16 juni 2017

Happy list #27

Geplaatst in: persoonlijk

Happy list #27

Zomer, zon, warme dagen en verkoelende buitjes. Nu het mooi weer is, zit ik elke dag wel lekker buiten en geniet. En dat betekent momenten genoeg om in een nieuwe Happy List met jullie te delen.

Afbeelding via Shutterstock.

♥ Deze zonnige speelmiddag. Het is namelijk best lekker weer en dat betekent dat I. zich buiten naar hartenlust kan vermaken met stoepkrijt, buurkinderen en zijn plastic motor. ♥ Lezen in de zon. Zoals een oplettende moeder betaamt, zit ik tijdens deze speeluurtjes in de deuropening op wacht. I. is namelijk nog maar twee jaar oud en een oogje in het zeil houden, is daarom een must. Met een (nieuw) boek binnen handbereik lukt dat trouwens prima. Hij een beetje keten en ik lees ondertussen een romannetje of twee. ♥ Mijn voortuin. Nu de struiken een groeispurt hebben ondergaan, begint het er hier steeds beter uit te zien. Tussen de vlinderstruiken staan inmiddels ook een aantal tomatenplanten (AH-moestuintjes) en ik ben erg benieuwd naar hun succes de komende weken. ♥ Over moestuin gesproken: ook mijn achtertuin doet het supergoed. De aalbessen en aardbeien kunnen weer naar wens geoogst worden en dat betekent dat I. en ik al een paar keer een bak vol vers fruit op hebben kunnen eten. En als straks de tomatenplanten en druivenstruik in bloei staan, wordt het feest alleen nog maar groter. Ik kan daar dus echt van genieten! ♥ En ook binnenshuis gaat alles de goede kant op. Beetje bij beetje heb ik mijn keuken en eetkamer opgeknapt en nu daar de meeste verf weer naar wens op de muren zit, is ook de woonkamer aan de beurt. ♥ Ik herontdekte het gemak en plezier van boeken lenen uit de lokale bibliotheek en leende er onder andere het boek De melkfabriek. Ik leende er zes boeken en las er reeds vier uit. En dus kan ik spoedig weer een nieuwe set ophalen. ♥ Wat betreft leesvoer zit het hier sowieso wel goed. Want afgelopen vrijdag ontvingen zoonlief en ik een leuk boekenpakket vanuit België. In het kader van mijn goede blogvoornemen zullen er hier de komende maanden dus vaker (kinder)boekreviews in beeld verschijnen. ♥ Het zonnetje. De één klaagt steen en been, de ander vindt het wel prima. En ik vind het (mits niet verschroeiend heet) allemaal wel best. Badje bij de hand en ik vermaak me wel. ♥ Nu vind ik dat gespetter in kinderbadjes sowieso wel leuk. Vooral nu I. allemaal verhalen tegen zijn speelgoed en poppetjes begint te houden. Ik luister wel mee hoor. ♥ Zindelijkheidstraining. Ik vind dat mooie weer dus echt onwijs handig voor projecten als zindelijkheidstraining. Kind bloot, potje in de buurt en plassen maar. En als het potje even niet zo interessant is, maar het bewateren van de bloemetjes in het perk wel, dan vind ik dat ook geen probleem. Een vaste plek is een vaste plek, en plassen in de toiletpot doet ‘ie tegen de tijd dat hij achttien is heus wel. ;) ♥ AliExpress. Hoewel het volgens mij al een tijdje bestaat, heb ik het ware shoppen pas net ontdekt. Op het moment dat ik dit typ, zijn er al een aantal items naar mij onderweg en nu ik ook het speelgoed bekeken heb, zullen dat nog wel meer pakjes worden. Heb ik hier nog meer AE-fans onder mijn lezers? En zo ja, wat ‘winkel’ jij dan het liefst online?

De vorige lijst met mooie momenten kun je hier bekijken. Heb jij deze week nog in het bijzonder van iets genoten?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Dit was juni '17 • daarwaseens.nl 27 juli 2017 at 11:59

    […] Ik blikte terug op een weekje studiedingen en TT-vieren en stond stil bij de dingen die mij blij maakten in Happy List #27. […]

  • Laat een reactie achter