2 juni 2017

Klusupdate: Early dew op de muren en meer..

Geplaatst in: interieur

Early dew

De laatste tijd ben ik weer druk bezig met het klussen in en veranderen van (dingen in) mijn huis. Een beetje behang scheuren, een nieuw bed bestellen, nadenken over muurverf en een nieuwe tv in de woonkamer. Zo tussen het zonnen door probeer ik er weer wat moois van te maken.

Wat klussen betreft ben ik eigenlijk maar een slome. Ik zoek namelijk altijd eerst op het internet naar goede voorbeelden, bekijk daarna alle aanbiedingen op websites, pleeg hier en daar overleg en voor ik het weet ben ik twee weken verder. Zo stond het kopen van een nieuw (normaal) bed al heel lang op mijn to do-list, maar duurde het in de praktijk nog vier maanden voor ik ‘m daadwerkelijk bestelde. En ook met het willen verven van muurtjes en (nep) lambriseringen gaat het net zo langzaam.

Maar goed, alles op zijn tijd en nu het qua temperatuur een stuk aangenamer is en s’ avonds langer licht blijft, zie ik nog geen beren op de weg. En da’s ook precies de reden waarom ik afgelopen week met I. op de fiets naar de Gamma reed en daar in een opwelling muurverf en een set rollers kocht.

Eenmaal thuis startte ik met het afplakken van de plinten en kozijnen en na een middagje ploeteren straalt de early dew je hier nu tegemoet.

Benieuwd naar foto’s van het voorlopige eindresultaat? Scroll dan door naar beneden. Wil je weten wat ik in de tussentijd nog meer veranderd heb, blijf dan hangen en kijk naar de foto’s van het reeds verrichte werk.

De slaapkamer

Een paar weken geleden begon ik met het herinrichten van mijn slaapkamer. Het oude bed, een twijfelaar, werd uit elkaar gehaald en een tweepersoonsbed kwam ervoor in de plaats. Het duurde even, maar nu het bed er staat kan ik niet meer zonder. Die ruimte is zo fijn!

Wat het slaapkamerproject betreft wil ik alleen nog een muurtje verven en de vensterbank wit lakken. En met het verven zit het sinds de ontdekking van early dew wel goed, maar daar lees je in dit blog nog meer over. ;)

De aankleding voor het bed kocht ik trouwens bij Jysk en daar ben ik nog altijd erg blij mee. In dit blog lees je meer over de items + verkooppunten.

Bed

Dekbed

Lampjes

IMG_7562-2

De eethoek

Na bijna vier jaar dezelfde donkere tafel te hebben gebruikt, vond ik het tijd worden voor iets anders. Bij Leen Bakker vond ik een model naar wens (de Sepp in eikenkleur) en zoals je op de onderstaande afbeeldingen kunt zien, siert deze tafel nu mijn eetkamer.

Eettafel

Eettafel

Het krukje op de achtergrond is een kringloopvondst. In de lijstjes op de tweede foto moet nog een quote geplaatst worden. Het is dan de bedoeling dat deze lijsten de finishing touch van het toilet worden. Want als ze eenmaal hangen, heb ik daar alles naar wens aangepast. #ToiletGoals!

Early dew op de muren

Wat betreft interieurtrends ben ik eigenlijk best een kuddedier. Want na verschillende foto’s van interieurs met dit kleurtje voorbij te hebben zien komen, leek het me geen gek idee eens met de massa mee te doen. Zodoende kocht ik dus een pot early dew muurverf bij de Gamma en na een paar middagen en avonden verven, ben ik helemaal blij met het voorlopige resultaat.

Ook de woonkamer wordt binnenkort onder handen genomen. Voor deze ruimte heb ik bedacht om slechts de helft van de muren te verven, om zo een soort lambrisering na te bootsen. De volledige kamer verven wordt me namelijk echt te gek, want ik ben na vier jaar namelijk nog lang niet vergeten HOEVEEL UUR ik op een trap heb doorgebracht om alle muren hier te witten.

Early dew

Early dew   Early dew

Early dew

Early dew

Opknappertje

Om het leuk te houden, ‘mag’ ik van mezelf ook tussendoor wat kleinere dingen opknappen. Het welbekende Ikea-keukentrapje, bijvoorbeeld, en nog een oude kringloopvondst. In 2014 tikte ik namelijk een tof krukje op de kop dat ik (toen al) van een nieuw printje en verf wilde voorzien. Maar ja, toen I. er eenmaal was diende het krukje als verlengstuk van mijn boekenkast en ging er flink wat tijd overheen voor ik weer over verf en leuke stoffen na kon denken.

Early dew

Knap jij wel eens meubels op? En zo ja, is dat de eerste keer een beetje gelukt? Enne, fan van early dew of ben je meer van een andere kleurtrend?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reply Dit was juni '17 • daarwaseens.nl 27 juli 2017 at 11:58

    […] om ook de rest van mijn huis maar wat op te frissen. Benieuwd naar het eerste resultaat, bekijk dan dit blog waarin ik meer over de eerste klus-update […]

  • Reply Happy list #27 • daarwaseens.nl 23 juni 2017 at 12:30

    […] dus echt van genieten! ♥ En ook binnenshuis gaat alles de goede kant op. Beetje bij beetje heb ik mijn keuken en eetkamer opgeknapt en nu daar de meeste verf weer naar wens op de muren zit, is ook de woonkamer aan de beurt. ♥ Ik […]

  • Reply Lenneke 5 juni 2017 at 09:20

    Loooooooove Early Dew. Het is dat ik geen zin heb om mijn kast van de muur te slopen (het kostte me uuuuren, bloed, zweet en tranen om het op te hangen, waterpas en al), anders had ik de muur achter mijn tv ook dat kleurtje gegeven. Heel mooi!

  • Laat een reactie achter