10 juli 2017

Dit was week 27 (Kinderboerderij, grote brand en afscheid nemen)

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Week 27

Een nieuw weekoverzicht met daarin beelden van een uitje naar de kinderboerderij, leuke pakjes, kittenspam en meer over een grote brand.. 

Het weekend // Zondag

Week 27

Omdat ik ei-gen-lijk best een weekoverzicht over week 26 had willen schrijven, maar ‘m net iets te oninteressant vond, krijgen jullie de hoogtepunten van het weekend nog wel even toe. We beginnen met de inhoud van een tof pakketje dat ik (nu inmiddels) twee weken geleden ontving. Het merk Biomed ken(de) ik niet, maar het belooft een ‘groen’ merk te zijn en me o.a. van mijn spataderen en ingegroeide haren bij mijn bikinilijn te verlossen. Dus dit wordt hoe dan ook de zomer van mijn goddelijke benen. Binnenkort meer op dit blog!

En dan natuurlijk de poesjes die groeien als kool. Ik laat ze op dit moment nog lekker beneden keten, omdat ik geen zin heb in ongelukjes op de bovenverdieping, maar uiteraard mogen ze bij wijze van uitzondering wel een keertje op bed komen stoeien. Inmiddels zijn ze bijna acht weken oud en dat betekent dat ik binnenkort de kas van de dierenarts mag spekken. De katjes krijgen namelijk hun eerste inentingen en moeder Saartje zal dan worden gesteriliseerd. Want no way José dat ik over een paar maanden weer voor zo’n verrassing wil komen te staan. ;)

Week 27

Maar wel een leuke pluizige verrassing uiteraard. ;)

Week 27

Omdat ik toch weer een (succesvolle) poging tot afstuderen wil gaan doen, begon ik ook weer met het voorbereidende werk. Was ik natuurlijk alleen net even vergeten dat ik dit keer met een peuter van ruim twee te maken heb en kladblokken niet onbeheerd achter kan laten. Wat een verschil met de fase waarin ‘ie alleen op een kleed lag te prutsen..

Maandag

14 juli 2017 - Week 27 4

Op maandag was het lekker weer en dus gingen we gedrieën even naar de kinderboerderij toe. De grootste (en leukste) kinderboerderij in de buurt heeft een groot vogeleiland waar o.a. deze mooie pauwen rondlopen. Dit keer lagen ze echter allemaal in het zonnetje aan de overkant en dat vond ik een mooi plaatje.

14 juli 2017 - Week 27 6

Lekker in het zand prutsen. Als kind kwam ik hier zelf ook vaak en ik vind het een grappig idee dat we zo’n vijfentwintig jaar na elkaar precies hetzelfde doen. 

14 juli 2017 - Week 27 5

We strijken neer op het terras van het Duurzaamheidscentrum en eten en drinken daar wat. I. is het uiteraard niet eens met de menukeuze en in plaats van zijn eigen pannenkoek, werkt hij mijn ‘biologisch verantwoorde’ friet naar binnen. Opvoedkundig dingetje natuurlijk, maar deze middag kon het me even niet zoveel schelen.

Dinsdag

Op dinsdag maak ik behalve onderstaande foto geen foto’s van mijn dag en ben ik dus even kwijt wat ik precies gedaan heb. Dit boek heb ik (aangeboden) gekregen en zal ergens deze zomer in een nieuw boekenblog besproken worden.

14 juli 2017 - Week 27 8

Woensdag

We beginnen de dag relaxt met filmpjes, boekjes en eten op bed en ondertussen poets ik de benedenverdieping even blinkend schoon. Als ik net onder de douche stap, word ik plotseling door een kennis gebeld die meldt dat de garagebox van mijn vader in brand staat. Grote paniek natuurlijk en het nare is dat ik na dit telefoontje mijn beide ouders niet eens kan bereiken. Uiteindelijk knal ik maar een berichtje op Facebook neer met de vraag of iemand m’n vader kan bereiken/bellen/aanspreken, omdat ik het even niet meer weet.

Zo’n drie (tot zes?) brandweerwagens zijn nodig om de brand onder controle te krijgen. En uiteraard blijft er van ‘onze’ auto niks meer over: de inhoud van dertien boxen loopt (grote) schade op of wordt onherstelbaar verwoest. Een groot verlies dus en ik vind het dan ook supernaar. :( En hoewel er niet eens van opzet sprake is, voel ik wel een enorme boosheid.

De rest van de middag probeer ik dan ook zoveel mogelijk gesmolten en verbrande items te fotograferen, zodat m’n vader in ieder geval voldoende beeldmateriaal voor zijn verzekering heeft. En dan is het afwachten geblazen. (Wordt vervolgd!)

Donderdag

Ook de volgende dag is geen bijzonder vrolijke dag, want vandaag vindt namelijk de uitvaart van mijn vriend zijn moeder plaats. Gelukkig schijnt de zon als we met z’n allen naar het rouwcentrum rijden, afscheid nemen en bloemstukken leggen, en praten we in datzelfde zonnetje buiten met zijn allen na.

Vrijdag

’s Middags fiets ik naar I. en mijn moeder om ‘m op te halen en wandel ik in ruim een uur terug naar huis. Het goede nieuws is dat I. halverwege in slaap valt, het slechte nieuws is dat ik dan pas op de helft ben en het lopen achter een opklapbare buggy mij niet zo bevalt. ;)

Zaterdag

Omdat opa vandaag jarig is, nodigen I. en ik hem ’s middags uit om muffins te komen bakken. Uiteraard heb ik alles behalve melk voor het beslag in huis en speelt I. liever buiten, dus dat eindigt in een iets ander feestje dan gepland. ;)

Week 27

’s Avonds maak ik alleen even een foto van deze mooie zonsondergang en ligt zoonlief heerlijk vroeg (en lang) op bed. #Goals beste mensen!

Zondag

Ook vandaag wordt er niet veel gefotografeerd. Ik ben namelijk de hele middag in mijn tuin aan het werk en vind het pas rond zes uur welletjes worden. In ruil daarvoor heb ik echter wel een schoon terras en konijnenhok én een nieuwe zithoek gecreëerd. Het is nog even wachten op de zon die weer gaat stralen, maar voor nu ben ik tevreden.

Omdat m’n laptop zo vol zat dat ik geen foto’s meer kon bewerken EN mijn geliefde Photobucket met z’n gratis upload-service is gestopt, duurde het deze week allemaal wat langer. Volgende week gelukkig nieuwe kansen en voor nu wens ik jullie een fijn weekend en goede nachtrust toe!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Lenneke 16 juli 2017 at 18:05

    Ik vind het zo erg van jullie auto! Ik zag het al voorbij komen op Twitter. Erg heftig. :-( En gecondoleerd met de moeder van je vriend. Ook heel erg heftig. Wat een week voor jullie… <3

  • Laat een reactie achter