15 mei 2017

Dit was week 19 (Mooi weer, plantenmarkt & klusjes doen)

Geplaatst in: overzicht en terugblik

15 mei 2017 - Week 19_zpsjywy8n9j

Na m’n veranderingsblog op de vorige maandag, is het vandaag weer tijd voor een ouderwetse update over week 19. Een week waarin mooi weer en regen hand in hand gingen, ik karamel-zeezoutijs at en veel boeken las. 

Maandag

Omdat I. een lang weekend bij z’n oma logeert, start ik vandaag rustig op met véél social media op mijn telefoon en een goed boek. Echt heerlijk vind ik dat, nog even een boek lezen voor je de dag ‘moet’ beginnen.

Eenmaal gedoucht en van chillpak voorzien, leg ik de laatste hang aan het artikel over de veranderingen voor m’n blog. Nu ik niet meer voor de klas hoef te staan, heb ik namelijk weer extra veel zin gekregen om me (veel) meer met dit blog bezig te gaan houden. De veranderingen houden onder andere in dat ik meer over het moederschap wil gaan schrijven, maar ook vaker recepten en persoonlijke items over m’n huis, interieur en dergelijke met jullie wil gaan delen.

Veranderingen op daarwaseens.nl

Wat betreft het moederschap zit ik dan vooral te denken aan een combinatie van luchtig en serieus. Ik vind het namelijk leuk om te schrijven over kinderboeken en nieuwe outfits, maar er zijn ook zeker (serieuze) onderwerpen die ik nooit op andere blogs tegenkom en toch graag eens onder de aandacht wil brengen. Want juist door op te merken, komen we er met z’n allen achter hoeveel we eigenlijk met elkaar gemeen hebben.

’s Middags fiets ik naar I. en mijn moeder toe en probeer ik daar wat te werken. Uiteindelijk eindig ik boven op zolder met een stapel tijdschriften die nog uitgezocht moet worden en valt I. eerst nog als een blok in slaap. Even snel heen en weer wordt ‘m niet meer en daarom eten we met z’n allen samen en is er zelfs nog taart toe.

Wij gaan zo even een taartje eten :) 🍴🍰

Een bericht gedeeld door Olga (@daarwaseens) op

We fietsen met z’n allen terug en uiteraard zet I. het even op een brullen. Die ziet z’n eigen moeder namelijk tien keer liever vertrekken in plaats van oma. Maar goed, ook daar komen we wel overheen. ;)

Dinsdag

Behalve het doen van boodschappen, staat er vandaag weinig spannends op het programma. I. valt ’s middags als een blok in slaap op de bank en dat betekent dat ik zelf ook weer even van wat rust en stilte om me heen kan genieten. Want hoe je het ook wendt of keert: een korte nacht slaap, blijft een korte nacht slaap. En na twee jaar staan die nog steeds wel eens op het programma.. 

9 mei 2017 - Shoplog 5

Vanuit bed publiceer ik daarom m’n eerste shoplog en die valt in de smaak. Leuk! 

Woensdag

Vol verwachting over de voorjaarsmarkt in het centrum, gaan we met z’n allen op pad. Helaas blijkt alleen net dé kraam met goedkope planten er dit jaar niet te staan en dus keren we al snel (met wederom een knock-out zijnde I. in de buggy) om.

Donderdag

Vandaag stort ik me op het fatsoeneren van de achtertuin en doen van de gi-gan-ti-sche stapel was die ik boven in mijn berging verzameld heb. Maar gelukkig is het mooi weer (en warm!) waardoor ik tussen het vegen en onkruid wieden door, elke keer mijn verse was aan het rek op kan hangen. Daar wordt een mens blij van hoor!

Ook I. vermaakt zich prima binnen en buiten het huis en speelt uiteindelijk tot een uur of half vijf buiten met één van onze buurkinderen. En ook dit keer valt hij, surprise surprise, op de bank in slaap en heb ik een heel lange avond vol zelfmomentjes voor de boeg.

In het laatste avondzonnetje breng ik nog een uurtje in de tuin door en ga dan in huispak aan het bloggen.

Vrijdag

Op vrijdag is het klam en niet zonnig en worden we regelmatig op een dikke regenbui getrakteerd. Maar toch is het niet te koud om in de tuin te werken en dat is wat we vandaag weer gaan doen. Opa komt langs om het gras te maaien en een sierlijst in de woonkamer op te hangen. We hebben een leuke middag, eten samen een broodje en als I. weer vroeg op z’n bed ligt, ga ik aan de slag met het uitpluizen van mijn oude recensiearchief op Nadelunch.com.

10 mei 2017 - Een goede raad_zpswhyjzgii

De leukste recensie die ik in mijn NDL-periode schreef, is die over Een goede raad (2012). Na het Harry Pottertijdperk was het namelijk tijd voor weer iets nieuws en ik keek dus echt uit naar dit nieuwe leesvoer. Als ik geen grote stapel ongelezen boeken zou bezitten, zou ik dit boek zeker nog eens voor een tweede keer uit de kast trekken. Een aanrader dus!

