2 mei 2017

Mijn moestuinproject #03

Geplaatst in: overig

IMG_7652-2_zpsovedbqfy

Omdat het moestuinieren me echt heel goed afgaat, heb ik vandaag alweer een derde moestuin-update in de aanbieding. Twee weken plantjes opkweken heeft namelijk een volle vensterbank opgeleverd. 

IMG_7649-2_zpsodho4xbb

Het was dit jaar voor het eerst dat we naast groente, fruit of kruiden óók potjes met bloemzaden konden ontvangen. Het trouw doen van mijn boodschappen bij de Albert Heijn heeft me onder andere deze goudsbloem opgeleverd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen idee heb hoe deze er over een paar weken uit komt te zien en hoe ik ‘m het best tussen mijn planten in de tuin kan stallen, maar de tijd zal het leren. ;) Ik hoop in ieder geval dat er straks mooie bloemen uit dit kleine plantje zullen groeien.

IMG_7648-2_zpslutbojzn

Bovenop de kas waarin ik onder andere de tomaten- en bietenplantjes heb verspeend. Want hier gaat geen enkel plantje verloren!

IMG_7650-2_zpsncsvhtfj

Na drie weken in een klein potje te hebben gewoond, verhuisde ik de paksoi dit weekend naar een grotere pot. Omdat ik al eens eerder paksoi in de tuin heb laten groeien, weet ik dat dit uiteindelijk heel grote planten zullen worden. Een beetje ruimte creëren is dus geen slechte zaak.

Tip: paksoi is heel lekker om te wokken. Als je dus geen idee hebt wat je met deze groente aanmoet, raadpleeg blogs of het internet dan voor fijne wokrecepten.

Moestuinproject

Hier ben ik dus best een beetje trots op: mijn komkommerplanten. Omdat ik niet meer had verwacht dat er uit mijn tuintjes van vorig jaar wat op zou komen, liet ik meerdere AH-moestuintjes met komkommerzaden ontkiemen. Wonder boven wonder zijn er al vijf planten tot een flinke stek uitgegroeid en zag ik vandaag (het is gewoon 2 mei ’17 als ik dit typ) tot mijn grote vreugde dat er nog een zesde stek begint op te komen.

IMG_7652-2_zpsovedbqfy

Nog meer komkommervreugde! Op links het andere potje met daarin ook het nieuwe stekje (niet te zien op de foto, zie ik nu). In het glazen potje rechts staan twee zonnebloemen. Heel even dacht ik dat ik deze om zeep geholpen had, maar een flink waterbad heeft m’n beide plantjes van de dood gered.

IMG_7663-2_zps2oezvsuw

Ze doen het weer prima!

IMG_7655-2_zpsfjmzndee

De courgette doet het hier trouwens echt heel goed.

IMG_7656-2_zpsifyyje9g

Deze foto maakte ik afgelopen zondag. Nu ik deze update twee dagen later uitwerk, zijn alle bladeren alweer een flink stuk groter geworden. Ik hoop echt dat ik hier in de zomer een paar flinke courgettes van af kan halen.

Moestuinproject

Een weekje ontkiemen leverde me in totaal drie peulplanten op. Ook deze hebben inmiddels allemaal een eigen onderkomen en nu is het wachten op de groeispurt.

IMG_7657-2_zpsbwrvsfo1

Dan nog het bakje met de tuinkers, dille en meloen. Van die laatste verwacht ik trouwens niet zo veel actie meer. Volgens de instructie op het kaartje had het zaadje nu ongeveer ontkiemd moeten zijn, maar tot nu toe is er weinig te zien. In de eierdoos staat nog een tweede oogst tomatenplanten.

IMG_7666-2_zpslztpskpw

En in deze kas heb ik de rest van de tomaten uitgezaaid. Ook staan de bietenplanten, andijvie, ruccola en slamix hier samen groot te worden. Iemand enig idee hoe groot die bieten uiteindelijk worden?

Lees meer over mijn moestuinproject in de eerste en tweede moestuin-update. Voor nu is het even wachten tot de periode van (mogelijke) nachtvorst voorbij is en de grootste planten naar buiten kunnen. Dat wordt nog even groeien op de vensterbank en zoeken naar een paar mooie kweekbakken. Tot over een paar weken! :)

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Moestuinproject #04 12 juni 2017 at 05:38

  […] je weten waar ik de vorige keer geëindigd ben, lees dan snel update #03 door voor het een na laatste moestuinnieuws. In deze update is te zien dat de meeste klim- en kruipplanten al een groeispurt hebben gemaakt en […]

 • Reply Dit was mei '17 5 juni 2017 at 06:30

  […] want een tijd lang stond mijn vensterbank vol met potten en bakken vol stekjes. In deze (voorlopig) laatste update over mijn moestuinproject praat ik jullie bij over het […]

 • Reply Groen, groener, groenst! • daarwaseens.nl 29 mei 2017 at 20:39

  […] je start gewoon je eigen moestuin in huis, zoals ik een paar weken geleden heb […]

 • Reply Jenn 3 mei 2017 at 07:38

  Leuk om je update te lezen!

 • Reply Anna Maria 2 mei 2017 at 17:21

  Wat heerlijk al dat groen!!!

  • Reply Olga 3 mei 2017 at 22:08

   Ja hè, ik ben ook erg benieuwd naar hoe alles straks in mijn tuin zal gaan groeien. En of alles het wel een beetje overleeft buiten. :’)

  Laat een reactie achter