1 augustus 2017

Dit was juli ’17

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Juli '17

Wanneer ik voor het eerst een blog bezoek en denk ‘Wauw, dit is leuk leesvoer!’ wil ik het liefst alles kunnen lezen. Soms kan ik daar de tijd voor nemen, maar meestal niet. (Want: kind dat buiten wil gaan spelen, katten die gevoerd willen worden.) Een overzicht van artikelen die je echt gelezen moet hebben, zou dan eigenlijk wel heel handig zijn. Ben jij hier toevallig voor het eerst of heb je gewoon nog niet alles (bij) kunnen lezen? Dan word je vandaag op je wenken bediend.

Dit was juli ’17!

Een tikkie snel na het vorige maandoverzicht, maar voor wie nog wat in te halen heeft is dat vast geen probleem. Hoe dan ook: de terugblik op juli ’17!

Ik startte de maand met een blog over de meest populaire posts van het afgelopen halfjaar. Het bleek dat jullie onder andere de blogs over nachtangst, mijn verschillende haarkleuren en -stijlen en de onverwachte gezinsuitbreiding ’t liefst lazen.

Peuterdrama’s, welke ouder kent ze niet. Ik stelde een lijst op van de tien dingen die de wereld van I. doen vergaan. Want reken maar van yes dat het hier huilen, gieren en brullen wordt als I. merkt dat ‘ie niet met een vork in de hand van zijn moeder mag prikken, autodeurtjes niet snel genoeg geopend krijgt of een schone luier nodig heeft.. Poeh, vermoeiend hoor, dat opgroeien.

Ik kletste bij over verschillende zaken als mijn afstuderen, de katten en en klusprojecten hier in huis.

Weekoverzichten verschijnen hier, in tegenstelling tot op andere blogs, niet wekelijks online. Dit om het simpele feit dat ik ze vaak vergeet bij te houden en dan weinig tekst en beeldmateriaal aan te bieden heb. Het weekoverzicht van week 27 stond echter wel vol informatie en dat vind je hier terug.

Sporten (en flink veel), stoppen met opruimen en ’s ochtends fris en fruitig mijn bed verlaten, zijn voorbeelden van dingen die zo niet Olga zijn. Herkenbaar?

Sinds ik het speuren op AliExpress heb ontdekt, bestel ik er zo nu en dan wel eens iets. Tot nu toe zijn dat vooral zaken voor mezelf geweest, maar op AliExpress vind je natuurlijk ook de wereld aan speelgoed en toffe huisvesting voor je kat (of hond). Ik deelde tien toffe en pluizige huizen en manden die je niet mag missen.

Meer leuks en blijheid vind je trouwens terug in de alweer achtentwintigste editie van mijn Happy List, waar ik dit keer in het bijzonder stilstond bij alles waar I. mij blij mee maakt.

En ook de terugblik op de junimaand kan niet in dit overzicht ontbreken. In dit overzicht lees je meer over mijn moestuinprojecthet prachtige kinderboek dat ik van Uitgeverij Davidsfonds ontving en basic items voor jongens.

En op naar een mooie augustus! Wat zijn jullie (blog)plannen voor deze maand? :)

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply Dit was augustus '17 - Een terugblik op Wildlands & mijn favoriete reisbestemmingen • daarwaseens.nl 1 september 2017 at 06:31

  […] bloggen in augustus startte met een terugblik op de maand juli. Een maand waarin ik o.a. schreef over peuterdrama’s en toffe huisvesting voor je kat (of […]

 • Reply Carmen 11 augustus 2017 at 18:42

  De peuterdrama’s zijn herkenbaar, hier is het huis te klein als meneer niet vlak voor het avondeten plakjes kaas mag eten… is natuurlijk ook verschrikkelijk…

  • Reply Olga 14 augustus 2017 at 10:00

   Ja of als er voor het eten geen snoep meer gegeven mag worden. Dan ligt er hier ook iemand op de grond te gillen en te brullen. Of ‘ik wil niet – ik wil wel’ als ik bijvoorbeeld even naar beneden loop en hij niet mee wil gaan en vervolgens huilt, omdat hij WEL met me mee wil lopen. Constante verwarring :’)

 • Reply Lenneke 4 augustus 2017 at 19:32

  Ik ga in augustus lekker helemaal niet bloggen. In september weer back on track en nu al heel veel zin in! Hoe gaat het met de kittens nu?

  • Reply Olga 14 augustus 2017 at 09:58

   Ja die doen het heel goed! Gaan en mogen inmiddels naar buiten toe (wel het liefst in de tuin natuurlijk) en Saartje moedert er dan als zo’n leeuwin achteraan. En na een paar uur spelen en keten vind ik dan alle katten op de tuinstoelen terug, in diepe slaap. Zo lief. Moet nu wel even kleine halsbandjes gaan scoren om te voorkomen dat mijn poekies niet ineens door een kind of ander figuur worden meegenomen, want dat zou dan weer jammer zijn :’)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.