3 oktober 2017

10 X Onmisbare items voor het huishouden

Geplaatst in: moederschap, overig

Onmisbare items voor het huishouden

Twee weken geleden werd ik voor de tweede keer moeder. En ook dit keer werd mijn leven verrijkt met de komst van een zoon (en dus een kleine smeerkees in wording). Nu heb ik de afgelopen drie jaar gelukkig al voldoende ervaring opgebouwd met het snel schoonmaken van mijn huis, maar iets vertelt me dat het met nog zo’n aapje erbij, wel eens een stuk drukker zal gaan worden. En daarom leg ik je in het blog van vandaag uit welke items ik in dit huishouden voortaan onmisbaar acht.

Even stofzuigen, met een doekje over de wc-bril en snel die paar kopjes en dat bord in een sopje zetten: voor mij zijn het heel gewone handelingen die ik dagelijks verricht. Ik ben namelijk ‘zo’n vrouw’ die het enorm rustgevend vindt om schoon te maken of iets op te ruimen. Mijn motto (één van de) luidt dan ook niet voor niets ‘Een opgeruimde omgeving is een opgeruimd hoofd’.

(Dat betekent trouwens niet dat het hier nooit een puinhoop is hoor, maar dat probeer ik natuurlijk wel te voorkomen.)

Je begrijpt dat het voor mij nog wel even schakelen is om het huishouden te runnen en tegelijkertijd (weer) voor een klein, hulpeloos mensje te zorgen. Maar het gaat en vooralsnog rollen er geen grote wolken stof onder de bank vandaan als ik hier op neerplof. Hoe anders en chaotisch zal het zijn als G. straks kan kruipen, slopen en zijn eerste crackers en broodkorsten op mag eten..

Om het schoonmaken in huis dan nog steeds snel en efficiënt uit te kunnen voeren, heb ik een tiental items geselecteerd die ik in elk huishouden onmisbaar acht.

10 X Onmisbare items voor het huishouden

Schoonmaakmiddelen e.d. – Wat het kopen van schoonmaakmiddelen betreft biedt de Action echt uitkomst. Bleekwater, toiletverfrisser, allesreiniger, citronella en vaatdoekjes: ik koop het er allemaal. En om eventuele geurtjes te maskeren mag ik ook altijd graag een geurkaars branden. Uiteraard wel pedagogisch verantwoord na kinderbedtijd en ver buiten het bereik van mijn peuterkind. Dat wel.

Kruimeldief – Toen ik 26 werd, stonden er slechts twee dingen op mijn verlanglijstje: de (toen) nieuwste LP van Kensington én een kruimeldief. Ik werd namelijk lichtelijk gek van het steeds verslepen van mijn stofzuiger en dus bood het kleine broertje ervan uitkomst. Helaas liet I. hem een paar maanden later van het keukentrapje kletteren in een poging OOK schoon te maken en dus moet ik het alweer een tijdje zonder stellen. Meh.

De katten – Toen I. drie jaar geleden geboren werd, waren de katten nog lang niet in beeld. Nadenken over het veiligstellen van kattenvoer was dus niet aan de orde, behalve als we met z’n tweetjes bij mijn moeder logeerden. Toen I. kon kruipen en de keuken onveilig maakte, werd alles natuurlijk uit het zicht gezet, al heb ik nooit kunnen voorkomen dat er op een kwade dag ineens een miljard kattenbrokken door de keuken verspreid lagen. Om het slepen met bakjes te voorkomen (hoop ik dan.. ) leek het plaatsen van een voederbak met standaard me wel handig. Deze bakken worden namelijk voor het voeren van honden gebruikt en lijken me daarom net even steviger dan de losse bakjes die ik in de bijkeuken heb staan. Maar we gaan het zien.. ;)

Uit het zicht – Omdat ik naast poetsmiep ook erg van het uit het zicht opbergen ben, heb ik ook een zwak voor mooie prullenbakken en wasmanden en dergelijke. Vooral nu ik alle kamers als slaapkamer in gebruik heb genomen en iets als de vuile was niet even weggemoffeld kan worden, vind ik een mooie wasmand een pre. En dan het liefst zo’n model dat je in het kleinste hoekje van je kamer weg kunt zetten en niet verraad dat er eigenlijk een heleboel sokken en handdoeken in liggen te stinken. Zoals jullie gelezen hebben, ben ik een paar weken geleden nog druk aan het verven geslagen in mijn slaapkamer en prijkt er hier sinds kort early dew op de muur. Die mintgroene wasmand van Brabantia (nummer twee in de collage) matcht wat mij betreft dan ook uitstekend bij dit nieuwe kleurtje. Sokken en handdoeken zijn uit het zicht en een beetje kruipende dreumes krijgt ‘m voorlopig ook niet geopend. Scheelt mij weer wasgoed rapen. ;)

Dan nog even de prijzen en aanvullende informatie

 1. Vershouddozen € 6,00-, (Blokker)
 2. Brabantia wasmand € 79,00-, (Brabantia)
 3. Voederbak met standaard € 7,99-, (Action)
 4. Vloerwisser € 37,46 (Blokker)
 5. Pedaalemmer € 69,00-, (Brabantia)
 6. Vaatdoekjes € 1,17-, (Action)
 7. Geurkaars € 1,72-, (Action)
 8. Citronella € 0,54-, (Action)
 9. Ajax allesreiniger € 1,65-, (Action)
 10. Kruimeldief € 30,00-, (Blokker)

Waar kun jij niet (meer) zonder? Enne, heb je nog een goede schoonmaaktip?

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reply Saskia 14 oktober 2017 at 10:04

  Ik ben ook zo’n schoonmaak-miep. Hou ervan om alles netjes te hebben… Ik vind Dubro een heel erg fijn merk om mee schoon te maken. Ook van die geurdingen in het huis en fijne schoonmaakdoekjes zijn voor mij een must!

  Fijn weekend!

  • Reply Olga 20 oktober 2017 at 20:54

   Beter te veel dan te weinig van dit soort handige items in huis. Helemaal met je eens!

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.