6 november 2017

Happy list #29

Geplaatst in: overig, persoonlijk

Happy list #29

Twee kleine kindjes om me heen, een nieuw (en langgewenst) bankstel in de woonkamer en socializen met vriendinnen van lang, lang geleden. Hoewel het hier met ups en downs z’n gangetje gaat, heb ik de afgelopen week van echt ontzettend veel goeds mogen genieten. Een lijstje vol blijmakers kan deze week daarom niet ontbreken.

Afbeelding via Shutterstock.

♥ Je begrijpt dat ik deze lijst natuurlijk aftrap met de mededeling dat ik ZO onwijs blij en gelukkig van mijn twee kleine meneertjes word. Het samenzijn verloopt ontzettend soepel en ik moet eerlijk bekennen dat het met de gebroken nachten en onderlinge strijd ontzettend meevalt. I. wandelt elke avond vanuit zijn kamer naar die van mij toe en slaapt daar verder, terwijl zijn kleine broertje in de wieg naast het bed ligt te tukken. En heel vaak eindigen we gewoon met z’n drieën naast elkaar in het grote bed: geweldig. ♥ Weer zo’n pasgeboren hummeltje mogen verzorgen. Ik sta er nog steeds van te kijken hoe gemakkelijk ik alle handelingen weer opgepakt heb: tillen, boeren, verschonen is geen enkel probleem. ♥ Babykleertjes, kleine pakjes en een goed excuus om winkels als Wibra en Zeeman regelmatig te bezoeken. Want wist je dat je hier op de kinderafdeling superleuke kinderkleding kunt scoren? ♥ Een vlot herstel en een snelle bevalling om op terug te kijken. Voor de geïnteresseerden: ik schreef er nog een blog over. ♥ Slapende baby’s. En bij voorkeur een slapende baby bovenop mij. Dat gezucht en gepruttel: heerlijk. ♥ Natuurlijk kan ik uren door blijven typen als het op fijne moeder-kinddingen aankomt, maar er is meer. Mijn nieuwe bankstel bijvoorbeeld. Afgelopen woensdag kwam ‘ie binnen en donderdag mocht ik hem eindelijk in gebruik nemen. Wie mij hier al een tijdje volgt, weet dat ik al heel wat jaren op zoek ben (geweest) naar de perfecte bank en nu is hij er eindelijk! Ik kreeg ‘m overigens van mijn ouders cadeau, zo lief! ♥ Ik ben dus ook gelijk verknocht aan het L-vormige hoekje van de bank. Ik zie mijzelf hier namelijk al heel wat koppen thee en boeken verslinden. Of gewoon lekker naar de tv loeren, dat kan natuurlijk ook. ♥ De gesprekken met buren/vreemden over mijn kat(ten). Ik kan het altijd wel waarderen om met mensen te spreken die ook zichtbaar dol op katten zijn. ♥ Sinterklaasvoorpret. Nog even en dan is de beste man weer in ons land. En nu I. weer een jaartje ouder is, wordt het qua voorpret en cadeautjes inslaan alleen nog maar leuker. Op zo’n moment begrijp je als ouder ook steeds beter hoe het voor je eigen ouders moet zijn geweest. Althans, ik hoop dat die van mij het ooit jaren geleden ook net zo leuk vonden als ik dat nu voor en met mijn oudste kind vind. ♥ Een duur grapje, maar o wat vind ik het stoken van de kachel soms fijn. Ik kan er zo van genieten daar lekker met een dikke trui aan tegenaan te kruipen. ♥ De herfst ruiken. Ik kan het altijd wel waarderen dat de open haarden dan langzaam ontstoken worden en je buiten echt die frisse wind kunt ruiken. ♥ Het bladeren vangen en rapen is uiteraard ook een blij moment. Ik kan al geen stoep meer voorbij lopen of I. komt met allerlei bladeren en takjes aanzetten die toch écht onderin de kinderwagen vervoerd moeten worden. ♥ Naast voorpret voor Sinterklaas begint de zin in kerst hier ook langzaam toe te nemen. Dit jaar ga ik de gok toch maar wagen hier een kunstboom neer te zetten. Een ware uitdaging als je het mij vraagt, want ik heb natuurlijk wel drie jonge katten die met liefde overal in gaan hangen.. Wordt vervolgd! ♥ Aftellen naar het moment dat de kerstmuziek weer afgespeeld mag worden. ♥ Vriendinnen van vroeger na acht jaar weer zien en als vanouds met elkaar zitten kletsen. ♥ De komst van G. heeft wel tot een enorme boost aan sociale interactie geleid. Ook Saskia kwam langs. ♥ Veel wandelen. Ik probeer het elke dag vanaf een uur of twaalf te doen. Zo bereik ik mooi mijn stappendoel en kan de kleine lekker slapen. ♥ Met I. naar de speeltuin. Ik heb er nu al twee mooie middagen op zitten. ♥ Herkend worden door iemand met wie ik ja-ren geleden paardgereden heb. Ik dacht altijd dat ik niet zo’n opvallend voorkomen had. ;) ♥ Nieuwe blogs ontdekken. ♥ Een nieuwe week, nieuwe start, nieuwe kansen. ♥ Ik kan nog wel heel veel meer vertellen, maar denk dat ’t qua blijdschap wel duidelijk is.

Ik wens jullie een fijne week toe! Het oude overzicht kun je trouwens hier nog eens teruglezen.

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter