7 september 2017

Effe zeiken – Just another TAG!

Geplaatst in: blogs en tags

Effe zeiken

Je leest het goed: weer een tag op ‘daarwaseens.nl’ en dit keer eentje waarin ik eens lekker ongegeneerd mag zeuren over het verkeer en rottige huishoudelijke klusjes. 

Afbeelding via Svetlana.Is // Shutterstock.

Credits voor deze verzameling vragen gaan naar Mariska van doormariska.nl. Ik spotte de tag trouwens voor het eerst in het archief van één van mijn favoriete blogsters Maris van haremaristeit.nl. Komen ze hoor, die ergernissen van mij:

Effe zeiken

1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?
Toen ik laatst de 25 levensvragen-tag invulde, merkte ik al op dat ik het eigenlijk heel vervelend vind om op dingen als rijgedrag beoordeeld te worden, terwijl ik JUIST NIET van die gekke capriolen achter het stuur uithaal. Bellen en appen achter het stuur vind ik echt heel gevaarlijk en doe ik dus ook niet. (Ik ontgrendel mijn telefoon natuurlijk wel eens als ik ergens voor het stoplicht sta te wachten, maar liever laat ik alles naast me op de bijrijdersstoel liggen.) Ja, ik rijd voorzichtig en het klopt dat ik liever niet op een drukke parkeerplaats tussen twee auto’s in ga staan, maar dat maakt mij natuurlijk nog geen gevaar op de weg.

In het verlengde daarvan vind ik mensen die door dertig kilometerzones en/of woonwijken scheuren ook bijzonder vervelend. Dit zijn immers juist de plekken waar je BEWUST op je tempo moet letten in verband met mensen, kinderen en ja, ook dieren. Ik moet er niet aan denken om een kind of klein huisdier onder mijn wielen te krijgen.

Een totaal ander ding dat ik heel ergerlijk vind, is de manier waarop mensen/ouders commentaar leveren op het gedrag van (kleine) kinderen. En dan bedoel ik niet het eventuele slaan, schoppen of schreeuwen dat een kind wel eens doet (al is dat niet tof natuurlijk), maar of het wel of niet oké is om als jongen met een pop te spelen of als meisje met een politieauto.

Want zo ruimdenkend zijn we niet als een (peuter)jongen een homo, mietje of meisje is als het een keer op de hakken van z’n moeder probeert te lopen of met een (Barbie)pop speelt en een meisje ‘wel pot moet zijn’ als ze graag in bomen klimt en het leuk vindt om met speelgoedauto’s te spelen.

2. Wat vind jij irritant in het verkeer?
Wat ik dus irritant vind in het verkeer heb ik hierboven eigenlijk al beschreven. Maar ook irritant vind ik situaties waarin er op meerdere plekken tegelijk aan de weg wordt gewerkt en je dus heel de stad moet doorkruisen voor je op de gewenste bestemming bent aangekomen. Vooral als je normaal gesproken binnen drie minuten ergens kunt zijn en je nu een halfuur om moet lopen. (Been there, done that. En da’s heel erg vervelend als je achter een volgeladen kinderwagen loopt en heel nodig moet plassen.)

3. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?
Ik ben dus totaal geen fan van kaasboterhammen en die zal ik dan ook NOOIT door mijn keel kunnen krijgen. Nu ben ik trouwens helemaal geen kaasfan hoor, maar gesmolten op een pizza trek ik dan nog net.

4. Waar wil je op dit moment over zeuren?
Ik wil graag even zeuren over een terrorkat in de buurt. Dit exemplaar heeft mij namelijk al heel wat extra wassen en poetsbeurten in huis bezorgd, omdat hij in mijn huis pist. Het zure is trouwens dat de kat in kwestie wel gewoon een baas of baasjes moet hebben, omdat het zwerfbandje dat medewerkers van die dierenambulance bij ‘m hadden omgedaan, binnen een dag alweer verwijderd was.

