14 augustus 2017

Dit was week 31 (Wildlands met I. en veel verven)

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Week 31

He hallo allemaal en natuurlijk welkom bij alweer een nieuw weekoverzicht. We zijn inmiddels bij het (hopelijk) warme augustus aanbeland en dat betekent dat het nu volop zomer is, veel lezers en blogsters op vakantie gaan en er hier en daar zomerroosters gepubliceerd worden. #HalloKomkommertijd! Dit jaar blijven I. en ik lekker thuis en genieten we van het zwembad in de achtertuin en groente en fruit van eigen kweek. En net als het voorgaande jaar kan ik daar prima van genieten. In de komende overzichten vind je daarom ‘gewoon’ veel huiselijk gekeutel terug. Komt ‘ie!

Het weekend // Zondag

Week 31

Een bekend ouder-kindprobleem luidt: hoe sleep je je kind door een middagdip heen. Omdat ik I. niet elke middag achter een scherm wil parkeren, gingen we er weer eens samen op uit. Na het doen van wat boodschappen wandelden we daarom naar de lokale kinderboerderij om de geit en pony wat brood te voeren en bij de kippen en konijnen te kijken. Want beestjes doen het altijd goed en daar is deze moeder dan ook erg blij mee. ;)

Op de vrijdag deden we ’s avonds precies hetzelfde, inclusief rondje speeltuin, het spotten van babykonijntjes en graven in een extreem grote bult zand. In de voortuin vinden we nog meer beestjes:

Week 31

Op zaterdag sla ik weer aan het verven en is de radiator aan de beurt. Toch wel een minpuntje hoor, een ouder huis huren: lang niet alles ziet er even proper meer uit en vaak kost het toch de nodige tijd, geld en moeite om dingen naar wens op te knappen. Omdat ik vier jaar geleden nog wel dacht dat ‘ie snel vervangen zou worden, heb ik er toen niks aan veranderd, maar helaas.. De Gamma heeft dus een goede klant aan mij dit jaar.

Week 31

Ook de katten doen mee.. Best handig die strepen: Karel heeft een kleine stip en Willem een grote veeg. 

Maandag

Na flink wat regenbuien en binnenzitten, is het vandaag eindelijk weer lekker buitenspeelweer en kan I. dus weer naar hartenlust voor de deur ravotten.

Terwijl hij zich buiten vermaakt, probeer ik mijn administratie te ordenen en stort ik me op de belastingaangifte voor deze periode. Hoewel ik verder ook nog heel ambitieuze klus- en verfplannen heb, blijft het bij het sorteren van bonnetjes en doen van boodschappen.

Als I. vroeg in de avond in diepe rust op bed ligt, installeer ik mezelf bij de voordeur met een salade en een nieuw, fijn boek. Ik houd echt van dit soort momenten en mis ze soms behoorlijk, want hoe ouder je wordt hoe meer klusjes er ’s avonds nog even gedaan moeten worden. En omdat ik helaas best een Pietje Precies ben, kan ik die taken vaak moeilijk tot de volgende dag laten liggen. Is het geen achtertuin die ik stiekem nog even onkruidvrij wil maken, dan is het wel een struik die ik bij wil knippen, flinke afwas die zich ‘zomaar’ opgestapeld heeft of een dubbele was die ik liever vandaag dan morgen opgevouwen zie worden.

Maar goed, op maandagavond hoefde ik even helemaal niks en genoot ik van dit momentje, terwijl de drie katten voor de deur aan het rondrennen waren.

Week 31

Op dit moment lees ik ‘Het wordt spectaculair. Beloofd.’, een roman van Zita Theunyck. Het boek is Theunycks debuut en ik vind ’t tot nu toe een fijne roman. Het verhaal begint meteen al een beetje zielig en ben daarom erg benieuwd naar het verloop en de afloop van het verhaal. Want het lijkt een liefdesverhaal te worden, maar is dat volgens de beschrijving precies niet. 

Dinsdag

Vandaag ben ik al vroeg uit de veren, omdat ik Saartje om negen uur bij de dierenarts af moet leveren. Althans, dat was het oorspronkelijke plan: de dierenarts die Saartjes operatie uit had moeten voeren, is helaas geblesseerd en kan niet opereren. En dat betekent dat ik opnieuw een afspraak voor haar moet maken. Verdorie, maar niks aan te doen.

