2 september 2017

De shoe-tag: alles over mijn vintage schoenen en de musthave voor iedere vrouw!

Geplaatst in: blogs en tags, mode, shoppen en wishlist

Shoe-tag

Speurend naar leuke inspiratie voor een nieuw artikel, kwam ik uit bij de shoe-tag op het blog van Shirley. En als je nagaat dat ik minstens zestig paar schoenen in mijn bezit heb, begrijp je dat ik daar best een aantal vragen over kan beantwoorden. Fashionista’s opgelet en welkom in het schoenenparadijs!

Omschrijf de ideale schoen in drie woorden:
Zwart, leer, hakje. Voor mij is het ideale paar schoenen een zwart paar a la de Chelsea boot, van leer en voorzien van een bescheiden hakje. Zwart omdat het namelijk bij vrijwel elke outfit past, leer als materiaal omdat ik niet van stinkvoeten houd en het kleine hakje om iemand net iets langer te doen lijken. Ideaal toch?

Enkellaarsjes Sacha

Een beetje zoals dit model dus. Dit zijn exemplaren die ik van Sacha gekregen heb, maar ik heb ook enkellaarsjes bij Primark gekocht die ik minstens net zo fijn vind zitten. 

Wat is de musthave schoen voor de komende maanden?
Op diverse websites spot ik nog steeds de biker en Chelsea boots als enkellaarsjes en zie ik dat de cowboytrend weer terugkeert. Leuk, omdat ik een aantal jaar geleden een model cowboylaarzen kocht dat ik nog steeds met veel plezier draag. (Nee echt, ik draag deze schoenen elk seizoen!) En ook de enkellaarsjes blijf ik leuk vinden.

Geweldig om te hebben, maar totaal niet draagbaar…
In mijn hardcore studententijd kocht ik een paar keer torenhoge hakken bij o.a. Primark en Nelly.com en hoe mooi ik ze ook vond (vind), het bleken in de praktijk echte bottenbrekers te zijn. Op de dag dat ik mijn propedeuse zou ondertekenen, ging ik namelijk heel hard op mijn plaat toen ik zo’n gewaagd paar hakken droeg. Ik heb ze dan ooit nooit meer buitenshuis willen dragen. Om die reden hebben ze daarna in mijn ouderlijk huis altijd op de kast gestaan en liggen ze hier al een paar jaar in een doos te niksen.

De schoen waarvan ik niet kan wachten om ‘m te dragen:
Goede vraag, want ik ben nu ook weer niet zo’n shoe-addict dat ik met smart op bepaalde collecties zit te wachten. Wel lijkt het me weer heel fijn om elke dag op sandalen te kunnen lopen of gewoon met blote voeten in pumps te kunnen stappen zonder dat je  koude voeten krijgt.

Enige tijd geleden mocht ik trouwens bij Manfield een paar schoenen naar keuze uitzoeken en koos toen voor de onderstaande zwarte laarzen. Ik ben echt al heel wat jaren naar het ideale paar zwarte laarzen op zoek en kan dus niet wachten om ze in het najaar en de winter te kunnen dragen.

De ultieme miskoop:
De ondraagbare schoenen van twee vragen geleden. Mooi, maar zoals ik al vertelde: levensgevaarlijk en een bedreiging voor mijn enkels.

Wat is de beste enkellaars voor het komende seizoen?
Dat zijn de stoere biker of Chelsea boots in voornamelijk zwart en soms cognac. Ik heb een paar Chelsea boots in mijn bezit en ik kan ze echt aanbevelen. En eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet eens een voorkeur heb voor de modellen van leer of die ik eerder bij de Primark scoorde (en dus van veel mindere kwaliteit zijn).

