25 augustus 2017

TAG: 25 levensvragen

Geplaatst in: blogs en tags

25 levensvragen

Op het blog van Kelly spotte ik de 25 levensvragen-tag die ik besloot in te vullen. Want hee: nu de komkommertijd bij-na voorbij is, mag het archief hier wel weer aangevuld worden. 

Afbeelding via Petrunjela // Shutterstock.

Hoe ziet de homescreen van je telefoon eruit?
Op mijn scherm vind je een afbeelding van twee paarden die ik afgelopen winter tijdens een wandeling gefotografeerd heb. In dit blog vind je het origineel terug, wel mooi toch?

Je gaat naar een kroegje/café: wat bestel je?
Als ik aan het begin van de avond op het terras van zo’n kroeg of café plaatsneem, wordt het waarschijnlijk eerst een IceTea Green of een witbiertje – hallo zomer – en later op de avond ‘gewoon’ bier. Ik ben namelijk geen wijndrinker en van sterke drank houd ik eigenlijk ook niet zo. Ook als ik op stap ga, kies ik vaak voor een colaatje, Spa Blauw of biertje. Die tijd van shotjes drinken en uren doorhalen heb ik namelijk al heel lang achter me gelaten. ;)

Welk woord gebruik je echt té vaak?
Omdat ik natuurlijk iemands moeder ben, gebruik ik woorden als ‘nee’ en ‘niet doen’ of ‘luisteren’ heel vaak. Wat precies mijn stopwoorden zijn, weet ik eigenlijk niet. Dat vind ik een goede vraag.

25 levensvragen

Gevalletje ‘niet in de keukenkastjes rommelen’..

Wat is je favoriete film?
Ik houd echt van romantische films zoals Nothing Hill, Bridget Jones’s Diary en Love Actually. En nu ik dit opschrijf, weet ik ook meteen dat Love Actually echt m’n favoriete film is. Al laat je me die film heel de kerst zien: ik klaag niet!

Wat is je guilty pleasure op het gebied van televisie?
Ik ben niet écht van de foute programma’s, omdat ik al die reclame tussendoor zo irritant vind. Wat ik op zich wel heel leuk en interessant vind om te bekijken zijn opnames over paranormale activiteiten, misdaadonderzoeken of programma’s als Met open armen, waarin Natasja Froger stellen volgt die zich midden in een adoptieprocedure bevinden. Oh en Spoorloos natuurlijk.

Wat is het laatste liedje dat je hebt geluisterd?
Het laatste nummer dat ik me kan herinneren, is I will follow him. Eerder vandaag keken I. en ik namelijk naar de afsluiter van de speelweek hier in de buurt en daar trad een deel van de spelleiding op als de cast van Sister Act. Maar het laatste nummer dat ik zelf in mijn playlist aan wilde klikken is Never give up van Sia: zo’n lekker nummer.

Naar wie was je laatste appje?
Ik stuurde voor het laatst een app naar mijn moeder in onze heuse familie-app. Dit berichtje ging o.a. over het schoonmaken van mijn voortuin, heel spannend dus. ;)

Wat was je eerste e-mailadres?
Omdat je via mijn eerste adres nog steeds op een soort domein kunt spieken, deel ik ‘m hier niet. Mijn eerste adres bij hotmail was overigens heel simpel. Ik had gewoon mijn voornaam en geboortedatum aan elkaar geplakt en het eerste adres om mee op MSN te komen, was een feit!

Waar kun je je enorm aan ergeren?
Ik vind het heel vervelend wanneer bijrijders mijn rijstijl afkraken en doen alsof ik een Groot Gevaar op de weg vorm. Misschien ben ik nog niet de meest ervaren bestuurder (ik heb mijn rijbewijs ook pas sinds 2013 en toen was ik ‘al’ 23), maar ik ga niet zitten sjezen en appen of bellen achter het stuur. En ik rijd ook altijd liever iets rustiger dan dat ik alles te snel doe en een situatie niet meer kan overzien.

Wat is je meest awkward moment ooit?
Ik heb wel eens het nummer van mijn buurvrouw opgeslagen onder de naam van haar dochter, mijn vriendin dus. En vervolgens niet mijn vriendin, maar haar moeder SMS’jes gestuurd over bepaalde zaken. Overigens geen berichten met een TE privé inhoud, maar het leverde me de volgende ochtend wel leuke anekdotes op. ;)

Wat is je favoriete dag van het jaar?
Even denken.. Ik denk dat mijn favoriete dagen nu vooral de feestdagen in de winter zijn: de verjaardag van I. en Kerstmis. Want ik moet eerlijk bekennen dat ik met mijn eigen verjaardag niet zo heel veel meer heb en ‘bewust’ oud en nieuw vieren, vind ik ook niet zo spannend meer.

Wat is je favoriete emoji?
Dat is die van het lachende gezichtje met tranen over zijn wangen.

