26 juni 2017

Dit was week 25 (Dagje Groningen, de TT en lekker warm)

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Week 25

Kind uit logeren, het huis lekker fris en de katten in diepe rust: tijd voor een terugblik op week 25! Een week waarin ik belangrijke knopen doorhakte en dat betekent GOED NIEUWS!

Zondag

25 juni 2017 - Week 25_zpstiimkuub

Op zondag was het warm en deden we alleen even wat praktische boodschappen tussendoor. Omdat er in mijn wijk al een paar jaar gesloopt en gebouwd wordt, rijden er het hele jaar veel vrachtwagens en andere grote toestellen rond. Voor kleine jongens van twee natuurlijk machtig mooi en zodoende zaten we op de terugweg even samen op de stoep naar deze grote auto’s te kijken.

Mooi aan deze harde werkers vind ik trouwens dat ze altijd vrolijk naar kinderen doen. Ik betrap de mannen achter het stuur namelijk altijd wel op een glimlach of een zwaai terug. En dat is voor zo’n kleintje natuurlijk ook prachtig.

25 juni 2017 - Week 25 2_zpssx6xyhvc

Mooie wilde bloemen op de bouwplaats & een fijn boek dat ik vorige week van Uitgeverij Davidsfonds #gekregen heb. (Hier volgt nog een blog over tegen de tijd dat ik dit boek uitgelezen heb.)

Maandag

Zo uit mijn hoofd begon deze maandag lekker rustig. Ik werd niet te vroeg én niet te laat wakker en deed tot een uur of half elf wat dingen in het huishouden.

Rond een uur of half twaalf stapten we in de auto richting Groningen. Ik hakte een paar dagen eerder namelijk een belangrijke knoop door en wel eentje die te maken heeft met langverwachte afstuderen. Want zoals jullie wellicht wel weten, heb ik door omstandigheden het afronden van mijn postmaster al een tijd op een laag pitje staan. Niet omdat ik niet wil(de), maar omdat ik op, uitgeblust en moe was. Want al kan menig student echt wel een paar uurtjes doorhalen en alsnog goed presteren, toen ik maandenlang op twee tot vier uurtjes slaap per nacht teerde, lukte het mij in ieder geval niet meer me ook nog op lesdoelen en afstudeerprojecten te richten. (Ik heb het geprobeerd, vaak zat. Maar zodra er weer een periode van heel slecht slapen aanbrak, kon je mij opvegen. Doei studieboeken, tot over een paar maanden!)

Omdat ik toch wel meer en meer begon te voelen dat het met mijn lange termijnproject eens afgelopen moest zijn, stelde ik een e-mail op en mailde de nieuwe studieadviseur. Hoewel doodeng ben ik natuurlijk wel heel blij dat ik weet waar ik aan toe ben. Want nu ik op mijn eigen tempo aan mijn laatste opdracht en tentamen mag werken, kan het zo maar zijn dat ik over een halfjaar EIN-DE-LIJK mijn eerstegraads bevoegdheid binnen heb.

De doorslaggevende factor in dit besluit is trouwens de superfijne werkplek die ik van november tot april mocht hebben. ♥

25 juni 2017 - Week 25 5_zpsichwnuej

Goed, terwijl ik ergens in het Muntinggebouw op zoek ging naar mijn reddende engel, deden I. en vriend even een ijsje in het Noorderplantsoen. En eenmaal van het goede nieuws voorzien, plakten we er ook meteen een fijne lunch aan vast. Poeh, een pak van mijn hart hoor!

25 juni 2017 - Week 25 4_zpszkczenzo

Feestelijk maal, zoals je kunt zien. We aten trouwens bij Zondag in het Noorderplantsoen.

25 juni 2017 - Week 25 6_zps5lkijuer

Met de poekies gaat het trouwens ook helemaal prima. Hoewel ze nog wel veel op een zacht kleed in de woonkamer liggen te tukken, gaat het eerste vaste voedsel er langzaam in en blijkt mijn bank (een ouwetje, gelukkig) prima beklimbaar. En ja, ook de onderste planken van mijn boekenkast zijn ineens superinteressant!

Dinsdag

25 juni 2017 - Week 25 8_zps6jkgnjvx

Vandaag regende het pakjes en ontving ik maar liefst vier nieuwe boeken (van verschillende uitgeverijen) die ik in de loop der weken allemaal op dit blog zal bespreken. Altijd welkom, dat nieuwe leesvoer. Ik ontving trouwens niet alleen boeken voor mezelf, want ook I. kreeg zijn eerste boek – Goed verstopt! – binnen. En daar schreef ik dit blog over.

Week 25

Ben ik (g)een goede moeder? Wie zal het zeggen.. ;)

Woensdag

25 juni 2017 - Week 25 10_zpsqlvcjxoh

Omdat ’t mooi weer was, speelde I. al vroeg op het plein voor de deur en streek ik buiten neer met een geleend boek over opvoeden. Nu ik wat meer over het moederschap e.d. wil gaan bloggen, leek het me leuk/handig om ook wat (recente) boeken over opvoeding in dit plan mee te nemen. Zodoende leende ik Heavy shit! van de bibliotheek en vond het aanvankelijk alleen ‘mwah’.

