11 september 2017

Dit was week 36 (Trouwen, verdwaald & ijsjes eten)

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Week 36

Hi allemaal en natuurlijk een fijne week en maandag(morgen) toegewenst! In dit blog weer een kort overzicht van de hoogte- en DIEPTEpunten van de afgelopen zeven dagen. Want zo eindigde ik bijvoorbeeld in de bushbush van Borger (= dieptepunt) en vond er vrijdag iets in trouwachtige sferen (= hoogtepunt) plaats.

Het weekend

Week 36

Ik startte het weekend op met deze schaal warme broodjes en een drukke I. op bed. Zoonlief toont echter alleen interesse in mijn haarborstel en het springen op bed en dus eindigt het meeste van wat je op de schaal links ziet liggen in mijn eigen buik. Maar met de kleine man komt het ook nog goed zoals je ziet: die zat even later naast z’n opa op een terras met een ijsje in zijn handen gedrukt. Overigens het toetje hoor, want die twee eten namelijk vaak een portie vis op de markt en dan mag het. ;)

Ondertussen sloeg ik aan het wassen, schoonmaken en bloggen en als je dit blog de afgelopen dagen een beetje in de gaten gehouden hebt, heb je dan ook een flink aantal nieuwe blogs voorbij zien komen. Heerlijk vind ik dat hoor, even door kunnen werken. (Al mis ik I. de laatste weken wel écht als ik ’s avonds in mijn up op het grote bed ga liggen. Ben namelijk ZO aan voeten of armen in mijn nek gewend of aan het moeten missen van mijn dekbed en kussen, dat ’t maar stil is zonder kind in de buurt. #Momlife)

Maandag en verder..

Op maandag plaats ik het overzicht van de week ervoor online en houden we het verder rustig. Op de doordeweekse dagen gaan we dan ook niet bijzonder vaak of ver op pad en hang ik voornamelijk de huisvrouw en thuisblijfmoeder uit. ’s Ochtends wordt er gepoetst en verschoond, ’s middags gaan we altijd even naar het winkelcentrum voor de belangrijkste boodschappen en aan het eind van de middag kijken we samen naar filmpjes en bereid ik het eten voor. En ’s avonds is er altijd ruim tijd voor het lezen van de vele boeken die I. bezit. Wederom #Momlife, want al is de komkommertijd in blogland nu voorbij, de opdrachten moeten allemaal nog even binnenkomen.

Donderdag

Op donderdag vormt onderstaande foto wel de kern van mijn dag. Omdat ik op vrijdag naar een bruiloft ging en er noodweer voorspeld was, bracht ik I. een dag eerder naar z’n oma toe. Waar I. vervolgens verliefd werd op mijn oude setje klompen en opa sommeerde om er ook in Mooi Wark-stijl bij te gaan lopen.

Week 36

Vrijdag – The big day..

Zoals voorspeld viel de regen vandaag met bakken uit de hemel. Toch wel hét teken dat de zomer voorbij is en we hooguit op een paar uitschieters in september mogen rekenen. En ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het buiten zelfs al een beetje naar herfst ruiken! Wat een verschil trouwens met een jaar geleden. Toen heb ik nog heel wat in mijn korte broek rondgelopen rond deze tijd van het jaar. (En volgens Timehop zelfs in mijn bikini in de voortuin gezeten..)

Omdat ik nog helemaal naar Duitsland moest rijden en ik de route ernaartoe niet optimaal ken, vertrok ik op tijd (in de stromende regen) en zette de navigatie op standje luid.

Uiteraard ging er iets niet helemaal goed, want toen ik ergens in Borger over bospaadjes reed en voor me een fazant of patrijs op de weg zag lopen, sloeg de twijfel toe. Want je hebt tussendoor en tussendoor en voor een snelle route leek me dit toch iets teveel van het goede. En natuurlijk zag ik die middag meer maïsvelden dan me lief is en soms geen hand voor ogen dankzij de regen, uiteindelijk kwam ik toch op de plaats van bestemming aan.

Week 36

Van het feest en de bruid zelf maakte ik niet heel veel foto’s. Het blijft toch iets persoonlijks van het koppel zelf en dat wilde ik niet met anderen op social media delen. Wel maakte ik foto’s van het vele eten dat we aangeboden kregen en van dit romantische setje op tafel. Eén van de vele dingen die de bruid (= een heel goede vriendin) zelf gemaakt had. Ik citeer: “Ik zat gisteravond om elf uur nog bandjes aan mijn trouwjurk te naaien.”

Uiteindelijk verliet ik als één van de laatste gasten het feest en reed ik gelukkig probleemloos terug naar huis. Want dat kan ik namelijk wel, al heeft ’t soms wat meer tijd nodig. ;)

Weekend, week 36 – Boodschappen doen, Flexa op de muur

De day after pikte ik I. weer op en hielden we het rustig. Zo rustig dat ik m’n kind om half drie in slaap zag vallen en hem pas na zes uur een keer wakker kreeg..

En dan kun je dus een kanon afschieten, maar..

Week 36

Alles flex(a)? 

Eenmaal weer in slaap, werd ik de volgende ochtend wel op ‘uitslapen’ getrakteerd. Acht uur ’s ochtends jongens, het voelt als een gat in de dag.

Na een wandeling naar een nog dichte supermarkt en de vervolgwandeling voor het doen van boodschappen werd de rest van de zonnige dag benut om een muurtje in mijn slaapkamer te verven. Ik had namelijk nog een halve pot met early dew over en hikte al een tijd tegen deze klus aan. Maar eenmaal begonnen, werd ik toch wel heel erg blij.

Week 36

En je ziet: het eindresultaat mag er wezen!  (Maar voorlopig ben ik wel even klaar met het muren verven. Nu zijn het alleen de plinten en een deurkozijn in de keuken die zachtjes mijn naam aan het roepen zijn. ;))

Overigens hadden hier ook echte Veneta’s voor het raam kunnen hangen, maar toen mijn contactpersoon ineens met de Noorderzon vertrokken bleek, besloot ik mijn Leen Bakkertjes nog maar een tweede kans te geven. Op deze perfect gestylede foto zie je namelijk niet dat ik al diverse vliegen en spinnen tussen het rolluik heb geplet, maar da’s dus wel zo. (En misschien niet zo heel stijlvol achteraf.) Stiekem vind ik raamdecoratie ‘in de breedte’ een stuk mooier, maar helaas liggen budget en ik niet op één lijn de laatste tijd.

Tip: witte jaloezieën van Leen Bakker of vouwgordijnen bij INHUIS Plaza en Verano.

En wat zijn jouw plannen voor de komende week? En voor de blogsters onder mijn lezers: wat doe je als je in het proces van een samenwerking geghost wordt zonder dat daar een reden voor is? Ik ben namelijk wel benieuwd naar hoe ik dit voorval op zou kunnen lossen. Tips zijn welkom!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply 10 X Onmisbare items voor het huishouden • daarwaseens.nl 4 oktober 2017 at 20:14

  […] een heleboel sokken en handdoeken in liggen te stinken. Zoals jullie gelezen hebben, ben ik een paar weken geleden nog druk aan het verven geslagen in mijn slaapkamer en prijkt er hier sinds kort early dew op de […]

 • Reply Dit waren week 37 & 38 (Veel foto's, post & gezinsuitbreiding!) • daarwaseens.nl 29 september 2017 at 14:25

  […] sloot het overzicht van twee weken geleden af met een update over het opknappen van m’n slaapkamer. En net op […]

 • Reply Indira 16 september 2017 at 10:03

  Mooi kleurtje hoor op de muur! Ik wil mijn slaapkamer ook weer verven (en een soortgelijke kleur als early dew) maar de rommel die het altijd met zich meebrengt houdt me tegen…

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.