23 juli 2017

Happy list #28 – De mom-edition

Geplaatst in: moederschap, overig

Happy list #28

Daar is ‘ie weer, de Happy List vol momenten, items en andere dingen die mij de afgelopen tijd (extra) blij wisten te maken. En omdat er één iemand is die mij toch wel heel vaak heel blij laat zijn, staat deze editie in het teken van I. (Maar ook leuk als je nog niet met peuterpraat- en wijsheid te maken hebt.)

♥ Samen wakker worden. Hoewel het me écht wel een uur of twee kost om me weer mens te voelen, zijn onze ochtenden samen eigenlijk heel erg leuk. Ik word namelijk altijd wakker van het getrippel van I. die zijn fles zoekt en dan weer bij me in bed komt liggen. Vaak sukkel ik dan nog even verder in slaap en mag I. naar filmpjes van Brandweerman Sam en Pieter Post kijken. Maar dat lachje ’s ochtends is onbetaalbaar. ♥ En heel vaak krijg ik zodra ik wakker word – ‘Mamma wakker worden! Niet ogen dicht!’ – overal kusjes en klapzoenen. Daar kan de gemiddelde man nog wat van leren, volgens mij. ;) ♥ ‘Mamma jij zachte haren. Jij mooie ogen.’ ♥ Toen het vorige week hier kei- en keihard geregend had en de putten waren overstroomd, zijn I. en ik met laarzen aan en een paraplu op in de regen gaan lopen. Ik vind namelijk dat je als (klein) kind het volste recht hebt om buiten vies te mogen worden en in een plas te gaan zitten. Het duurde niet lang of hij stond met een stok in z’n hand – ‘visse vangen, visse vangen’ – vissen te vangen en ik vind dat alleen maar prachtig. ♥ Zo’n klappertandend en blubberig jongetje in een bad met schuim zetten is trouwens ook erg leuk. Samen schuimbaarden maken en zo. En ik heb bovendien altijd een man in huis die de badkamertegels wel even met een tandenborstel schoonpoetst. ♥ Iets koken dat met smaak wordt opgegeten. Ik denk dat elke ouder daar erg gelukkig van wordt. ♥ Samen fietsen. ♥ De keer dat I.’s haren geknipt werden en hij geen scène trapte, maar in de kinderstoel (bij gebrek aan een kappersstoel, want we knipten thuis) in slaap viel, omdat ‘ie het gefriemel zo lekker vond. ♥ Boodschappen doen en al kleine taken uit kunnen delen. ♥ En dat ‘ie al weet waar hij de gratis appels bij de Lidl kan scoren, vind ik ook mooi. Ik doe mijn boodschappen en I. zit ergens zijn appel op te knagen. Die heeft 100% aanspraak, elke keer weer. ♥ Mensen die mij vertellen dat I. mooie ogen heeft en zo sociaal is. Die opmerkingen laten me groeien hoor. ♥ I. met zijn Duplo zien en horen spelen. Heerlijk dat ze op deze leeftijd (hij is tweeënhalf) al zo kunnen fantaseren. ♥ I. in het zwembad zien poedelen en van z’n patatjes en visfriet zien genieten. ‘Zo lekker, mamma.’ (Veeg me op.) ♥ Het is tegenwoordig ook ontzettend handig dat die zoon van mij al weer hoe je telefoons kunt ontgrendelen en waar het kabeltje van mijn telefoon/laptop in moet. ♥ I. en zijn Labello, het is zo leuk om een kind van een heel klein en goedkoop dingetje blij te zien worden. En mijn lippen worden vaak gestift hoor! ♥ Samen op een snikhete dag in slaap vallen en pas om half zeven ’s avonds wakker worden. Goed, je hebt wel even een deuk in je ritme, maar hij zal niet eeuwig in mijn armen in slaap willen vallen. Dus: koesteren die handel. ♥ I. die onderweg naar de stad de lege slakken uit een schelpenpad vist en ze ook nog in de bosjes terug wil zetten. ♥ Samen koken. ♥ Straks weer bessen, druiven en tomaten uit eigen tuin kunnen plukken. En dan het liefst de hele dag door. ♥ Afgelopen vrijdag zette ik vlak voor het slapengaan nog even een twijfelaar met I. in elkaar. Jongens en schroeven: magneten. ♥ Maar dat oog voor detail überhaupt, ik kan daar zo van genieten. En dat blijkt ‘ie toch wel pienterder te zijn dan ik dacht. ;)

Natuurlijk kan ik nog wel een tijdje doorgaan over alle mooie momenten die ik al met I. heb mogen beleven, maar d’r moet nog wel iets overblijven om zelf aan hem te ontdekken. #SchoonzoonAlert! En wat maakt jouw peuter (of dreumes of.. ) zo geweldig?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Happy list #29 • daarwaseens.nl 6 november 2017 at 10:08

    […] wens jullie een fijne week toe! Het oude overzicht kun je trouwens hier nog eens […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.