25 juli 2017

Dit was juni ’17

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Juni '17

Wanneer ik voor het eerst een blog bezoek en denk ‘Wauw, dit is leuk leesvoer!’ wil ik het liefst alles kunnen lezen. Soms kan ik daar de tijd voor nemen, maar meestal niet. (Want: kind dat buiten wil gaan spelen, katten die gevoerd willen worden.) Een overzicht van artikelen die je echt gelezen moet hebben, zou dan eigenlijk wel heel handig zijn. Ben jij hier toevallig voor het eerst of heb je gewoon nog niet alles (bij) kunnen lezen? Dan word je vandaag op je wenken bediend.

Dit was juni ’17!

(Ik moest er even voor in het archief duiken, omdat ik een maandje vergeten ben, maar in dit blog vind je al het leesvoer van de maand juni terug. Dus ga lekker zitten en lees met me mee!)

Inmiddels ben ik al lang en breed aan het verven van mijn woonkamermuren begonnen, maar in juni was er slechts nog sprake van baby steps toen ik een muurtje in mijn keuken early dew verfde. Omdat het resultaat gelukkig niet tegenviel, besloot ik in de weken daarop om ook de rest van mijn huis maar wat op te frissen. Benieuwd naar het eerste resultaat, bekijk dan dit blog waarin ik meer over de eerste klus-update vertel.

Natuurlijk blikte ik ook terug op de meimaand waarin ik genoeg (bij) te bloggen had.

Ik schreef een uitgebreid blog over pavor nocturnes (nachtangst), de slaapstoornis waar I. in zijn eerste jaar veel last van heeft gehad. Kinderen die aan deze slaapstoornis lijden, hebben moeite met de verschillende slaapfases (van licht naar diep) en lijken daarom elke keer wakker te worden. Dit gaat vaak met veel huilen, schoppen en een soort paniek gepaard, waardoor het lijkt alsof het kind ook echt wakker is en bijvoorbeeld slecht gedroomd heeft. Om een lang verhaal kort te maken: omdat je het kind moeilijk uit deze toestand kunt halen, ga je als ouder(s) voor onbepaalde tijd echt heel slechte nachten tegemoet en dat breekt je als mens uiteindelijk enorm op. En omdat lang niet iedereen dat begrijpt of zich daar iets bij voor kan stellen, schreef ik er een blog over.

Trek in koekjes? Probeer dit recept voor citroenkoekjes  dan eens uit.

Lezen is zonder meer mijn favoriete hobby en op dagen dat het mooi weer is en I. lekker buitenspeelt, lees ik rustig boek na boek uit. Ik deelde een aantal leestips met jullie en natuurlijk zullen er nog veel meer volgen. Lees ook update twee over een aantal boeken die ik deze zomer gelezen heb.

Ook wijdde ik een apart blog aan het boek De melkfabriek, omdat ik het gewoon een heel tof en informatief boek vond om te lezen. Ik ben dan wel niet zo van het borstvoeding geven, maar vond het lezen erover dus echt heel leuk en nuttig en beslist niet aanstootgevend.

Ik schreef een voorlaatste update over mijn moestuinproject van dit jaar. Inmiddels staan alle planten die het overleefd hebben buiten en heb ik al wat sla, bonen en augurken mogen oogsten. Superleuk!

Hoewel I. beslist genoeg kleding heeft, blijft het natuurlijk leuk om nieuwe items voor ‘m te kopen. Ik deelde daarom een aantal basic shirts en een broekje dat ik voor hem kocht en plaatste een zomerse wishlist op m’n blog.

Ik blikte terug op een weekje studiedingen en TT-vieren en stond stil bij de dingen die mij blij maakten in Happy List #27.

En omdat juni echt wel in het teken van boeken lezen stond, kon het prachtige kinderboek dat ik van Uitgeverij Davidsfonds ontving ook niet op dit blog achterblijven. Goed verstopt! is een gaaf pop-upboek met meerdere laagjes waarin maar liefst vijf delen van de wereld (en zee) en hun dierenrijk getoond worden. Ook voor mij als moeder trouwens enorm leerzaam, want denk maar niet dat ik ooit van een – ik noem maar iets – narwal gehoord had hoor. ;)

Goed verstopt

En dat was ‘m weer voor vandaag; het overzicht van deze maand zal ook snel volgen. Zijn jullie ondertussen ook al fijn van de zomervakantie (met regen, oeps) aan het genieten? 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Dit was juli '17 • daarwaseens.nl 1 augustus 2017 at 11:14

    […] ook de terugblik op de junimaand kan niet in dit overzicht ontbreken. In dit overzicht lees je meer over mijn moestuinproject, het […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.