8 mei 2017

Veranderingen voor daarwaseens.nl

Geplaatst in: blogs en tags

Veranderingen voor daarwaseens.nl

Toen ik in 2004 met het bijhouden van een simpele weblog begon, had ik nooit kunnen bedenken dat ik daar in 2017 nog steeds flink mee bezig zou zijn. En dat ik er na ja-ren geduldig wachten uiteindelijk zelfs wat mee zou gaan verdienen, had ik al helemaal niet durven dromen. Omdat dit blog daarom best belangrijk voor me is, probeer ik naast het regelmatig schrijven van nieuwe artikelen ook op regelmatige basis iets aan look en content te veranderen. En over die veranderingen wil ik het in dit blog eens wat uitgebreider gaan hebben.

Afbeelding via Shutterstock.

Tijdelijk contract

Vanaf het moment dat ik in november mijn tijdelijke contract ondertekende, is het dagelijks plaatsen van blogs een beetje naar de achtergrond verdwenen. Logisch, want ineens had ik twee dagen minder om overdag aan schrijven en fotograferen te besteden en kostte het voorbereiden van enkele lessen me in het begin toch behoorlijk wat tijd.

Maar nu de periode van het lesgeven weer voorbij is en ik voorlopig niet meer voor de klas hoef te staan, kan ik me weer met een gerust hart op het bloggen concentreren. Want hoe leuk ik het docent-zijn ook vind en vond: het schrijven van teksten en blogs vind ik ook echt heerlijk.

En dus ben ik achter de schermen weer druk bezig met het typen van stukjes en houd ik in een notitieboekje keurig bij waar ik nog meer over zou kunnen schrijven. Ook ben ik wederom met een kritisch oog door mijn oude blogs en concepten aan het gaan en heb ik de categorieën aangepast.

Mommy, food en lifestyle

Door kritisch naar mijn gepubliceerde blogs en concepten te kijken, werd het me al snel duidelijk dat ik het liefst vanuit drie interesses schrijf:

 1. het moederschap;
 2. mijn voorliefde voor bakken en het namaken van simpele recepten;
 3. een stukje (van) interieur/fotografie/mijn leven met jullie delen

En daarom vind je vanaf nu in de menubalk hierboven een verwijzing naar de drie (nieuwe) hoofdcategorieën: mommy, food en lifestyle. In het Engels ja, want soms bekt dat gewoon net even lekkerder.

Nieuwe mammablog?

Als blogster en moeder van een tweejarige werd ik enkele jaren geleden al snel bij de nieuwe mammablogsters ingedeeld. Superleuk natuurlijk, maar ondanks de titel heb ik me nooit 100% mammablogster gevoeld. Dat de vader van I. niet in beeld is, ik soms knettergek werd van de gebroken nachten en heel de H&M wel leeg kon kopen, waren zaken waar ik op een gegeven moment qua schrijven ook wel klaar mee was. Ik voel en voelde me dus meer blogster met kind, dan moeder met blog. En dat vind ik nog steeds prima.

Maar al schrijf ik er nu niet zo vaak over, ik vind het wel heel leuk om blogs over uitjes, kindvriendelijke recepten, kinderboeken- en speelgoed en zaken waar stiekem een beetje een taboe op rust (lees: slaapproblemen/samen slapen) te lezen. En nu mijn kind wat ouder is en ik ‘al’ op drie jaar terug kan blikken, begint het ergens te kriebelen om deze zaken toch weer iets vaker in mijn eigen blogs terug te laten komen. Dus je begrijpt dat dit is wat ik de komende tijd wil gaan doen. (Of proberen te doen.)

Food en lifestyle

Hoewel het nog geen kenmerkend item voor dit blog is, heb ik het wel altijd heel leuk gevonden om recepten met jullie te delen. En dan geen recepten waar je minimaal een uur voor uit moet trekken, maar lekkere en simpele baksels en salades. Want hoe prachtig ik bepaalde gerechten in tijdschriften of op blogs ook vind zijn: het klaarmaken ervan moet voor mij wel binnen een bepaalde tijd haalbaar zijn. En daarom wil ik proberen om de komende weken/maanden een aantal van míjn favoriete maaltijden, baksels en salades uit te werken en hier te plaatsen.

