4 juli 2017

10 X Drama met I.

Geplaatst in: moederschap

10 X Drama

Eerlijk toegegeven: ik vind mijn kind in 99,99% van de gevallen stuk-ken leuker dan het kind van een ander. Heel logisch natuurlijk, want dat vindt elke ouder van zijn/haar eigen kroost en gelukkig voor mij is mijn zoon ook heel vaak gewoon een bloedje van een kind. Een leuk joch dat vrolijk buitenspeelt, knuffels uitdeelt en liedjes zingt. Maar soms.. is het drama..

Afbeelding via Shutterstock.

10 X Drama met I.

(In willekeurige volgorde.)

 1. Mieren – Net als elk ander kind van een jaar of twee peutert dat van mij ook vrolijk tussen stoeptegels rond. Steentjes, grasjes en stokjes: alles komt voorbij. Dat I. laatst vrolijk in het zand bij een mierennest aan het graven was, kwam hem dan ook even duur te staan. Want dat die kleine beestjes flink kunnen prikken, ontdekte hij al snel. En dus heb ik nog een hele avond denkbeeldige mieren van zijn arm moeten vegen. Oeps.
 2. Het filmpje op YouTube laadt niet snel genoeg – Mits ik naast I. op bed lig, mag hij best een tijdje naar kindvriendelijke filmpjes op YouTube kijken. Ik kies ze persoonlijk uit en vind het mooi dat hij van kinder-tv kan genieten. Maar o wee als de intro van een filmpje niet snel genoeg voorbij is of er drie seconden pauze tussen filmpjes in zit. Dra-ma-tisch. Soms vliegt mijn telefoon door te lucht, krijgt ‘ie een klap (het toetsenbord van mijn laptop idem dito) of wordt er gewoon heel boos om mamma geroepen. Wel een dingetje om aan te werken, want het is niet dat mijn telefoon zo van vlieglessen houdt.
 3. Tanden poetsen – Brullen, spartelen en grote krokodillentranen. Toen ik hier na enige tijd van afwezigheid het tandenpoetsen toch maar weer een nieuw leven in besloot te blazen, werd mij dat niet in dank afgenomen. Gelukkig kom ik tegenwoordig met ‘snoep op de tandenborstel’ een heel eind, maar eh..
 4. Schone broek – Je kunt het je eigenlijk niet voorstellen, maar toch schijnen peuters het liefst de hele dag in hun luier vol bagger rond te willen lopen. Aankondigen dat het verschonen van een luier op het programma staat, zorgt hier dan ook voor een flinke brulpartij.
 5. Geen snoep – Hoewel ik echt geen moeilijke moeder ben en I. hier echt wel eens twee ijsjes op een dag naar binnen werkt, stukjes chocola te eten krijgt of een paar snoepjes toegestopt krijgt, is het hier natuurlijk niet op elk moment van de dag feest. Maar een nee tegen snoep is beslist het einde van de wereld en dus ligt er van tijd tot tijd een snikkende en gillende peuter op de keukenvloer.
 6. Vork en mes niet als wapens gebruiken – In de beginfase van het eten met bestek ontdekte I. dat je er behalve je aardappels en vlees ook de rechterhand van je moeder mee kunt aanvallen. Geen strak plan natuurlijk. Toch zorgde een subtiele correctie voor meer drama dan in een gemiddelde opera aanwezig is
 7. De deur van een speelgoedauto gaat niet snel genoeg open – Zodra ik I. op de grond aantref met zijn autootjes en hem over deuren hoor praten, weet ik dat het niet lang duurt voor de eerste auto door de kamer vliegt. Enkele van z’n speelexemplaren hebben namelijk van die deurtjes die open kunnen en als dit niet snel genoeg gebeurt, is het ook brullen en gillen geblazen.
 8. Oma gaat weg – Omdat I. nogal idolaat is van z’n oma, eindigt een afscheid hier steevast in een groot drama met krokodillentranen. Hem even in de auto parkeren en toedeloe zwaaien, werkt dan ook niet. (Tenzij ik een uur later nog met een snikkende peuter in de woonkamer wil zitten.) Daarom proberen we hem tegenwoordig onder het mom van ‘boodschappen doen’ maar van het ene naar het andere huis te vervoeren, want anders..
 9. Moe – Als je twee jaar bent en eigenlijk te groot en stoer voor slaapjes tussendoor, lijkt het alsof heel de wereld rond vijf uur ’s middags tegen je is. De glijbaan werkt niet mee, je struikelt steeds over je voeten en alles is stom. Ook op die momenten komt de dramaqueen in I. naar boven en hebben we het wel eens zwaar met z’n tweetjes. (Maar gelukkig heb ik een vriezer vol waterijs en weet ik ‘m daar heel vaak weer mee op te vrolijken.)
 10. Ga je mee? – Of ik ‘m nu uit de tuin van de buren moet plukken of uit de speelgoedauto bij de Albert Heijn: als I. bedacht heeft dat dit niet nodig is, eindigt ‘ie steevast gillend op de grond. Iets met twee en nee, volgens mij..

Gelukkig wordt I. over tientallen jaren zelf vader van een stel bloedjes van kinderen en maakt hij dit allemaal vanuit een ander perspectief mee. “Goh mam, weet je nog?” En dan zal ik glimlachend antwoorden.. ;)

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply nathalie 20 september 2017 at 05:53

  Oh ja allemaal zo herkenbaar! Ze kunnen echt drama maken. Ik heb net een blog klaarstaan over het laatste drama momentje van Vince. hahahahaha

 • Reply Anna Maria 4 juli 2017 at 13:47

  Poef dat belooft wat voor mij als kers verse moeder haha, laatst zag ik een moeder een peuter de winkel door tillen. Krijsend hij wou de winkel niet in… Tot ze weg gingen en toen wilde hij niet meer uit de winkel. Wonderlijk hoe rustig moeders bleef, ben benieuwd wat mijn top 10 straks word…

 • Reply annouska 4 juli 2017 at 09:59

  Owja de ik-ben-2-en-zeg-nee-en-anders-zet-ik-het-op-een-brullen-fase, wat een hele fijne tijd is dat toch. Gelukkig zijn het maar fases waar we allemaal inclusief peuter zelf even doorheen moeten. Maar dan begint er vast weer een ander minder fijne fase die afgewisseld wordt met leuke haha.

 • Reply Madelon 4 juli 2017 at 08:49

  Haha gut wat een kinderverdriet! Ik kan me voorstellen dat je niet altijd om zulk drama zit te wachten. Mijn ouders vertellen maar al te graag dat ik als peuter nooit in de auto wilde en als ik er eenmaal in zat, dan wilde ik er niet meer uit. Die verhalen zal ik nog lang aan moeten horen haha

 • Reply Danella 4 juli 2017 at 07:52

  Hahaha, sommige dingen zijn nu al herkenbaar, ook al is Amber nog maar net één jaar. Ben benieuwd wat er nog gaat volgen!

 • Laat een reactie achter