7 juni 2017

Wij bakten citroenkoekjes

Geplaatst in: zoet

Citroenkoekjes

Zoals aangekondigd, wil ik vaker simpele gerechten/recepten op dit blog met jullie delen. En wat is er nou leuker en makkelijker dan het bakken van heerlijke citroenkoekjes? Precies. In dit blog deel daarom hoe je in een handomdraai koekjes met een vleugje citroensmaak op tafel zet.

Omdat ik nou eenmaal geen koningin in de keuken ben, kies ik altijd voor redelijke tot redelijk simpele recepten. Om die reden google ik dus heel wat af en kwam ik uiteindelijk bij onderstaand recept (van AH.nl) uit. Het recept voor zandkoekjes, maar net in een ander jasje. Bak en vergeet niet te genieten! (In het oorspronkelijke recept snijden ze kleine paashaasjes uit het deeg, maar ik heb gewoon mijn bak vol vormpjes leeggeschud.)

Ingrediënten:

 • 1 citroen (schoongeboend)
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 gram boter
 • 125 gram witte basterdsuiker (ik gebruik kristalsuiker)
 • 1 ei
 • 2 eetlepels bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig:

 • Deegroller
 • Uitsteekvormpjes
 • Bakpapier
 • Bakblik

Dit moet je doen:

 • Rasp de schil van de citroen, pers de vrucht uit en bewaar het sap. Doe vervolgens het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het citroenrasp en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat dit afgedekt dertig minuten in de koelkast staan.
 • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol hier het deeg op uit. (In het recept raden ze aan om een dikte van anderhalve centimeter aan te houden.)
 • Steek de vormpjes uit en leg op een apart bakblik (ingevet of van bakpapier voorzien). Als je klaar bent, kun je de koekjes in het midden van de oven afbakken. Houd een tijd van zo’n twaalf tot vijftien minuten aan. Vergeet niet om na het bakken alles af te laten koelen. De hitte kan je koekjes namelijk breken.

En natuurlijk het eindresultaat!

Citroenkoekjes

Eet smakelijk!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.