12 mei 2017

Over mijn BFF (Tag)

Geplaatst in: blogs en tags

Mijn BFF

Eén van de leukste dingen die ik in mijn blogcarrière heb gedaan, is het laten invullen van de BFF-tag door mijn oudste bestie Tessa. Ik zeg niet voor niet oudste, want onze geschiedenis gaat al tot zo’n 24 jaar terug en eindigt waarschijnlijk ergens in een bejaardentehuis. Als je ook blogt en zo’n geweldige vriend(in) hebt, strik hem/haar dan ook eens voor deze vragenlijst. Superleuk om doen en leesplezier present!

Zoals ik net al schreef, gaat onze vriendschap al heel wat jaren mee en inmiddels hebben we allebei het punt bereikt dat we op verjaardagen moeten uitrekenen hoelang onze eerste ontmoeting geleden is. Geloof het of niet: het komt de laatste jaren el-ke keer weer ter sprake. En als wij er niet over beginnen te mijmeren, dan doen onze moeders dat wel. Tessa is eigenlijk het zusje dat ik nooit gehad heb en voor (in ieder geval) mijn moeder een soort tweede dochter.

Ik denk trouwens dat het feit dat Tessa op (bijna) alle eerste foto’s van mij en I. staat al voldoende zegt over de band die wij samen hebben. Zo was ze de eerste uit ‘mijn’ kring die wist dat ik zwanger was, heeft ze samen met mij naar de eerste echo gekeken en was het dus ook heel vanzelfsprekend dat Tessa als belangrijk persoon bij de bevalling aanwezig zou zijn.

BFF

Om vijf uur ’s ochtends, vlak na de geboorte van I. Tessa is na nul uur slaap na dit fotomoment naar huis gegaan en doorgereden naar stage. Wat zien we er allebei nog fris uit, hè? ;)

1. Wat is jullie eerste herinnering aan elkaar?

Tessa: toen ik ging verhuizen, kreeg ik een buurmeisje en dat was jij. We waren gelijk veel samen en mijn eerste herinneringen aan ons zijn die waarin we bij jou thuis aan de salontafel zitten en daar kleuren en knutselen, en dat we boven in jouw slaapkamer speelden.

Olga: ik kan me nog herinneren dat ik boven aan het spelen was en de bel ging. Jij stond met je moeder op de stoep en heel misschien zouden jullie naast ons komen wonen. Ik vroeg of je boven wilde komen spelen en tot iedereens verbazing ging je met me mee. Je was namelijk ontzettend verlegen, maar toch was het ijs gelijk gebroken. We waren allebei nog heel mini toen dit gebeurde, want je staat al op de foto’s van mijn vierde verjaardag. Onze vriendschap is trouwens met het geven van een kastanje begonnen. Ook zo’n gebeurtenis die steevast tijdens verjaardagen genoemd wordt.

12 mei 2017 - BFF 4_zps2qtpu6lb

Als je lang genoeg met elkaar omgaat, ga je vanzelf op elkaar lijken. Het zou ook zomaar kunnen dat Tessa eens op mijn ID-kaart een 18+ tent binnen is gekomen (we schelen bijna twee jaar). 

2. Als jullie samen ergens naartoe konden gaan, waarheen zou dit zijn?

Tessa: ik zie dan voor me dat we op een mooie dag met een lekker weertje naar de stad gaan, en dan ergens op een terras gaan zitten. Of we bezoeken een stad met leuke winkelstraten en winkels met prulletjes en dingetjes en natuurlijk kleding.

Olga: ik denk dat we vroeger allebei iets over een ponykamp hadden ingevuld, want dat was best lang een hobby/sport die we allebei uitoefenden. Maar het klopt dat we tegenwoordig niet zo heel spannend meer zijn en dat mooi weer, een terras en een leuke stad bezoeken meer dan voldoende zijn.

Wat trouwens wel grappig is om te weten, is dat we echt nog nooit met elkaar op vakantie zijn geweest. Niet in Nederland en niet in het buitenland. Ik kan me wel herinneren dat Tessa mij en mijn moeder op de camping kwam bezoeken, maar zelfs over het ene nachtje logeren, hebben we onze twijfels. Ik heb namelijk een heel goed geheugen en na het stuk waarin Tessa op de tent van de buurman ging zitten, is het akelig leeg.