Mijn tuin en meubels ruiken voortdurend naar pis, omdat de kat in kwestie sproeit en niet gecastreerd is en het open laten staan van ramen en deuren kan ik eigenlijk wel vergeten: binnen no time zit het mormel namelijk weer binnen of op het aanrecht en dat vind ik vies. 

Houd ik ramen en deuren trouwens wel gesloten, dan word ik op een boel gejank getrakteerd. Om over de nachten waarin er geschreeuwd en gevochten wordt nog maar te zwijgen.

5. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?
Ik heb dus helemaal niks met (The) Eagles en dat komt met name door het superbekende Hotel California. Dat nummer duurt gewoon te lang en staat naar mijn zin íets te vaak en te hoog in bepaalde afspeellijsten. Nee dankje.

Ook heel irritant vind ik een nummer dat ik deze zomer HEEL VAAK gehoord heb. Het is een nummer van het niveau volkszanger en hoewel ik daar best mee kan leven, krijg ik wel de kriebels van de taalfouten. Heb jij ‘m al gespot?

Jij kwam zo naar me toe
Jij was veel stoerder dan mij
Ik zat te kijken, wie niet?
Maar jij wou dansen met mij

6. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?
Op dit moment is dat het verschonen van de kattenbak. Ik zit natuurlijk nog met een tweetal kleine katten in huis en omdat ik ze ’s avonds niet naar buiten wil doen, is die bak nog wel even nodig. Maar poepen dat die rode vrienden doen..

Week 31

Maar zo vind ik ze natuurlijk wel weer heel lief..

7. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer wegklikt?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik qua bloggen best veel trek. Ik haak niet meteen af als je wel eens spelfouten maakt en m’n wereld stort ook niet meteen in bij het zien van een minder scherpe foto. Wat ik wel het wegklikken waard vind, zijn de stukken die (in mijn ogen) slecht geschreven zijn. Stukken met (heel) veel spelfouten, kromme zinnen en ontbrekende interpunctie vind ik het lezen niet waard.

8. Welk tv-programma vind je echt verschrikkelijk?
Ik hou van Holland en dat soort spel- en tv-shows vind ik dus vreselijk om te zien. Ik ben dan ook geen spelletjesmens en heb ook geen geduld om een uur naar iets als IHVH te kijken. Een kwelling vond (en vind) ik het als iemand dit wel wilde doen.

9. Aan welk make-up product heb je een hekel?
Hoewel handig, vind ik producten als foundation best irritant. Dat smeren, blenden en plamuren is niet zo mijn ding.

10. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?
Ja! Ik wilde nog even kwijt dat ik het stom vind dat niet iedereen de waarde van me-time in weet te schatten. Ik vind het bijvoorbeeld heel lekker om ’s avonds alleen te zijn en dan een boek te lezen, te bloggen of in de tuin te werken en hoef niet per se altijd onder de mensen te komen om me goed te voelen. Ook heb ik het oprecht nodig om af en toe een dag volledige me-time in te plannen en voel me dan best rot wanneer dit niet geaccepteerd wordt. Ik heb dan gewoon écht geen zin in samen hangen, kletsen of een filmpje kijken en dat graag zonder schuldgevoel.

Tip: lees het blog van Lenneke eens en je begrijpt misschien beter wat ik bedoel.

En wat vind jij? Moet je van tijd tot tijd die me-time in kunnen plannen zonder je er schuldig over te voelen of is het afwijzen van gezelschap onbeleefd?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Dit was oktober '17 • daarwaseens.nl 2 november 2017 at 21:57

  […] er een artikel over de populairste berichten op daarwaseens.nl voorbij en vulde ik de ‘Mag ik effe zeiken?‘-tag […]

 • Reply Mariska 8 september 2017 at 06:07

  Wat leuk dat je deze tag ook hebt ingevuld! :)

 • Reply Lenneke 7 september 2017 at 16:19

  Wat leuk dat je me noemt! Dank je wel.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.