In welke schoenen zien mannen mij het liefst?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het daar eigenlijk nooit over heb. Ik kan me ook niet herinneren dat ik speciale opmerkingen over schoenen gehoord heb of ergens specifiek een compliment over gekregen heb. Wel denk ik dat de meeste mannen van een bescheiden schoen houden. Dus enerzijds een simpele sneaker of het All Star-model en anderzijds een pump of laars met een bescheiden hak. Ik denk dat mannen niet van glitters, lak en steentjes houden (behalve als de vrouw in kwestie op een tafel in een club staat te dansen ;)).

Shoe-tag

Dus mannen, is dit het type schoen waar elke vrouw wel mee weg kan komen? ;)

Over welke schoen krijg je de meeste opmerkingen?
Schoenen waar je als vrouw in het algemeen veel suffe opmerkingen over moet aanhoren, zijn Uggs. Dat is natuurlijk zo’n schoen waar je van houdt of totaal niks mee hebt. Ook ik bezit een paar Uggs en liep er in de begindagen ook wel buiten op rond. Tegenwoordig zijn het echt mijn binnenschoenen en draag ik ze vooral als pantoffels. En dat is waarschijnlijk ook waar veel mensen dit model of soort schoenen voor aanziet. Verder kun je over het merk zelf natuurlijk ook het één en ander te horen krijgen, want helaas staat het merk Uggs niet om de diervriendelijke manier van handelen bekend..

Welke schoen staat heel leuk bij anderen, maar niet bij mij?
Die opvallende Nikes van een paar jaar geleden! Dit type schoen vind ik dus prachtig staan bij meiden met een donkere huidskleur, omdat ze de schoen heel goed bij hun kledingstijl weten te betrekken, maar totaal niet bij mezelf.

Eén paar voor de rest van je leven?
De zwarte enkellaars.

Het duurste paar wat ik ooit heb gekocht?
Poe, goede vraag. Ik weet ’t niet zo goed om eerlijk te zijn. Veel schoenen heb ik namelijk gekregen of heb ik zelf in de sale gekocht. Het zou best kunnen dat mijn halfhoge Uggs de duurste schoenen zijn die ik ooit cadeau heb gekregen.

Hakken of plat?
Doe maar hakken dan, want dan heb je keuze uit laarzen, enkellaarsjes, pumps en open schoenen. Binnenshuis draag ik dan wel een extra paar sokken om mijn voeten warm te houden.

Shoe-tag

Dit grijze paar kocht ik op AliExpress en hoop ik over een dikke week naar de bruiloft van een zeer goede vriendin te kunnen dragen. Ze waren vrij goedkoop en uiteraard niet van leer, maar voor een avondje samenzijn is dat natuurlijk niet belangrijk.

Welke schoenen zou ik meenemen naar een onbewoond eiland?
Ervan uitgaande dat het op zo’n onbewoond eiland niet al te begaanbaar zal zijn, neem ik mijn beige paar ‘buitenschoenen’ mee. Dat zijn schoenen die lijken op Timberlands boots, maar mij lang niet zoveel gekost hebben. Ik heb ze al een jaar of vijf en ze zien er nog steeds supergoed uit. Zo behoud ik waarschijnlijk mijn nagels en tenen nog een tijdje en zal ik het ’s avonds niet koud hebben.

Met welke schoen komt iedereen weg?
Qua zomerschoen denk ik dat elke vrouw wel met een zwart sandaaltje weg kan komen (mits nagels mooi gelakt) en voor de koudere dagen is dat dan een zwarte enkellaars met bescheiden hakje.

Welke schoen heeft het meest bijzondere verhaal?
Ik heb een vrij grote collectie vintage schoenen in mijn bezit die allemaal van mijn overleden buurvrouw zijn geweest. Ze is er altijd zuinig op geweest en dat zie je ook wel aan de schoenen. Een aantal exemplaren draag ik al een paar zomers lang en ook zitten er vaste paren tussen die ik graag tijdens bijzondere gelegenheden draag. Dat ik al deze schoenen in maatje 35/36 heb mogen ‘erven’ vind ik heel bijzonder.