3. Wat is jullie favoriete herinnering aan elkaar?

Tessa: er zijn twee momenten die tot mijn favoriete herinneringen aan jou behoren, mag dat ook? (Vast wel.) Mijn eerste  favoriet is die van de enorme bol wol. Ik herinner me dat we allebei bij ons slaapkamerraam stonden en dat ik de bol naar beneden gooide, waar jouw vader klaarstond om hem op te vangen en naar jou te gooien. Van deze bol wol hadden we namelijk een soort lijn gemaakt waaraan we briefjes konden vastmaken. En door aan de lijn te trekken, kwam het briefje dan bij jou terecht. Hiermee hebben wij heel wat briefjes en teksten uitgewisseld! Hoe kwamen we op het idee.. ;)

Mijn andere favoriete herinnering is die waarin we alle Barbies en kleding naar elkaar meenamen om zo met onze Barbies te kunnen spelen. Ik zag dan als ik de deur opendeed een grote doos met Barbies en Olga staan. Een grote doos, want eerst kwam de doos en dan volgde jij. Een beetje wankelend, omdat de doos eigenlijk te groot was.

Olga: dat van die wollen draad tussen onze ramen in was echt een heel tof plan. Ik kan me herinneren dat Tessa uit haar raam hing met die bol en dat het natuurlijk helemaal niet lukte om het uiteinde bij mijn raam te krijgen. Volgens mij hebben we toen eerst nog met een houten lepel staan mikken voor mijn vader ons kwam helpen.

Wat ik trouwens ook heel tof vond/vind, is dat Tessa’s moeder toen met de oude babyfoon aan kwam zetten, zodat we ook konden blijven kletsen als we onze ramen moesten sluiten. Dat is dus echt communiceren in het tijdperk vóór de computer en mobiele telefoon.

Wat voor mij een heel leuke herinnering is, is dat we vroeger tijdens onze paardengekte echt helemaal opgingen in het naspelen van ‘manege’. Met stoepkrijt tekenden we dan een bak na en maakten we staldeuren met naambordjes (die namen hebben dus nog jarenlang in de carport gehangen), onze laarzen en die van Tessa’s moeder kregen ook ergens een vaste plek en dat gold eigenlijk voor ALLE PAARDENSPULLEN die we verzameld hadden. We waren dan paard en ruiter tegelijk, maar leuker vond ik het om dit met meer buurkinderen na te spelen. Het scheelde mij namelijk weer wat rondjes rennen. #IkhoudNogSteedsNietVanRennen

4. Noem een paar momenten waarop jullie heel hard met zijn tweeën moesten lachen.

Tessa: vroeger hebben we tijdens het verkleden altijd heel erg moeten lachen. Je moeder had een verkleedkist, geloof ik, met allemaal mooie jurken en hakken. Veel te groot natuurlijk, maar o wat wat dat leuk. Dan gingen we strompelend naar beneden en hielden we een modeshow.

Olga: ik kan sowieso al-tijd enorm om Tessa lachen, omdat ze er van alles uitflapt en heel direct is. Ik kan me herinneren dat ik ooit eens gefilmd heb hoe Tessa iets probeerde te plastificeren en dat het mapje één dikke kleefbende werd. Vreselijk grappig. En we hebben natuurlijk ook allebei de ander wel eens Heel Erg Dronken zien zijn en vooral de day(s) after hebben voor buikpijn van het lachen gezorgd.

Ik vind dat Tessa ook heel goed mensen na kan doen en het is dus heerlijk om te luisteren naar verhalen waarin ze bepaalde confrontaties uitbeeldt. Inclusief stemmetjes, houding en gezichtsuitdrukking.

BFF

Tijdens de TT van 2012. Overigens niet de avond waarop de één de ander heel erg dronken heeft zien worden. 

5. Wat is de beste eigenschap van de ander?

Tessa: Olga is betrouwbaar, creatief, netjes en ze heeft humor.

Olga: wat ik dus echt super vind, is dat Tessa NIKS door zal vertellen en dat ik werkelijk alles met haar kan delen. En wat ik ook wel een heel mooie eigenschap van m’n bestie vind zijn, is dat ze op het gebied van de paardensport zo’n doorzetter is. Ik bedoel: ze heeft zo’n beetje alles qua sport geprobeerd, rijdt op lastige paarden alsof het niks is en dat dus elke dag.

Overigens heb ik ook wel eens op het Lastige Paard gereden en o wat heeft Tessa zitten gieren toen haar paard rondje na rondje met mij op zijn rug door de bak bleef rennen en maar niet op pauze gezet kon worden.

6. Wat is jullie favoriete inside joke?

Tessa: dat ga ik niet zetten, straks weet heel social media het! Maar we hoeven elkaar eigenlijk maar aan te kijken en we snappen al wat de ander bedoelt.

Olga: voor bepaalde mensen en dingen gebruiken we gezichtsuitdrukkingen of woorden die alleen wij begrijpen. En het klopt inderdaad dat we vaak aan een blik alleen al genoeg hebben.

7. Waar kunnen jullie uren over praten?

Tessa: we kunnen over van alles praten. Soms vullen we elkaar aan met verhalen over vroeger en dan komen er weer dingen boven, omdat de ander het er over heeft. Dat vind ik leuk en deze gesprekken kunnen dan een hele tijd duren.

