20 juni 2017

Goed verstopt! (Met meer dan 100 dieren!)

Geplaatst in: boek, film en muziek, voor je kind

Goed verstopt!

Sinds ik moeder ben, is mijn liefde voor boeken alleen nog maar groter geworden. Want naast het feit dat ik van mijn eigen leesvoer kan genieten, mag ik de boekenkast van mijn zoon ook te pas en te onpas aanvullen met nieuwe aanwinsten. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met o’n nieuwe aanwinst. Namelijk deze prachtige uitgave van ‘Goed verstopt!’, een interactief zoekboek met flapjes. Helemaal leuk voor peuters van een jaar of twee!

Boeken zonder tekst kennen we natuurlijk allemaal als prentenboeken, maar ook flapjesboeken (voor kinderen van nul tot twee jaar)of pop-upboeken (voor kinderen vanaf twee jaar) zijn hier goede voorbeelden van. Ze hebben namelijk ook die prachtige afbeeldingen met net dat beetje extra dat het leesplezier van je kindje stimuleert. Want wat zou er toch achter dat ene stukje blad verscholen zitten? Vooral voor kinderen tot een jaar of twee (de leeftijd van mijn spruit dus) is dat proces van zoeken en vinden een echte uitdaging.

Het leuke aan kinderboeken zonder (al te veel) tekst vind ik bovendien dat je eindeloos met een boek kunt blijven doen: je kunt immers verhalen blijven verzinnen! En voor ouders die vaak met een boek op schoot eindigen, is dat natuurlijk ook wel eens fijn. ;)

(Welk boek kun jij onderhand al dromen?)

Goed verstopt!

Goed verstopt! is een rijkelijk geïllustreerde uitgave van Uitgeverij Davidsfonds. Een uitgeverij die mij eerder al twee prachtige boeken toestuurde en nu ook dit mooie kinderboek.

Verspreid over vijf thema’s richt Goed verstopt! zich in het bijzonder op dieren en hun leefomgeving zoals de Noordpool, de woestijn en diep in de zee. Voor mij als moeder trouwens ook superleuk, want sinds I. en ik dit boek samen aan het ‘lezen’ zijn, is mijn kennis van de natuur ook toegenomen. ;) (Ik noem het bestaan van de narwal, de lemming en het onderscheid tussen zeven soorten krabben.)

Dat niet alleen ik, maar ook I. het boek wel ziet zitten, blijkt uit het feit dat ‘ie er regelmatig bovenop gaat zitten en het boek ook wel even wilde proeven. Anders dan een gewoon leesboek is dit type dan ook net iets kwetsbaarder. Want hallo, als je achter flapjes kunt gluren, kun je er natuurlijk ook heel andere dingen mee doen. Scheuren bijvoorbeeld. De tip die een moeder mij gaf luidde dan ook: laat je kind in ieder geval nooit alleen met dit soort fijne boeken. Voor je het weer ben je een avond met lijm en plakband in de weer om het enthousiasme van je kind te herstellen. ;) En dat zou toch wel een beetje zonde zijn.

Maar omdat dat enthousiasme natuurlijk wel ergens uit voorkomt, sluit ik dit blog nu af met een paar sfeervolle foto’s die je hopelijk over de streep trekken snel wat extra (flapjes)boeken aan te schaffen.

Even gluren

Goed verstopt!

Goed verstopt!

Goed verstopt!

Goed verstopt!

Goed verstopt!

Goed verstopt!

Hoewel ik dit boek gekregen heb, verandert dat niks aan mijn positieve mening over dit kinderboek. Ik ben, zoals ik al liet weten, namelijk een groot fan van leuke kinderboeken. En of ik die nou bij de kringloop scoor of ter promotie ontvang, heeft geen invloed op die mening.

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reply Dit was juni '17 • daarwaseens.nl 29 juli 2017 at 19:42

    […] omdat juni echt wel in het teken van boeken lezen stond, kon het prachtige kinderboek dat ik van Uitgeverij Davidsfonds ontving ook niet op dit blog achterblijven. Goed verstopt! is […]

  • Reply Dit was week 25 (Dagje Groningen, de TT en lekker warm) • daarwaseens.nl 12 juli 2017 at 09:11

    […] want ook I. kreeg zijn eerste boek – Goed verstopt! – binnen. En daar schreef ik dit blog […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.