderdag
Op donderdag stap ik alweer vroeg in de auto. Omdat ik namelijk flink moet omrijden, heb ik net even wat meer tijd nodig om de stad te verlaten en de snelweg te bereiken. Maar gelukkig bereik ik het werk op tijd en kan ik er vanaf negen uur weer tegenaan. Die dag werk ik mijn laatste dag en krijg ik halverwege mijn werkdag een prachtige bos bloemen aangeboden. En dat niet alleen, want ik hoor ook louter positieve woorden over mijn inzet op het werk. Heel fijn en zeker als je bedenkt dat ik met een lesgeeftrauma mijn vorige school verlaten heb. Dat ik het dus wél kan en in me heb, vind ik ontzettend fijn om te horen.

Week 16 2017

Kijk eens hoe mooi?! :)

Na een uur invallen en mijn laatste officiële les, zit mijn werk er echt op. En je begrijpt dat ik afgelopen donderdag met gemengde gevoelens mijn sleutelbos en token inleverde. Soms kom je namelijk gewoon op een plek terecht waar het direct klopt en dat had ik een halfjaar geleden.

Die avond voel ik me best sip hoor. Want al geniet ik van het leven dat ik thuis leid en de manier waarop ik mijn bescheiden inkomen bij elkaar probeer te verdienen, het contact met deze mensen (collega’s en leerlingen) ga ik wel missen. Maar goed, ik blijf ook niet te lang in het gemis hangen, want ik weet dat er ook weer nieuwe doelen bereikt moeten worden en dat er uiteindelijk ook weer nieuwe kansen op mijn pad zullen komen.

Vrijdag
Het is lekker weer en daarom trekken I. en ik er al vroeg op uit. Omdat er hier volop aan en rondom het spoor gewerkt wordt, valt er namelijk heel wat te bekijken. De tractors, graafmachines en andere grote voertuigen rijden hier af en aan en voor een jongetje van twee is dat natuurlijk machtig interessant. Ik parkeer I. daarom in de kinderwagen en loop een heel stuk langs het station en spoor. Onderweg pluk ik diverse grote stenen van de weg die I. in de kinderwagen verstopt. Want ja, ook dat blijft interessant.

Trekkers kijken

De ‘graafauto’ spotten. 

De rest van de dag blijven we bij huis hangen en spotten we nog wat slakken in de tuin. En gelukkig valt I. ’s avonds niet al te laat in slaap, waardoor ik nog wat blogs voor de komende week uit kan typen.

Zaterdag & zondag
Wat ik me van het weekend kan herinneren, is dat ik een groot aquarium heb schoongemaakt. I. mocht nog een extra nachtje bij z’n oma slapen en vond het niet erg dat ik ’s avonds zonder hem naar huis toe reed. “Weg mamma!”, krijg ik dan te horen. En mamma gaat en geniet van haar vrije avondje. ;)

Week 16 2017

Effe een rondje schoonmaak. En wie zegt dat je alleen in je yogabroek kunt sporten? 

Op zondag maak ik het huis van boven tot onder schoon en schrijf ik een nieuwe update over mijn moestuinproject. Ik ontdek de blog-inplanmogelijkheid op Facebook en spit mijn blogarchief door op zoek naar berichten die ik nog een keer onder de aandacht wil brengen.

Moestuinproject

Ze doen het goed!

’s Avonds word ik spontaan voor een etentje-met-groep uitgenodigd en zeg ik natuurlijk ja. We eindigen in een pizzeria waar ik voor het eerst in lange tijd mijn tanden in een pizza calzone zet. Het toetje bevalt helaas minder goed en hoeven we – gelukkig – niet te betalen. Eenmaal thuis, en het is dan niet eens zo vreselijk laat, plof ik op bed neer en krul ik me naast de kat op in slaap. n so far mijn zondag!

En dit was week 16: op naar een nieuwe, fijne week! (Dan stort ik me vandaag of morgen even op het schrijven van een nieuw week- en maandoverzicht, een stukje over mijn gevoel voor mode ;) en de blog waarin ik onze Koningsdagaankopen met jullie deel. Joe!)

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Dit was april '17 14 juli 2017 at 19:28

  […] helemaal op de valreep blikte ik nog even terug op week 16, de week waarin ik voor het laatst voor de klas hoefde te staan en lekker uiteten […]

 • Reply Anna Maria 3 mei 2017 at 11:00

  Oh geweldig die cake!!!!

 • Reply Mariel 1 mei 2017 at 08:54

  Je kunt op je insta start scherm links boven in telkens een nieuwe story beginnen (met o.a een extra als boomerang) waardoor je uiteindelijk een groter geheel krijgt, of bedoel je dat niet? Je kan tegenwoordig ook links erin plaatsen al heb ik nog geen idee hoe. Je no bake cake zien er leuk uit en zo een stuk makkelijker. Haha! Jouw moestuintjes gaan goeeed! Hier sneuvelde ze enkel dus hebben er geen meer..

  • Reply Olga 2 mei 2017 at 14:02

   Hee leuk dat je reageert! Ik zal er straks eens naar gaan kijken, mijn telefoon wordt op dit moment door mijn zoon in gebruik genomen en dat wordt brullen als ik ‘m nu van hem af probeer te pakken om een filmpje te maken :’) Dat met die links is trouwens nieuw, dat wist ik nog niet. Bedankt voor je info! :) X

  Laat een reactie achter