Olga: het klopt dat ik met Tessa over werkelijk alles kan praten. Als we elkaar zien, vraag ik ook altijd of ze nog iets leuks te melden (roddelen) heeft, want vaak beginnen die gesprekken altijd het leukst. Het grappige is dat ik me helemaal niet kan herinneren dat we het ergens zwaar over oneens zijn geweest. Als we het hebben over mensen, relaties, (huis)dieren of werk, dan komt het eigenlijk altijd wel op hetzelfde neer.

8. Wat vinden jullie samen het leukst om te doen samen?

Tessa: ik vind het altijd gezellig om samen te bakken en daarna op de bank te hangen of op een zomerdag in de tuin.

Olga: we hebben even zo’n fase gehad, een jaar of zes geleden, dat we in het weekend op stap gingen en eerst uren bezig waren met het doen van ons haar en make-up. Omdat we eigenlijk nooit naar dezelfde bar/kroeg/tent gingen, vond ik dit toen heel erg leuk. Later zijn Tessa en ik inderdaad meer thuis gaan hangen en dan zetten we een film op, bakten we koekjes of iets in die richting. En dat doen we nu nog steeds wel eens, maar dan met I. erbij.

BFF

Eén van onze zeldzame uitgaansfoto’s.

9. Wat is jullie eerste foto samen?

Tessa: dat is er denk ik eentje bij jou in de tuin waarop we naast elkaar staan met een gekke bek (?).

Olga: ik denk ook dat dit één van de eerste fotomomenten van ons samen moet zijn geweest. Ik werd toen vier (of vijf?) jaar oud en had net mijn eerste fototoestel cadeau gekregen.

Mijn BFF

Dat van die gekke bek valt gelukkig wel mee. (Over de kleding zeg ik maar even niks, haha.) Maar zie hier: één van onze eerste foto’s samen. 

12 mei 2017 - BFF 6_zpsg49qy7p3

Deze foto vond ik een paar jaar geleden terug in het mapje met foto’s die ik met mijn eerste camera gemaakt heb. 

10. Als je een uiterlijk kenmerk en innerlijk kenmerk van elkaar mocht overnemen, wat zou dat dan zijn?

Tessa: qua uiterlijk de huid van Olga. Ze heeft een mooie egale huid. En qua innerlijk haar intelligentie, orde en netheid (ik wilde dat ik dat in me had, dat ik dagelijks ook zo’n strakke kledingkast had).

12 mei 2017 - BFF 1_zpsk1fplw5i

Een avond, jaren geleden, voordat Tessa op vakantie zou gaan. Ik geloof dat we uiteindelijk met z’n tweeën op de koffer zijn gaan zitten om ‘m zo dicht te kunnen krijgen. 

Olga: van het uiterlijk van Tessa zou ik wel even haar buikspieren willen overnemen en het lange haar dat stijl blijft als je er met een stijltang doorheen bent gegaan. (Mijn eigen haar begint namelijk direct weer te krullen.) En qua innerlijk zou ik soms net zo hard en standvastig als Tessa willen zijn. Ik ben zelf namelijk best een pleaser en ik ben soms te lief voor anderen. In de tijd dat we samen op stap gingen, wist ik bijvoorbeeld nooit hoe ik (aardige, dat wel) jongens moest lozen, terwijl Tessa ze dat met één blik duidelijk maakte.

De lijst met vragen vond ik in dit dit blog op Haremaristeit.nl. Voel je vrij om ‘m ook over te nemen en ons meer over jouw BFF te vertellen. Is jouw vriendschap ook op zo’n bijzondere manier begonnen? 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Dit was mei '17 12 juli 2017 at 10:01

  […] vulde een tag in met mijn BFF Tessa en deelde onze antwoorden op dit blog. Waarschuwing: dit blog bevat foto’s uit de oude […]

 • Reply Janneke 15 mei 2017 at 15:52

  Heel leuk om te lezen over jullie vriendschap. Ik heb (helaas) geen vriendinnen die ik al sinds mijn kleutertijd ken, echt heel bijzonder vind ik dat als andere mensen dat wel hebben. Goed koesteren! :)

  • Reply Olga 16 mei 2017 at 09:39

   Koester ik ook zeker wel hoor! En gelukkig is ze ook de enige die ik al zo lang en goed ken, dus wellicht dat het dan ook makkelijker is om een vriendschap ‘vol te houden’. Hoe groter je netwerk aan vrienden, hoe vaker je weer nieuwe mensen ontmoet en oude ziet gaan. Denk ik. Ik heb echt maar drie tot vier goede vriendinnen en dat zijn allemaal meiden die ik niet dagelijks of wekelijks spreek en zie. Maar als we afspreken is het contact altijd goed. Dus dat is ook wel belangrijk denk ik :)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.