Katten of honden?
Absoluut katten! Zoals jullie misschien wel weten, heb ik er zelf drie en dat is vormt zo’n geweldig stel samen. Ik heb verder niks tegen honden, maar ben niet het type dat zich uitgebreid door een hond laat aflebberen en er lekker mee gaat knuffelen. Nee, dan zit ik liever even met een kat op schoot.

25 levensvragen

Utrecht of Amsterdam?
Weet ik niet, ik kom er allebei niet heel vaak.

Koffie of thee?
Thee! Ik ben namelijk geen koffiemens en vind alles dat naar koffie ruikt of smaakt niet te nassen. Dus ook de snoepjes, koekjes en ijsjes, brr.

Serie of film?
Ligt aan mijn bui, denk ik. Ik ben bij de laatste afleveringen van het zesde seizoen van Game of Thrones blijven steken en moet dit nog even oppakken voor ik met seizoen zeven aan de slag mag. Dus voor nu ben ik even een seriemeisje.

Engeland of Amerika?
Engeland. Want stiekem vind ik Amerika te ver weg en durf ik gewoon niet zo lang in een vliegtuig te zitten. En toevallig ben ik vorig jaar al eens in Engeland geweest en dat vond ik onwijs tof. Zoals je trouwens op mijn reis-wishlist hebt kunnen zien staan, ben ik ook erg benieuwd naar het buurland van Engeland: Ierland.

25 levensvragen

Vlees of vis?
Vis, maar liever helemaal geen vlees of vis. Ik eet het allebei wel, maar vond mijn tijd als flexibele vegetariër eigenlijk ook wel prima. En nee, ik heb geen frikadel of bal gehakt gemist!

Drank of drugs?
Een drankje moet kunnen, maar elk weekend op stap zit er hier niet meer in. Wat ik wel leuk vind, is het buiten borrelen als het mooi weer is.

Spice Girls of Backstreet Boys?
Ik was Team Spice Girls toen ik zeven was! (En als blondie was ik natuurlijk altijd Emma.)

Bert of Ernie?
Ernie.

Buurman of Buurman?
Geen voorkeur, volgens mij waren ze allebei wel grappig (toch?).

Sesamstraat of Villa Achterwerk?
Voor nu zit ik nog helemaal in de Sesamstraatfase, omdat I. hier nog wel eens naar kijkt. Maar Villa Achterwerk was ook zeker onwijs leuk om naar te kijken. Ik geloof dat je daar altijd naar De Daltons kon kijken en dat vond ik wekelijks wel een leuke kinderserie.

Meest random feitje over jezelf?
Ik ben eigenlijk altijd aan het schoonmaken..

Belangrijkste levensles die je tot nu toe hebt geleerd?
Een heel belangrijke les die ik geleerd heb, is dat het pad dat je bewandelt niet altijd recht voor je uit hoeft te lopen. Het vertoont ook bochten en hobbels en kuilen en dat het soms wat langer duurt voor je weer op een recht stuk staat, is oké. Uiteindelijk wandel je voor jezelf en niet voor een ander (hoe moeilijk dat soms ook is, want zo lang je leeft, probeer je het anderen toch naar hun zin te maken). Om die reden heb ik ook de spreuk Nil volentibus arduum op het geboortekaartje van mijn zoon laten drukken. Het betekent namelijk ‘niets is onmogelijk voor hen die willen’ en sinds ik deze spreuk ooit tijdens een college gehoord heb, is het een beetje mijn lijfspreuk geworden.

En wat is de belangrijkste levensles die jij geleerd hebt?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply Effe zeiken - Just another TAG! • daarwaseens.nl 7 september 2017 at 06:30

  […] Waar kan jij je gigantisch aan ergeren? Toen ik laatst de 25 levensvragen-tag invulde, merkte ik al op dat ik het eigenlijk heel vervelend vind om op dingen als rijgedrag […]

 • Reply Anna Maria 31 augustus 2017 at 19:51

  Wat een leuke vragen zeg! En mijn levensles is toch wel te genieten van elk moment. Mede dankzij ziekte in het gezin (van de 5 zijn er 3 ziek…) Je leert daardoor echt anders te leven en meer tevreden te zijn.

  • Reply Olga 1 september 2017 at 21:24

   Dat zouden mensen sowieso al moeten doen, want ook al ben je zelf ‘wel’ gezond en heb je in principe geen gekke zorgen: ergens anders gaat het er een stuk minder fijn aan toe en dan mag je toch wel in je handjes knijpen en dankbaar zijn voor en met wat je hebt. Wijze en mooie les hoor! :)

 • Reply Lenneke 27 augustus 2017 at 18:53

  De belangrijkste levensles is dat ik het belangrijkst ben in dit leven en dat ik zelf moet zorgen dat ik het naar mijn zin heb.

  • Reply Olga 27 augustus 2017 at 19:58

   Inderdaad: zelf de slingers ophangen als je er iets heel moois van wilt maken. Maar voor jou geldt al les denk ik ook wel dat het ‘oké is om niet altijd sociaal te hoeven doen’, weet je nog? :) X

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.