Nu kan ik overigens prima tegen een beetje sarcasme in een boek, maar al lezende kwam ik zoveel bizarre tips en uitspraken tegen, dat ik ernstig aan het boek begon te twijfelen. Ter illustratie de tweet hieronder:

Verder brachten I. en ik de rest van de dag in de tuin door waar eerstgenoemde lekker in zijn blootje op het gras met auto’s en bakjes water aan het spelen was. Ik daarentegen stond bij dertig graden in de konijnenren om deze flink schoon te maken. Want ook met een konijn minder wordt er nog steeds veel gekeuteld. ;)

Donderdag

Na heel wat warme dagen buiten doorgebracht te hebben, zaten I. en ik vandaag voornamelijk binnen. En dat is wel even wennen als je ineens weer binnen met je Duplo en Playmobil door moet brengen.

Compleet gevloerd lagen I. en ik dan ook al rond zeven uur op bed. Maar waar ik stiekem op een avondje doorslapen gehoopt had, werd het lieve kind toch weer wakker en zodoende liepen we rond tien uur ’s avonds toch maar even naar de stad toe. Want wie Assen een beetje kent, weet dat het laatste volle weekend van juni altijd in het teken van de Dutch TT staat: feest dus! En zo werd de rest van de avond ook wel weer gezellig.

Na een wandeling met opa, een paar patatjes en hapjes oliebol wandelden we weer naar huis toe. En een stuk later dan gedacht, lag ‘ie om één uur toch eindelijk plat.

Week 25

Liever kijken dan meedoen of eten. Maar hee: hij kan later wel mooi vertellen dat ‘ie al op zijn tweede van de TT-sfeer mocht proeven. ;)

Mocht je nu denken dat ik dit elke avond doe: nee. Maar na al een paar avonden vanaf negen uur met een klaarwakker jongetje op bed te hebben gezeten, maakte ik dit keer van de gelegenheid gebruik om nog een extra wandeling te maken. ;)

Vrijdag

In tegenstelling tot de rest van mijn buren, werd ik deze vrijdag zonder kater wakker. En terwijl I. nog even buiten aan het spelen was, typte ik wat blogs uit.

Op zich een rustig dagje, tot I. expres uit een speelhuisje geduwd werd en ik mijn tweejarige huilend, blauw en bloederig mee naar binnen kon nemen. Totaal niet tof, omdat het duwen duidelijk in opdracht gebeurde. En dan heb je mijn moederhart in stukjes hoor.

25 juni 2017 - Week 25 7_zpsfq92flek

De rest van de middag stond daarom in het teken van au en filmpjes kijken op YouTube. Meh.. Gelukkig nam hij dit keer wel met mijn telefoon genoegen en lukte het mij daarom nog even verder te werken.

Zaterdag

’s Middags bracht I. naar mijn moeder, omdat ‘ie met zijn opa en oma naar de kermis zou gaan. Ik, even niet wetende wat ik met die rust en stilte om me heen moest doen, plofte eerst maar weer terug op bed en deed zo laat mogelijk nog wat boodschappen. Pas rond een uur of twaalf wandelde ik ook nog even naar de stad, om daar een paar rondjes centrum te doen. Hoewel minder fanatiek en feestelijk dan het vorige jaar, heb ik me ook dit keer prima vermaakt.

25 juni 2017 - Week 25 - 11_zpssqoaexnv

Het reuzenrad.

Zondag

Op zondag slaap ik semi uit en besteed ik de rest van de middag aan het volledig poetsen en boenen van mijn huis. Je zou denken dat ik voor andere bezigheden zou kiezen als m’n zoon een keertje onder de pannen is, maar omdat bepaalde klusjes nou eenmaal altijd worden uitgesteld met een kind in de buurt, vond ik dit echt heel prettig. En zo hoef ik maandag (en dinsdag en woensdag) voorlopig niks te doen.

Ik knuffel met de poekies en stel vast dat mijn wasmachine er voor de tweede keer deze week geen zin in heeft. Omdat ik zelf niet zo intens technisch ben, is het nog even wachten op de gouden tip. :\

Verder ‘trakteer’ ik mezelf op een avondje werken in pyjama. Iets dat ik ook al heel lang niet meer gedaan heb, omdat I. met die warme avonden nog wel eens flink aan het spoken was. Maar dit keer lukt het me om o.a. dit weekoverzicht in een mooi jasje te gieten en een paar nieuwe stukjes in te plannen.

Ik wens jullie allemaal een fijne maandag toe! TT-gangers: sterkte met je (feest)kater en drink er een glaasje water extra op. Hebben jullie trouwens nog speciale plannen gemaakt voor de komende week? Zijn de eerste vakantiegangers al in beeld?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Effe kletsen #04 18 juli 2017 at 21:56

  […] tijd geleden schreef ik er al kort meer over in een weekoverzicht, maar nu het officieel is, vind ik het ook wel weer leuk om jullie hier over bij te […]

 • Reply Liselotte 26 juni 2017 at 16:33

  Ziet er echt uit als een geslaagde week! :)
  Ik wens je voor deze week weer een mooie week toe.

  Liefs,
  Liselotte

  • Reply Olga 27 juni 2017 at 07:48

   Hoi Liselotte, bedankt voor je berichtje :) ik hoop ook dat dit weer een fijne week gaat worden. Ik heb in ieder geval genoeg leuke plannen op mijn lijst staan, dus dat komt vast wel goed! Jij ook een fijne week toegewenst! X

  Laat een reactie achter