17 juli 2017

Effe kletsen #04

Geplaatst in: persoonlijk

Effe kletsen #04

Hallo allemaal! Is de vakantietijd en komkommerperiode daar ook al aangebroken? In verband met allemaal digitale ongein duurde het even voor ik weer aan een nieuw blog kon beginnen, maar nu I. slaapt en de afwas is weggewerkt heb ik wel weer tijd om ‘effe’ bij te kletsen. In dit blog deel ik meer over zaken waar ik niet per se een heel blog aan wil wijden; lees je mee? :)

Afbeelding via Unsplash.com // Lauren Manke

Terug in de tijd

Ik weet niet of ’t herkenbaar is wat ik nu ga vertellen, maar elk jaar tussen mei en juli in denk ik vaker terug aan mijn middelbare schooltijd dan ooit. Het is toch een beetje dat mijmeren over die examenperiode en omdat ik via Facebook en mijn ex-werk genoeg over zwoegende leerlingen en eindexamengala’s voorbij zie komen, kan ik er eigenlijk ook maar moeilijk onderuit. Ja, ik vond het ondanks de spanning toch ook wel heel erg leuk, want: een lekker lange zomer, veel feestjes en qua uitgaan kon ik het ook altijd wat later maken, om vervolgens ’s middags uit bed te rollen en met een hele meute naar een recreatieplas in de buurt te vertrekken.

Hips don’t lie, nog altijd HET nummer dat me aan m’n tijd op het havo terug doet denken. Ik zie mezelf zo weer in de grote aula zitten, kijkende naar mijn vriendinnen en klasgenoten die op het examenconcert staan te zwoegen en met wie ik na afloop nog m’n lievelingskroeg in zal duiken. Ik voel me zo weer zestien zijn. ;)

(Maar toen ik laatst na tien jaar weer eens in het lokale poolcafé stond, voelde ik me natuurlijk weer stokoud. Want niks aftandse banken, donker hol en bezoekers die overal roken, maar een strak interieur en grote tv’s aan de muur. Time flies, zucht.. )

Afstuderen 

Om nog even in de spannende en uitputtende sferen van het onderwijs te blijven hangen: als het meezit heb ik over (ongeveer) een halfjaar eindelijk mijn tweede master afgerond en hoef ik me nooit meer druk te maken over eindopdrachten en afstudeeronderzoeken. Ik heb natuurlijk niet voor niets al die jaren braaf mijn huiswerk zitten maken, twee keer eindexamen gedaan en me in een moordend tempo door mijn studententijd heen weten te slapen, om vervolgens eeuwig in een dip te blijven hangen.

Een tijd geleden schreef ik er al kort meer over in een weekoverzicht, maar nu het officieel is, vind ik het ook wel weer leuk om jullie hier over bij te praten.

Zoals jullie wellicht (nog) weten was ik nog volop bezig met afstuderen toen ik I. kreeg. Tot bijna het laatste moment heb ik toen alles gegeven – ik kreeg zelfs nog een vette NEGEN voor mijn laatste opdracht/vak – maar op een gegeven moment ging het kaarsje uit en kon ik niet meer. Heel de zomer van 2014 bracht ik door met flutboekjes binnen handbereik; verder te moe om af te spreken of me weer voor die ene herkansing in te zetten. Ik deed het wel hoor, maar toen ik daar weer voor zakte, vond ik het even goed.

Aan de andere kant vond ik het ook heel moeilijk: ik had immers niet voor niets volgens een strakke planning havo, vwo, een bachelor en master gevolgd om vervolgens een nieuw project te laten falen. Het duurde daarom ook even voor ik moed genoeg verzameld had om zowel mijn studieadviseur als docent een e-mail te sturen. (Waar uiteraard supertof op gereageerd werd en mijn problemen zijn inmiddels ook als sneeuw voor de zon verdwenen!)

In overleg werk ik thuis aan mijn laatste vak en tentamen en als ik die punten binnen heb, is het uitvoeren van een onderzoek de laatste hindernis. Op dagen dat I. tussen de middag ligt te pitten of net even een dag bij zijn oma en opa onder de pannen is, probeer ik dan ook echt door te pakken.

De kittens // kittenspam

Voor wie vandaag voor het eerst op dit blog komt buurten: in mei vond ik mijn kat met twee kittens in de berging terug. Niet bepaald de bedoeling, omdat ik Saar elke week de pil gaf, maar na de schrik toch ook wel erg lief. Inmiddels zijn Willem en Kareltje (ja, lang leve de oer-Hollandse namen hier zo!) bijna acht weken oud en zouden ze in theorie bijna van hun moeder gescheiden mogen worden.

Maar eh, omdat ik me toch wel heel erg aan het rode duo heb gehecht..

IMG_20170629_095543

17 juli 2017 - Effe kletsen 3

Dat wordt dus weer een jaar de planten veilig stellen en kerst doorbrengen onder een boom vol onbreekbare ballen, maar je moet er iets voor overhebben.

Aan de slag!

Omdat ik net als voorgaande jaren ook dit keer geen vakantieplannen heb gemaakt, heb ik besloten om dit jaar de benedenverdieping (en eventueel mijn slaapkamer) een make-over te geven. Hoewel daar eigenlijk ook zaken als een nieuwe bank en íets grotere tv bij horen, heb ik besloten om me eerst op het verven van de muren te concentreren.

In een eerder blog hebben jullie trouwens al kunnen lezen/zien dat mijn kleurkeuze op het populaire early dew van Flexa is gevallen. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. En een beetje trends meepikken kan ook geen kwaad. Inmiddels ligt mijn muurverfproject een beet-je stil, omdat het afwisselend heel mooi en heel slecht weer was en ik dan ook niet altijd goed weet wat ik met I. aanmoet. Ik kan hem als het drie dagen plenst ook moeilijk een hele middag achter de televisie of mijn laptop parkeren, omdat ik zo nodig de onderkant van mijn trap in de lak wil zetten of net die ene muur wil sauzen. #Momlife

IMG_20170531_145241

Eerste laagje early dew, en ik vond het meteen al mooi! Ben echt heel blij met deze keuze en het iets spontane plan om mijn keuken in een kleur te verven.

2 juni 2017 - Interieur 1

Beetje blurry, maar voor het overzicht vast wel goed. Inmiddels heb ik ook de plinten weer rondom geplakt en mijn radiator in de witte lak gezet. Ook beslist een verbetering, want hoewel ‘ie al van grijs naar gebroken wit was getransformeerd, bleek de laatste stap echt een goede te zijn. Heb ik toch een designradiator voor niet al te veel geld in huis gehaald. ;)

Het volgende plan is om de muren in mijn woonkamer af te plakken zodat er een soort lambrisering ontstaat. En dat belooft, met alle scheve plinten hier, nog een leuke uitdaging te worden.

Maar ja, eerst maar eens even van de paar dagen mooi weer genieten. In het weekend worden we namelijk weer op een paar buien en onweer getrakteerd.. En hoe zien jouw vakantieplannen er op dit moment uit?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reply Effe kletsen #05 • daarwaseens.nl 26 oktober 2017 at 20:08

    […] laatste bijklets-update dateert alweer uit juli ’17. Tijd om jullie weer eens bij te praten over mijn leven als […]

  • Reply Dit was juli '17 • daarwaseens.nl 1 augustus 2017 at 11:14

    […] kletste bij over verschillende zaken als mijn afstuderen, de katten en en klusprojecten hier in […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.