Wat er aan interesses en bezigheden dan nog overblijft, heb ik onder de noemer lifestyle weggeschreven. Klik je namelijk door op de subcategorieën, dan vind je bijvoorbeeld meer over fotografie, (mijn) interieur, de persoonlijke artikelen en overzichten en terugblikken op de afgelopen weken, maanden en jaren die ik geschreven heb.

Tip: bekijk hier alle foto’s die ik voor dit blog heb gemaakt.

Kleine sidenote

Omdat ik achter de schermen nog druk bezig ben met het doorlezen en herschrijven van (oude) blogs én het aanpassen van de categorieën is een deel van wat ooit onder de gesponsorde berichten viel, weggevallen. Hoewel ik dit wel altijd in de door mij gebruikte tags vermeld, zie je dit in het artikel (vaak) niet staan. (Heeft met het thema te maken, in een andere look zie je dit waarschijnlijk wel gewoon in beeld verschijnen.) Klein verbeterpuntje dus en zodra ik een logo voor de gesponsorde blogs (voor die in euro’s of producten) ontworpen heb, zal ik dit natuurlijk ook zo snel mogelijk gaan herstellen.

Maar dat begrijpen jullie natuurlijk wel. ;)

Wat de (nieuwe) blogs betreft: deze wil ik proberen om van maandag tot vrijdag te publiceren en afhankelijk van het aantal artikelen/blogs dat ik nog op voorraad heb liggen, komt d’r af en toe in het weekend wat online. Voor nu hecht ik meer waarde aan de kwaliteit dan aan de kwantiteit, en dat zullen er met mij wel meer belangrijk vinden. :)

Ik ga in ieder geval lekker schrijven over het bakken van soorten cakes en koekjes, het maken van salades, boeken die ik onlangs gelezen heb en natuurlijk.. I. en wat wij met z’n tweetjes voor avonturen beleven. En daarmee hoop ik jullie een groot plezier te gaan doen. Mocht je trouwens nog heel specifieke dingen willen weten, dan mag je je vraag natuurlijk in een reactie op dit bericht achterlaten. Vind ik leuk!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reply Happy list #27 • daarwaseens.nl 12 juli 2017 at 09:43

  […] afgelopen vrijdag ontvingen zoonlief en ik een leuk boekenpakket vanuit België. In het kader van mijn goede blogvoornemen zullen er hier de komende maanden dus vaker (kinder)boekreviews in beeld verschijnen. ♥ Het […]

 • Reply Wij bakten citroenkoekjes • daarwaseens.nl 9 juni 2017 at 20:38

  […] aangekondigd, wil ik vaker simpele gerechten/recepten op dit blog met jullie delen. En wat is er nou leuker en […]

 • Reply Dit was week 19 (Mooi weer, plantenmarkt en klusjes doen) 15 mei 2017 at 07:50

  […] m’n veranderingsblog op de vorige maandag, is het vandaag weer tijd voor een ouderwetse update over week 19. Een week […]

 • Reply Jenn 10 mei 2017 at 08:52

  Leuk, ik ben benieuwd!

 • Reply Jeanine 9 mei 2017 at 20:48

  Leuke onderwerpen Olga. Ik vind het wel heel knap dat je elke dag kan publiceren. Naar de recepten kijk ik ook echt uit.. Hier een niet zo’n keukenprinses. ?

  Groetjes, Jeanine.

  • Reply Olga 13 mei 2017 at 22:20

   Het is nog even passen en meten, maar merk wel dat ik voor vijf dagen schrijven elke keer wel genoeg inhoud heb. Dus dan is het ook goed en genoeg :)

 • Reply Saskia 9 mei 2017 at 07:15

  Jeuj. Ik kijk uit naar je nieuwe artikelen!

  • Reply Olga 9 mei 2017 at 09:34

   Ben druk bezig, dus ik hoop dat wat ik in de toekomst ga plaatsen je zal bevallen :)

 • Reply Vlienelien 8 mei 2017 at 18:24

  Ik word helemaal enthousiast van je plannen :-)

  • Reply Olga 9 mei 2017 at 09:35

   Leuk! Blijf me volgen :) X

 • Reply Lieke 8 mei 2017 at 15:04

  Cakes en koekjes? Kom maar door met de (een beetje makkelijke haha) recepten!

  • Reply Olga 9 mei 2017 at 09:35

   Ik kies bewust voor recepten/gerechten die de minder goede keukenprinsessen ook na kunnen maken, dus dat komt goed! ;)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.