5 juni 2017

Dit was mei ’17

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Mei '17

Wanneer ik voor het eerst een blog bezoek en denk ‘Wauw, dit is leuk leesvoer!’ wil ik het liefst alles kunnen lezen. Soms kan ik daar de tijd voor nemen, maar meestal niet. (Want: kind dat buiten wil gaan spelen, katten die gevoerd willen worden.) Een overzicht van artikelen die je echt gelezen moet hebben, zou dan eigenlijk wel heel handig zijn. Ben jij hier toevallig voor het eerst of heb je gewoon nog niet alles (bij) kunnen lezen? Dan word je vandaag op je wenken bediend.

Dit was mei ’17!

Zoals jullie hebben kunnen lezen, ben ik we-ken geleden begonnen met het zaaien van de AH-moestuintjes. Dit met succes, want een tijd lang stond mijn vensterbank vol met potten en bakken vol stekjes. In deze (voorlopig) laatste update over mijn moestuinproject praat ik jullie bij over het tuinierproces.

Ook een update over april ’17 kan niet in dit overzicht ontbreken. In april blogde ik onder andere over mijn gekke trekjes, een koude pastasalade met ricotta en mijn nieuwste kringloopvondsten.

Voor het eerst in mijn blogcarrière plaatste ik een shoplog (met kleertjes voor I.) online. En omdat het wel beviel, volgde er al snel een tweede (met daarin mijn aankopen van o.a. Wibra, Primark en de kringloop).

Ik vulde een tag in met mijn BFF Tessa en deelde onze antwoorden op dit blog. Waarschuwing: dit blog bevat foto’s uit de oude doos..

Een andere tag die ik in mei ’17 invulde, is de tag over het rauwe moederschap (Mum Life Raw).

Nu ik niet meer voor de klas sta, is het weer tijd om mijn blog van de nodige aandacht te voorzien. Iets waar ik écht veel zin in heb en daarom zette ik alvast wat meer informatie over de veranderingen voor Daar Was Eens op papier. Eén van die veranderingen houdt in dat ik meer over het moederschap wil gaan schrijven. Mocht je nog tips hebben voor onderwerpen binnen deze categorie, dan hoor/lees ik dat graag. :)

Uit het archief: Een goede raad. Een ontroerend verhaal over een gemeenschap in Engeland. Na alles over Harry Potter het eerste niet-magische boek van J.K. Rowling en ik vond ‘m net zo goed.

Groen, groener, groenst: een (gast)blog over meer groen in je interieur. Ik kreeg meteen de smaak te pakken en verfde de muren van mijn keuken en eethoek early dew. Als je niet zo van het verven bent, kun je natuurlijk ook meer groen in je huis brengen door voor een paar leuke planten te kiezen.

Over planten gesproken: deze maand had ik ook nog even goede hoop op een leuke score op de lokale plantenmarkt, maar het mocht niet baten. (Maar gelukkig doet mijn moestuin het nog steeds naar behoren en da’s ook fijn!)

En natuurlijk het leukste voor het laatst, want zo’n twee weken geleden kregen we er zomaar twee katten bij. Cadeautje van de poes en je begrijpt dat ik ’s ochtends wel even vreemd opkeek toen ik twee piepkleine rode katjes in mijn – jawel – kinderwagen zag liggen. Moeder en kinderen maken het goed, maar over de heftige bevalling werd wel een blog geschreven..

29 mei 2017 - Poes 5_zpsdagf0kzn

Met nog even een foto van het kleine grut, een week geleden. Ondanks de verdrietige nasleep, doet Saartje het helemaal prima en vind ik het gepiep op de achtergrond best gezellig. Op dit moment bivakkeren de katten nog boven (sinds afgelopen zaterdag op het bed van I. om precies te zijn), maar over een dikke week hoop ik het stel naar de woonkamer te kunnen verplaatsen.

Meer foto’s van de mini’s vind je op Instagram waar je me kunt vinden en volgen onder de naam @daarwaseens. Ik hoop trouwens dat jullie een fijne Bevrijdingsdag achter de rug hebben en waar mogelijk dit weekend van Pinkpop hebben genoten. Ik heb het bij huis met m’n stapeltje biebboeken en verfkwasten (waarover later meer) in ieder geval prima naar mijn zin gehad!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reply Dit was juni '17 • daarwaseens.nl 29 juli 2017 at 19:42

    […] blikte ik ook terug op de meimaand waarin ik genoeg (bij) te bloggen […]

  • Reply Lenneke 5 juni 2017 at 09:17

    Ik vind je kittens zo lief! Zou me wel echt compleet wezenloos schrikken…

  • Laat een reactie achter