11 november 2017

15X Leuk, maar (nog) nooit gedaan..

Geplaatst in: persoonlijk

15X Leuk

Zo tegen het einde van het jaar regent het op blogs vaak lijsten en overzichten vol doelen en voornemens. Soms behaald, soms juist opgesteld om in het nieuwe jaar mee aan de slag te gaan. Omdat ik daar dit jaar waarschijnlijk niet aan mee ga doen, heb ik daarom een wat algemener overzicht uitgewerkt. Een bucketlist met daarop vijftien punten die ik leuk vind, maar (nog) nooit heb gedaan. Dat wordt hard werken!

Afbeelding via Shutterstock.

15X Leuk, maar (nog) nooit gedaan..

 • Slapen/kamperen in de open lucht. Hoewel ik vroeger heel wat nachtjes in een tent op een camping heb doorgebracht en in mijn tienertijd tot drie keer toe het Lowlands-terrein bezocht heb, is het van ‘echt’ slapen in de buitenlucht nog nooit gekomen. In films of verhalen lijkt ’t altijd heel wat, dus om die reden staat slapen OF kamperen in de open lucht op mijn zogeheten bucketlist.
 • Met z’n tweetjes op reis gaan. En met zijn tweetjes bedoel ik natuurlijk mezelf en een ander volwassen persoon als gezelschap (vriend of vriendin). Ik ben dan wel niet zo vreselijk reislustig, maar ergens lijkt het me best een uitdaging om het voor een week of twee (niet langer i.v.m. de kinderen) met elkaar in het buitenland uit te houden. Beetje cityhoppen of zo.
 • Een lichaamsdeel van een permanent plaatje voorzien. Al heel wat jaar spookt het idee voor een (bescheiden, maar betekenisvolle) tatoeage door mijn hoofd. Ik heb ‘m alleen nog niet laten zetten, omdat ik het juiste moment nog niet gevonden heb, maar hij komt er zeker.
 • In het kader van lichaamsversiering zou ik trouwens ook best een tragus (= piercing) willen laten zetten.
 • Een gigantische taart willen bakken. Gewoon voor de lol of juist ter ere van een verjaardag of zo. Ik kan dan wel aardig bakken, maar ben natuurlijk niet het nieuwe Heel Holland Bakt-talent.

15X Leuk

Afbeelding via Shutterstock.

 • Trouwen: kom ik gewoon heel eerlijk voor uit. Ik ben namelijk één van die vrouwen die dat op een mooie dag nog eens hoopt te doen. Gevalletje meisjesdroom verwezenlijken. Overigens schort het hier nog aan een wederhelft die dat ook met mij wil doen, dus deze droom krijgt nog een vervolg, hoop ik.
 • Zelf kleding kunnen maken. Ik kom namelijk niet verder dan het stoppen van sokken en kan vooral goed aan een ánder uitleggen wat ik graag gemaakt zie worden. (In tegenstelling tot een goede vriendin van mij, die op de avond voor haar bruiloft nog even haar trouwjurk in elkaar zette.. Kleding bedrukken is dan meer mijn ding, denk ik.)
 • Ook nog een tikje op reizen gericht: eilandhoppen! Ik heb namelijk alleen nog maar een bezoek aan Schiermonnikoog en Ameland bezocht en het lijkt me nog erg leuk ook de rest eens te bezoeken.
 • Een meeting organiseren voor lezers van mijn blog OF volgers van mijn Instagram-account.
 • Mooie portretfoto’s van mij en mijn kinderen/familie laten maken. Ik ben namelijk vaak de gene die áchter de camera staat en vind dat wel eens jammer.

15X Leuk

Afbeelding via Shutterstock.

 • Columns schrijven voor een krant of tijdschrift. Het is dé droom voor velen die online aan het schrijven zijn en dus ook die van mij.
 • Een vrachtwagen besturen. Je verwacht het niet, maar ik zou dus best een keertje achter het stuur van een vrachtwagen willen kruipen. En dan niet direct door tot het rijbewijs, maar gewoon een lesje ‘voor de lol’.
 • Me bij een sportschool aanmelden en daar écht gebruik van maken. Ik ben namelijk niet zo’n sporter, maar vind een fit lijf natuurlijk wel belangrijk. Op dit moment doe ik af en toe wat oefeningen thuis, maar denk dat het voor het leegmaken van mijn hoofd en opdoen van nieuwe contacten buiten de deur wel fijner zou zijn.
 • Het lijkt me voor een eerste keer doodeng, maar solliciteren naar een functie die ik leuk vind en niet omdat ik via-via benaderd ben, staat ook beslist op deze bucketlist. Over een paar maandjes, jongens!
 • En ten slotte even heel cheesy: ik heb – dûh – nog nooit met twee kindjes bij me op de fiets een stukje rondgereden en kijk er echt naar uit dit volgend jaar te kunnen doen. #Momlife

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reply Anna Maria 19 november 2017 at 10:43

  Een mooi lijstje, waar sommige puntjes ook wel op mijn lijstje had kunnen staan :)

 • Laat een reactie achter