Heb jij ook een schoenenpaar waar zo’n bijzondere herinnering aan vastkleeft? Enne, als je nog maar bij één schoenenwinkel zou mogen winkelen, voor welke zaak zou je dan kiezen?

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Oud en nieuw: knallend het jaar uit met deze toffe shoptips! 2 januari 2018 at 21:10

  […] maar het stel dat ik in de webshop van Sendra gespot heb, vind ik minstens net zo leuk. Voor laarzen en ander schoeisel geldt trouwens dat het wel wat opvallender mag. Ik draag namelijk niet van die heel spannende […]

 • Reply Sammie 3 september 2017 at 15:34

  Hele leuke tag! Ik heb ook zo’n paar ondraagbare schoenen. Ik vind ze prachtig om naar te kijken, maar de hakken zijn enkel brekers. Ik draag ze af en toe wel eens in huis, maar ze wennen nooit :D

  • Reply Olga 6 september 2017 at 20:26

   Ik merk dat mijn smaak toch wel is bijgedraaid als ik naar mijn schoenen kijk. Ik vind hakken nog steeds heel mooi, maar het per se dragen hoeft niet meer. Niet dat ik nu voor van die supergemakkelijke schoenen ben gaan kiezen hoor, of alleen maar sportschoenen wil dragen, maar ik ben zeker geen moeder die haar dagelijkse/wekelijkse boodschappen met peuter erbij op torenhoge hakken gaat doen. (Terwijl ik vroeger wel op hakken naar school of stage ging.) :’)

 • Reply evelien 2 september 2017 at 06:46

  Wat tof van de vintage schoenen, zo bijzonder dat het ook precies je maat is. <3
  Oh en veel liefde voor allstars!
  Liefs,
  Evelien

  • Reply Olga 6 september 2017 at 20:28

   Ja dat was/is wel heel leuk. Ik heb in principe ook alle paren bewaard en daaruit weer een selectie gemaakt van schoenen die ik ook echt draag. En het leuk is dat ik toch wel vaak complimenten krijg over de paren die ik draag. Want ja, vintage natuurlijk en bepaalde modellen zie je gewoon niet zo vaak meer. Wel vind ik het jammer dat ALS ik alles fanatiek zou willen dragen, ik wel veel hakken zou moeten laten vervangen. Ik loop nu wel eens op het spijkertje onder de schoen en dat vind ik dan toch weer een beetje ‘goedkoop’ of zo.. :’)

 • Reply Lenneke 2 september 2017 at 06:35

  Ik heb eergisteren Veel Te Dure schoenen gekocht en moest ook een al in de kast staand paar weggooien. Ik word onrustig van te veel spullen, dus, nou ja. Ben er wel heel blij mee en ben nu nog op zoek naar een mooi paar sneakers. :-) Hakken probeer ik tegenwoordig op te leren lopen, haaaha. Vind het heel knap dat jij dat kan!

  • Reply Olga 6 september 2017 at 20:32

   Wat spullen betreft: ik heb sinds vorig jaar zomer echt veel dingen weggedaan. Ik ben echt in fasen uit gaan zoeken en eerst deed ik bijvoorbeeld wat goede kleding weg naar iemands dochter, daarna naar een vriendin of mijn moeder en elke keer ging ik weer door mijn kast en kledingrekken heen om te minimaliseren. Uiteindelijk vangt het stof of gaat de kwaliteit verloren en wat heb ik daar nou aan? Ik merk dat ik alweer kritisch aan het kijken ben, want ook met jassen en schoenen is het precies hetzelfde: je past maar 1 paar per keer en in Nederland hoeven we in theorie nooit 3 jassen tegelijk te dragen als het winter is. ;) Vet goed dat je ook lekker aan het opruimen bent, want een opgeruimde omgeving betekent ook een opgeruimd hoofd. Vind ik echt veel fijner hoor. Nu nog een keer boeken en prullen de deur uit en dan begin ik over een paar maanden wel weer opnieuw. De kringloop kan trots op me zijn ;) X

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.