4 september 2017

Dit was week 35 (Quality time met I., bramen plukken & eendjes voeren)

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Week 35 was er eentje waarin we samen bramen plukten en natuurgebieden verkenden, lekker in de achtertuin aan het prutsen sloegen, het gras met een klein schaartje bijknipten – ja echt – en ik flink aan het bloggen toekwam. Een fijne week dus en bovendien nog eentje waarin er van best lekker weer genoten kon worden. 

Week 35 – Het weekend

In het weekend krijg ik voornamelijk foto’s van I. toegestuurd die met z’n opa en oma op pad is of heerlijk in zijn fantasie opgaat en met auto’s en een speelgoedgarage speelt. Hij slaapt veel en lang (want: compleet gevloerd door de spel- en speelweek van een paar dagen geleden) en op maandag wordt er eveneens een diep slapend kind bij me afgeleverd.

Week 35

Alleen maar lof voor deze bewakers. Ik heb namelijk geen enkele spin meer over de vloer zien kruipen. 

Maandag

Ik maak flink schoon in huis en ruim op tot I. weer naar huis gebracht wordt. ’s Avonds duiken we de tuin in voor een maai- en knipsessie en prutst I. met speelgoed en water op zijn speelkleed. We plukken en eten druiven uit eigen tuin en na een paar uurtjes beunen ziet het er weer netjes uit.

Week 35

Een luxe toch? Zoveel groente en fruit uit eigen tuin?

Dinsdag

Vandaag kies ik ervoor om met I. op pad te gaan. Het is namelijk lekker zonnig en omdat ik nog altijd eens bramen wil gaan plukken, besluit ik dat vandaag daar het goede moment voor is. Zonder bestemming in mijn hoofd rijd ik de straat uit tot ik bij een dorp in de buurt uitkom.

Week 35

Ik kende dit stukje van ‘mijn’ buurt eigenlijk helemaal niet. Toch hoefde ik helemaal niet lang te fietsen om midden in de natuur uit te komen. 

We spotten koeien, mais en wilde bloemen en stoppen uiteindelijk bij een houten picknicktafel om ons drinken en de chips en wortels samen op te snacken. Ondertussen spot ik in het veld tegenover me al flink wat bramenstruiken: helemaal leuk!

Week 35

We weten een zakje met bramen te vullen en ik vertrek met een heel blij jongetje naar huis. Belangrijk vind ik dat hoor, om hem de waarde van de natuur en omgeving in te laten zien. Enne, als je er ook nog iets lekkers te snoepen aan overhoudt, is dat toch alleen maar een mooie bonus?

Week 35

In combinatie met de druiven en tomaten uit eigen tuin is dit natuurlijk wel heel gezond en leuk.

Woensdag & donderdag

Geen bijzondere dagen: ik maak geen foto’s en beleef geen avonturen met I.

Vrijdag

Om het binnenzitten (weer) te doorbreken, gaan I. en ik tussen de middag weer op pad. Dit keer richting de grote eendenvijver die ik na het bramen plukken ontdekt heb, en met succes. Ook dit keer vul ik mijn tas met wat drinken en lekkers en terwijl I. de eendjes voert en veren zoekt, drink ik in het zonnetje m’n ijsthee op.

Week 35

Ook de kinderboerderij en speeltuin worden nog van een bezoek voorzien als we terug naar huis fietsen. En ik kan jullie ervan verzekeren dat onze collectie veren weer is uitgebreid hoor. ;)

We sluiten de dag af met gebakken aardappels en stukjes spareribs en als I. knock-out op bed ligt, sla ik natuurlijk nog even aan het bloggen. Want nu de zomervakantie en komkommertijd voorbij zijn, heb ik namelijk wel weer zin om het schrijven hier op te pakken. (En met succes, want wie dit blog deze week een beetje gevolgd heeft, heeft vrijwel elke dag een nieuwe update voorbij zien komen. Ik schreef o.a. over mijn vintage schoenen, de nieuwe collectie van nOeser, bloggen in augustus ’17, vorige week en mijn aankopen van H&M.)

Als je de wereld door de ogen van een kind bekijkt, is ‘ie zoveel mooier hè. Herkennen jullie dat (ook)? Ik wens jullie alvast een fijne maandag toe en op wie het van toepassing is: succes dit nieuwe schooljaar!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Dit was week 36 (Trouwen, verdwaald & ijsjes eten) • daarwaseens.nl 11 september 2017 at 20:25

  […] maandag plaats ik het overzicht van de week ervoor online en houden we het verder rustig. Op de doordeweekse dagen gaan we dan ook niet bijzonder vaak […]

 • Reply Lenneke 4 september 2017 at 08:56

  Wat heb jij mooie nagels. En een leuke zoon. Ik vind jou zo’n toffe, warme, zorgzame mam. :-)

  • Reply Olga 5 september 2017 at 22:17

   Ah dankjewel voor je lieve bericht! Dat ben jij ook hoor, als baasje en hondenmamma voor je hond :) Van mijn mooie nagels is nu weinig meer over: ineens zeggen ze allemaal krak en dan blijf ik aan het knippen en vijlen. (* Ik typte dit eerst met -ei, verdorie.)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.