7 juli 2017

5 X Zo niet Olga

Geplaatst in: persoonlijk

5 X Zo niet Olga

In het kader van ‘Leer mij beter kennen’ deel ik vandaag een vijftal dingen die ZO NIET Olga zijn. En waarom niet, dát vertel ik er natuurlijk ook netjes bij. ;)

Afbeelding via Shutterstock.

1. Je hebt ochtendmensen en je hebt avondmensen en tot die eerste categorie mensen behoor ik overduidelijk niet. Ik heb namelijk altijd even nodig voor ik me ’s ochtends mens voel en reageer daarom ook nooit al te vlot of vrolijk op mensen die wél fris en fruitig aan hun dag kunnen beginnen. Nee, hier piept en kraakt alles dan nog; om van een ochtendhumeur maar te zwijgen. ’s Ochtends lekker vroeg uit bed zonder daarbij opstartproblemen te ervaren is dus zo niet Olga.

2. De boel de boel laten is ook een dingetje dat eigenlijk zo niet Olga is. Ik vind het namelijk helemaal niet fijn als mijn huis of werkplek er rommelig bij ligt en maakt relatief veel schoon (denk ik). Enne, bij gebrek aan een sport vind ik het doen van het huishouden een goede vervanger. ;)

3. Want ja, ook de fitgirl uithangen en drie keer per week sporten is ook niet echt mijn ding. Ik koester dan ook weinig goede herinneringen aan de verplichte gymlessen op school en denk niet dat ik ooit een groepslesje zumba bij een sportschool zal gaan volgen. Overigens vind ik het doen van sport niet helemaal vervelend, want sporten als paardrijden of hockey vind ik dus wel heel leuk. En toen ik merkte dat ik diep van binnen toch wel kookte door de dingen die iemand me had aangedaan, heb ik ook wel eens in de buurt naar een cursus kickboksen gekeken. Want stoom afblazen op een manier die mag en je niet meteen een nachtje in de cel doet belanden, is natuurlijk best prettig. (Voor meer informatie zie bijvoorbeeld fightshop.nl of raadpleeg één van de sportscholen hier in Assen).

4. Ook zo niet Olga is het wekelijks bezoeken van dat wat moeders (ouders?) het krijspaleis noemen. Ik houd van dingen als het bos, de kinderboerderij of een speeltuin (kleedje mee, eten en drinken binnen handbereik en ik vind dat oprecht leuk), maar niet van indoor speelparadijzen. Ik ben gewoon niet het type moeder dat tussen tientallen andere kinderen in de ballenbak duikt of lekker over plastic stootkussens heen klautert. Springkussens vind ik trouwens wel leuk, maar die kun je gelukkig ook voor privé doeleinden huren. ;) Nee, Ballorig is hier pas echt aan de orde als I. een jaar of vier is en zich prima met z’n vriendjes in de toestellen kan vermaken. Dan redt deze moeder zich wel met een boek en kopje thee. Kind blij enne, mamma natuurlijk ook.

5. Niet meer bloggen, lezen of schrijven is natuurlijk ook helemaal niks voor mij. Ik ben namelijk gek op alles wat met lettertjes te maken heeft en vind het dan ook erg tof dat ik tegenwoordig zoveel leesvoer voor dit blog mag ontvangen. Nee, hoe gaar ik soms ook ben, ik moet en zal voor het slapen nog even lezen. (En dat dat vaak nog beter is dan naar een telefoonscherm te staren, is natuurlijk win-win voor deze moeder.)

En wat is er ‘zo niet jij’ nu je dit lijstje bekeken hebt?

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter