26 oktober 2017

Effe kletsen #05

Geplaatst in: baby, moederschap, persoonlijk

Effe kletsen #05

Mijn laatste bijklets-update dateert alweer uit juli ’17. Tijd om jullie weer eens bij te praten over mijn leven als jongensmoeder, de kraamweek en kleine dingen waar ik niet per se een heel blog over uit hoef te weiden. 

Afbeelding via Flaffy // Shutterstock.

Jongensmoeder & kraamweek

Zoals jullie inmiddels wel via dit blog en Instagram hebben vernomen, heeft I. er in september een babybroertje bij gekregen. Niet iets waar ik de afgelopen maanden online veel over gedeeld heb, maar waar ik nu natuurlijk wel eens over wil gaan schrijven. Want het hebben van twee heel verschillende kinderen zorgt natuurlijk ook voor verschillende ervaringen en bijbehorende verhalen. Houd dit blog dus in de gaten voor alle mommy-achtige updates!

Effe kletsen #05

Pamperkontje!

Uiteraard was het voor mijzelf (ons) geen verrassing dat er een tweede jongen geboren zou gaan worden. Want los van het feit dat ik dat op de twintig wekenecho vrij duidelijk op beeld zag, heb ik ook altijd het voorgevoel gehad dat een tweede kindje óók een jongen zou worden. Mijn voorgevoel kwam uit en dat betekende dat ik de koffers met babykleding van I. nog een keer overhoop kon halen. De leukste en liefste items selecteerde ik voor hergebruik en slechts een paar pakjes vonden via Marktplaats hun weg naar ons huis. Neuzen tussen de rokjes en tutu’s heb ik nog maar even opzij gezet, want truien en zachte broekjes it is.

Effe kletsen #05

Dragen, dragen, dragen..

Inmiddels ben ik zes weken verder en doet het broertje van I. het naar omstandigheden goed. Dat wil zeggen dat ‘ie gelukkig goed groeit en aankomt, maar dat hij helaas wel met reflux te kampen heeft. En wie daar als ouder een beetje mee bekend is, weet dat dit met veel spugen, huilen, boeren, hikken etcetera gepaard gaat. Wiegen kan ik inmiddels als een pro en rechtop slapen is min of meer routine geworden. Want alles voor een beetje babyrust natuurlijk. ;) De kraamweek was dus wel even hardcore omschakelen, want waar I. gewoon veel sliep, liep ik dit keer al hele kilometers met hem op mijn arm rond. Aan het vinden van een oplossing wordt uiteraard gewerkt, maar vragen daarover beantwoord ik liever privé. :)

Held op Sokken! – #AlzheimerSOCKS

In de kraamweek ontving ik een perspakket met daarin twee paar sokken en een leuk voorleesboekje. De sokken, bewust van twee verschillende prints voorzien, maken deel uit van de campagne om Alzheimer onder de aandacht te brengen. Even heel andere koek dan kroelen met een pasgeboren baby, maar natuurlijk wel iets om even bij stil te staan.

Op donderdag 21 september was het namelijk Wereld Alzheimer Dag. Een dag waarop het belang naar onderzoek voor medicijnen én de impact van deze ziekte op patiënten en hun omgeving extra benadrukt werd, want nog altijd is er geen geneesmiddel voor deze ziekte beschikbaar. Heftig en zeker iets dat me aan het denken zet, omdat Alzheimer helaas wel in onze familie voorkomt. De opa naar wie m’n tweede zoon onder andere vernoemd is, leed namelijk ook aan deze ziekte.

Dit jaar heeft het ontwerpersduo Spijkers en Spijkers het ontwerp voor de #AlzheimerSOCKS voor hun rekening genomen. En zoals je op onderstaande foto kunt zien, zijn de sokken best leuk geworden. Ook I. heeft zijn eigen setje, want als moeder vind ik het natuurlijk leuk om aan matchende outfits te doen.

