27 mei 2017

Groen, groener, groenst!

Geplaatst in: interieur

Groen

Houd jij van natuurlijke elementen in je woning? Ben je gek op de kleur groen? Goed nieuws! In 2017 is de kleur groen niet weg te denken uit ons interieur. Hoe groener, hoe beter en we zien dit terug op onze muren, meubels en accessoires. Ben je benieuwd naar hoe jij deze kleurtrend kunt toepassen in je woning? Lees dan mee.

Afbeelding via Unsplash.com // Annie Spratt.

Make a statement!

De boodschap bij deze kleurtrend is als volgt: houd je vooral niet in! Durf te kiezen voor anders. Verf bijvoorbeeld een complete muur in een diep groene kleur. Hiermee creëer je een echte statement in je woon- of slaapkamer. Gaat een hele muur je net iets te ver? Kies dan voor een stoel, bank of verschillende accessoires in de de kleur groen. Combineer meerdere tinten groen met elkaar maar houd het rustig.

Groen

Afbeelding via Shutterstock.com.

Groen

Afbeelding via Shutterstock.com.

Dit op de bovenstaande afbeelding is natuurlijk wel een tikkeltje té gestileerd, maar fris is het zeker. Leuk, want dat is een effect dat ik van een donkere kleur als groen (op de muur) eigenlijk helemaal niet snel verwacht. Bovendien is het juist tof dat deze mensen (de stylist, gok ik dan) niet de onderkant, maar de bovenkant van de muur hebben meegenomen. Een omgekeerde lambrisering dus. #Aanrader!

Een bericht gedeeld door making spaces (@makingspacesnet) op

Afbeelding via het Instagram-account van @makingsacenet.

Oké, volgens mij heeft de maakster van deze foto officieel geen groene, maar donkerblauwe muren, maar het effect is nagenoeg hetzelfde. (ik vind dat heel donkerblauwe op muren trouwens ook best gaaf.)

Groene planten

Bij een trend die volledig in het teken staat van groen, zijn groene planten natuurlijk onmisbaar. Planten geven een natuurlijke en rustige uitstraling aan je woning. En ze brengen kleur. Een groene kleur, die ook nog eens prachtig staat tegen een donkergroene muur. Welke planten je in 2017 kiest? Dat maakt niet zoveel uit. Net als in 2016 zien we de vetplantjes en cactussen weer overal terug. Maar ook grote planten met palmbladeren bijvoorbeeld.

Groen in huis

Afbeelding via Unsplash.com // Brina Blum.

Groen

Afbeelding via Unsplash.com // Annie Spratt.

(Of je start gewoon je eigen moestuin in huis, zoals ik een paar weken geleden heb gedaan.)

Een stapje verder..

Wil jij de groene trend graag een kans geven in je woning, maar weet je niet helemaal hoe je dit combineert met je huidige interieur? Vraag dan eens een interieurstylist om advies. In een adviesgesprek nemen jullie samen alle jouw wensen door. Ga jij liever een stapje verder? Zie jij het wel zitten om je gehele woning uit te breiden met een mooie serre of nieuwe keuken? Een architect kan je helpen bij het ontwerpen van een plan naar jouw wensen.

Zo’n tien jaar geleden wilde ik m’n nieuwe slaapkamer trouwens dolgraag van olijfgroene muren voorzien. Ik weet nog goed dat ik ergens in een woonblad een foto van zo’n donkergroene muur had zien staan en vond het gelijk gaaf. Maar het werd limegroen en uiteindelijk wit en ook in mijn huidige woning heb ik maar voor ‘saaie’ muren gekozen. Houd jij van een kleurtje in huis?

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.