Zaterdag

Vandaag heb ik even een offday. Ik besluit om zo min mogelijk te doen en van het weekend te genieten. I. speelt boven, ik blog een beetje en omdat slapen tussen de middag niet lukt, hangen we ook lekker lang met boekjes, tijdschriften, YouTube en lekkers op bed. Ik kan daar echt zó van genieten, dat ik dit dus ook best vaak met m’n kind doe. Omdat we op zo’n dag toch al helemaal in standje relaxt hangen, breng ik het avondeten (en toetje) vaak mee naar boven, waar we dan een soort picknick houden. Daar herinnert hij zich later natuurlijk helemaal niks meer van, maar ik vind het wel onwijs belangrijk om I. veel leuke (en gekke) dingen mee te geven.

Dat leven volgens en naar regels moet je straks al genoeg, dus thuis mag je dan best even gek doen. ;)

Zondag

Vandaag is het moederdag en breng ik daarom grotendeels bij mijn moeder (op de bank) door. I. speelt, we eten appelflappen en ik lees ondertussen een beetje in Paaz. Hoe gek is het om te beseffen dat ik drie jaar geleden een positieve test in mijn handen had  en het avontuur met I. aan zou gaan? 14 mei blijft daarom altijd een beetje bijzonder.

En behalve moederdag en ‘mijn’ moment, staat deze dag ook in het teken van voetbal. Hoewel ik er in principe niet heel veel mee heb, ben ik wel zo’n Nederlander die tijdens belangrijke wedstrijden (het EK of WK bijvoorbeeld) wel even een blik op het scherm werpt. En dus fietste ik vandaag met twee tassen, een jas, I. en een Olli(e) olifant (de mascotte van Feyenoord) naar m’n moeder toe. Je moet als kind van ouders die uit Rotterdam en omstreken afkomstig zijn, wel een beetje loyaal aan je roots blijven natuurlijk.

Gelukkig weten we allemaal hoe deze (moeder)dag is afgelopen en de beelden van de fanatieke supporters vind ik dan ook echt heel tof om te bekijken.

Voor het eerst (of voor de verandering?) heb ik gebruik gemaakt van mijn Instagram-foto’s. Ik weet nog niet of ik dit heel mooi vind staan, maar dat hoor ik graag van jullie. Volgen kun je me via @daarwaseens. Hebben jullie trouwens ook nagelbijtend voor de tv gezeten of was je toch voor #TeamAjax? Een fijne maandag toegewenst allemaal en maak er een goede week van!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Dit was mei '17 12 juli 2017 at 10:01

  […] planten gesproken: deze maand had ik ook nog even goede hoop op een leuke score op de lokale plantenmarkt, maar het mocht niet baten. (Maar gelukkig doet mijn moestuin het nog steeds naar behoren en […]

 • Reply Ineke 16 mei 2017 at 16:04

  Wat leuk week overzichtje, hoe bevalt het boek jou?
  Ik ben benieuwd naar jouw artikels over moederschap.

 • Reply Janneke 15 mei 2017 at 16:06

  Ja, leuk die Instagram foto’s. Heb dat ook al gezien bij andere bloggers. Alleen zie ik er nu bij jou maar één, en daar zie ik de foto ook niet… maar alleen het omhulsel? Anyhow! Fijn weekje heb je gehad. Begrijpelijk dat 14 mei altijd een speciale dag voor je zal blijven :) Ik moest vandaag werken (hartje Rotterdam), wat een gekkenhuis haha! Wel leuk om mee te maken. Fijne week!

  • Reply Olga 16 mei 2017 at 09:31

   Ik weet al hoe het komt dat je alleen de omtrek en niet de afbeelding ziet. Ik heb namelijk een afgeschermd account en hem zondag even openbaar gemaakt om aan die codes te kunnen komen. Maar als je de instellingen dan weer aanpast, zie je niks meer terug. Dus handig vind ik het niet. Kon ook niet goed bij mijn foto’s komen, dus volgende week verzin ik wel weer wat anders. Haha.

 • Reply Anna Maria 15 mei 2017 at 12:00

  Wat een weekje, en over moederschap te schrijven. Ik schrijf ook bewust wel over moeilijke dingen waar wij over nadenken… Zowel milieu als opvoeding gericht, wel meer richting hoe wij dat zien. Want vervelendste vind ik wel van ouders onder elkaar dat er heel vaak toch wel een mening moet worden gegeven aan de andere methode.

  • Reply Olga 16 mei 2017 at 09:36

   Ja dat is ook lastig. Want je weet (of ‘weet’) natuurlijk wel dat iedereen opvoedt op een manier die hij/zij goed vindt, maar in de praktijk houd je er altijd verdeelde meningen op na. Ik doe ook bepaalde dingen wel/niet, omdat het alternatief niet bij me past. Bijvoorbeeld het stukje opvoeden en eten: ik laat mijn zoon de gewone producten uit de supermarkt eten en ben geen moeder die echt op de inhoud van een maaltijd let (qua nummers, stoffen en zo), omdat ik zelf niet zo ben opgevoed. Dus wij gaan ‘bewust’ niet naar een biologische winkel en I. mag ‘gewoon’ koekjes met suiker eten. Maar dat betekent niet dat er hier elke dag koekjes worden gegeten of dat hij elke dag een reep chocola opeet. En toen hij nog echt klein was, kocht ik bijvoorbeeld wél weer kindersnacks zonder al te veel toegevoegde dingen. Gewoon, omdat je toch ergens je weg in probeert te vinden. En ik zie nu een jongen die het goed doet en in principe alles lekker vindt en heel vaak het eten van tomaten en aardbeien verkiest boven een bakje chips of koekje. Dus zelfs als het mag, is de zin er niet altijd. En dus doe ik vast iets goed. ;)

  Laat een reactie achter