Effe kletsen #05

Zie www.alzheimersocks.nl voor een indruk en natuurlijk meer informatie. De sokken kun je trouwens ook gewoon bij diverse Jumbo-filialen kopen. Ik zeg: doen!

Compliment!

In juni dit jaar schreef ik een stukje over het boek De melkfabriek. Ik was op dat moment natuurlijk nog zwanger en wist dat ik ook dit keer geen borstvoeding wilde geven. Toch was (en ben) ik wel benieuwd naar de verhalen van andere moeders. En dan niet alleen de succesverhalen, maar ook de verhalen over het moeite doen en misschien wel de keerzijde van het geven van borstvoeding. Via het blog van Dionne kwam ik maanden geleden als eens uit bij dit boek uit en wist dat ik ‘m zeker ooit eens wilde lezen. Toen ik afgelopen zomer eens wat vaker naar de bibliotheek wandelde, ging ‘ie dan ook een keer in het mandje mee naar huis.

De melkfabriek

Een paar dagen geleden keurde ik onderstaande reactie goed. Eentje van de co-auteur van het boek dat ik echt met veel plezier gelezen heb. Hoe leuk is dat? Ik ben in ieder geval blij dat ik het doel van het boek ‘gevoeld’ heb en raad ‘m dan ook elke moeder aan eens te lezen. Doen hoor!

17 oktober 2017 at 20:31

Lieve Olga, dankjewel! Heel groot compliment dat een ‘poedermoeder’ ons boek met plezier leest en exact onze intentie: een boek maken dat alle moeders een goed gevoel geeft. Eva, co-auteur van De melkfabriek

Herfst

Heel stiekem (of nee, eigenlijk helemaal niet stiekem: het is gewoon zo!) mis ik de zomer nu al. Ik had me namelijk best verheugd op lange zomers buiten en voor mijn gevoel hebben we die niet écht gehad. Toch kunnen we niet meer om de herfst heen en zal ik er het beste van moeten maken. Gelukkig kan ik wel enorm genieten van de natuur die verandert en de schappen die langzaam vol Sinterklaassnoep en kerstballen gepropt worden. Het eerste snoer met lampjes is hier alweer een feit.

Wat ik ook heel erg leuk vind, zijn herfsttafels zoals je die in de onderbouw van een basisschool samenstelt. Kan iemand zich dat toevallig nog herinneren? Ik weet nog wel dat ik ze altijd prachtig vond met bladeren, dennenappels en kastanjes in de herfst en complete sneeuwlandschappen in de winter. En dan bij voorkeur met van die leuke houten poppetjes met vilten mutsjes op en je had me. Mijn plan voor dit jaar is dan ook om er zelf eentje te creëren, op een dienblad bijvoorbeeld. Kastanjes hebben we inmiddels al genoeg geraapt en aan bladeren geen gebrek. Want daar komt I. elke wandeling wel mee aanzetten.

Chillen

Ik doe trouwens mijn best om weer wat vaker stukjes voor dit blog te tikken, maar dat wil nog niet zo vlotten. Zoals ik net al schreef, loop ik écht veel met de baby rond en schiet me-time er toch wel een beetje bij in. Niemand die het gek vindt dat ik in plaats van mijn laptop mijn bed wat vaker begroet en extra slaap en chillmodus probeer mee te pakken. ;)

Fijne herfstvakantie allemaal!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reply Anna Maria 27 oktober 2017 at 12:30

  Leuk om een update te lezen, dat het wat minder gaat hier qua blogjes kan ik mezelf wel voorstellen met een pasgeboren baby en die dan nog een leuke broer heeft. En jij bent niet de enige die de zomer al mist! Hier nog een…

  • Reply Olga 6 november 2017 at 10:12

   Ja die zomer is nu wel echt voorbij hè? Al moet ik bekennen dat ik nu ook wel van de herfst kan genieten. Het ruikt nu zo lekker buiten en dat vind ik ook wel fijn :)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.