Dan maar op tijd in de kleren en op de fiets, want behalve deze doktersafspraak staat ook het vieren van mijn moeders verjaardag op het programma. Gewapend met bossen bloemen, een vaas (handig, not), knuffelbeest, dekens en een laptop fiets ik daarom ’s ochtends al door de stad. Want waar taart en hapjes zijn, zijn wij maar al te graag!

We brengen er heel de middag en avond door en zonder I. fiets ik die avond naar huis terug. I. gaat de volgende dag namelijk met zijn opa naar de dierentuin en blijft daarom een nachtje slapen.

Woensdag

Op woensdag ben ik alweer vroeg wakker. Want kind of geen kind: mijn biologische klok is simpelweg niet meer aan uitslapen gewend en dat betekent dat ik altijd tussen zeven en negen uur ’s ochtends wakker word. Meh, da’s toch andere koek vergeleken met mijn slaaptijden hiervoor. ;)

Week 31

Het kind spot ondertussen beestjes in Wildlands Emmen.

Om tien uur stap ik daarom uit bed en begin ik met het verven van mijn haar. Hoewel ik het heel lang blond gehouden heb, mis ik het donkere kleurtje op mijn hoofd toch wel een beetje en ga daarom met een spoeling aan de slag. (Ik heb wel íets geleerd van het jarenlange verven. Als je trouwens benieuwd bent naar mijn hele haargeschiedenis, raad ik je aan dit blog over mijn verschillende haarstijlen- en kleuren nog eens door te lezen.)

Terwijl de spoeling intrekt, boen ik de badkamer schoon en maak ik de plinten in mijn berging schoon. Omdat ik toch nog zo’n twintig minuten moet wachten, kan ik net zo goed even een eerste laag verf aan gaan brengen. En dus sla ik aan het witten terwijl Amy MacDonald wat oude hits uit de speakers knalt.

Week 31

Het kind ontdekt ook allemaal apparaten en speelt in het zand. Prima dagje uit dus!

Eenmaal opgefrist besluit ik om dan ook gelijk de vensterbank in mijn slaapkamer mee te pakken. Die vormt met zijn lelijke grijze tegels namelijk een doorn in het oog en voorzien van een laag witte lak, ziet het er allemaal meteen een stuk beter uit. Nu hoop ik alleen nog snel een gaatje te kunnen vinden voor het verven van de muur rondom het raam, want eh.. iets met een peuter en een wenkbrauwpotlood.

Ik twijfel nog tussen zo’n donkere kleur blauw, zoals je tegenwoordig veel ziet en het welbekende early dew dat hier al op verschillende muren prijkt. Lastig, want het ziet er allebei hip en fris uit.

Als I. en opa weer arriveren, is het al zes uur en heb ik net het gazon gemaaid. Het is namelijk nog steeds lekker weer en van een bijgeknipte tuin word ik altijd erg blij. We praten en drinken nog wat na en dan breng ik I. naar boven toe.

Donderdag

De peuter heeft zijn dag niet en het weer zit een beetje tegen. Behalve tussen de regenbuien door naar het centrum fietsen, doen we daarom vandaag niet veel. Of nou ja, we ondernemen niets buiten de deur en chillen binnen met filmpjes, chips en een klein beetje cola. #UnsuccessfulParenting

’s Avonds blijf ik, in tegenstelling tot mijn oorspronkelijke plan, thuis en werk ik hier en daar wat blogjes uit. Ik had namelijk een een kleine bruiloft-afterparty op het programma staan, maar kon ‘m helaas niet bijwonen. Gelukkig vind ik bloggen ook een leuke bezigheid voor op mijn vrije avond en maak ik mezelf zo wijs dat ik verder niet veel mis. (En als ik zo tussen mijn poekies op de bank zit of naast I. in bed kruip, voel ik me ook heel gezegend hoor! ;))

Qua terugblik blijft de rest van deze week trouwens een eeuwig raadsel: ineens schoot het bloggen er zo bij in en heb ik – waarschijnlijk – niet veel meer gedaan dan het verven van de muren en entertainen van I. Maar ach: het is komkommertijd en dan ligt het werk op de meeste blogs een beetje stil. ;) In ieder geval: hoe gaat het met en bij jullie op het gebied van vakantievieren?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter