21 november 2017

Instagram #28

Geplaatst in: foto's

Instagram #28

Begin dit jaar plaatste ik voor het laatst (!) een blog met daarin de leukste Instagram-kiekjes van de afgelopen tijd. Behoorlijk lang geleden dus en daarom is het nu de hoogste tijd om jullie weer op Insta-avontuur mee te nemen.

Ben je trouwens benieuwd naar de rest van mijn kiekjes, neem dan een kijkje op mijn account. Ik voeg, als ik tussen je volgers genoeg bekende namen zie staan, in principe iedereen wel toe. ;)

Goed, komt ‘ie hoor!

Ik begin maar gewoon met een handjevol foto’s van maanden geleden. Hier links zie je I. met op de achtergrond een recreatieplas waar je in de zomermaanden fijn kunt hangen. // Natuurlijk moet er gegraven worden als er ergens een grote zandbak opduikt. Ik ben zo’n moeder die dat trouwens allemaal prima vindt. Een kind moet wat mij betreft gewoon lekker vies kunnen worden. Setje kleding in de wasmachine en klaar.

Toen het langzaam steeds mooier weer begon te worden, ben ik heel wat af gaan lezen. Onder andere in het boek De melkfabriek, een enorm leerzaam boek over het geven van borstvoeding én kunst- of flesvoeding. Boordevol met ervaringen, tips, weetjes en vooral ook veel eerlijkheid. Dikke aanrader! // In mei waren daar ineens twee kleine katjes. Of zoals een vriend van mij later eens grapte: je hebt een vruchtbaar huis. Want behalve dat ik dit jaar een kindje erbij kreeg, zat ook de poes ineens met een nest van twee. Ik heb ze trouwens maar bij elkaar gelaten en dus hebben we hier allemaal een eigen huisdier. ;)

Ik las in De verwarde cavia, ook wel tipwaardig als je het mij vraagt. Een fijn, leesbaar boek over een cavia op kantoor. En dan geen cavia in een kooitje op het bureau, maar een cavia die daadwerkelijk deel uitmaakt van wat er op de werkvloer plaatsvindt. Goed, je moet even van zo’n geintje houden, maar verder dus een prima boek. // Het geheim van mijn man is een mooie, maar treurige roman waarin romantiek en drama elkaar afwisselen. Ik nam dit boek mee uit de bibliotheek en las ‘m in een paar dagen uit. Als je net als ik van romans houdt, is dit een aanrader.

Een portie kittenspam!

Het afgelopen jaar heb ik al heel wat keren met I. bij werkzaamheden staan kijken. En ik begrijp dat wel hoor, want al die grote machines in het echt bewonderen is natuurlijk erg leuk. Ik kan het zelf ook wel waarderen, soms is het nog best interessant ook! ;)

Ik raapte al mijn moed bijeen en ging voor het eerst in lange tijd weer eens naar Groningen toe om daar studieafspraken door te nemen. Met een goed gevoel ging ik weer naar huis toe. Dus dat had ik natuurlijk veel eerder moeten doen.. // Stukje straatbeeld van Groningen. Ik kan me aan de andere kant ook weer heel moeilijk voorstellen dat ik hier een x-aantal jaar zo vaak rondgelopen heb. Ik word oud!

Inmiddels zijn de katjes geen katjes meer, maar dikke slapende stinkerds die mijn bank bezet houden. Maar ik houd nog wel van ze hoor! // Weer een nieuw boek #gekregenKantje moordeen YA-roman die zich afspeelt in Turnhout aan het eind van de negentiende eeuw. Hoewel het dus een boek is dat ‘officieel’ echt voor de jeugd bedoeld is, heb ik hem ook met plezier gelezen. Ik vond het bovendien ook erg interessant om tussen het verhaal door met over kantklossen (een belangrijk onderwerp in dit boek) en de geschiedenis van de stad bij te leren. Je merkte echt dat de auteur hier de nodige research naar gedaan heeft.

Tijdens één van de laatste mooie dagen nog even snel met ’t oudste kind op pad. Dit keer fietsten we naar een grote vijver in de buurt en hielden we nog een mini picknick aan de waterkant. // Bramen plukken. Afgelopen zomer heb ik voordat de baby geboren zou worden nog zo veel mogelijk dingen met I. ondernomen. Je weet immers hoe dat gaat: zodra zo’n nieuwe spruit zijn intrede in het gezin heeft gedaan, schiet de aandacht voor de oudere kinderen er nog wel eens bij in. Dat is gelukkig wel weer bijgedraaid hoor, maar ik moest dit van mezelf wel doen om het schuldgevoel te beperken.

En daar was de grote verrassing! I. kreeg er een broertje bij. Dit keer bewust wat stiller gehouden en er ook geen groot social media-item van gemaakt. Had ik zo mijn redenen voor. Inmiddels is dit kleine mannetje alweer ruim twee maanden bij ons en zijn we gelukkig goed aan elkaar gewend. // Stukje herfst op de laatste, mooie dag in september.

Na een heel drukke dag vol bezoekjes had ik eindelijk tijd om er even met ’t oudste kind op uit te gaan. We verkenden de natuur en mijn eigen Freek Vonk is hier druk bezig met het losmaken van paddestoelen. // Over meneer Vonk gesproken. ;) (Ook dit jaar weer heel hard mijn best gedaan met het plaatjes sparen. Maar ook wederom weer vergeten om nog zo’n mooi, leeg album te scoren. Faal dus.)

In mijn kraamweek ontving ik deze niet-matchende sokken. Dit in het kader van #AlzheimerSOCKS waarmee het belang van onderzoek naar medicijnen voor mensen die aan Alzheimer lijden, ondersteund werd. De verschillende prints op de sokken symboliseren namelijk de verwarring waarmee mensen die aan deze ziekte lijden dagelijks mee te maken hebben. Voor het bedrag van 6,99-, was het mogelijk om zelf ook zo’n setje aan te schaffen en je bijdrage aan het goede doel te leveren. Voor dit jaar was het de eer aan het ontwerpersduo Spijker en Spijker en ik moet zeggen: het zijn erg toffe sokken! Ik draag ze dan nog steeds regelmatig. // Nog meer herfst. Ik ben trouwens echt dol op dit soort stillevens en begrijp niet waarom mensen deze stukjes van de natuur soms zo bruut en expres kapot kunnen maken. Gewoon niet doen!

Ik ontdekte de lol van bestellen via AliExpress en kocht daar onder andere deze legging. Leuk item hoor, maar wel jammer dat ik er nu al twee keer uitgescheurd ben. // Stukje wandelen door de buurt. Ik ben niet zo heel erg van de selfies, maar zo af en toe mag het publiek op Instagram ook wel eens zien hoe ik erbij loop.

Het kleine mannetje in een pakje dat ‘ie van Madelon cadeau kreeg. // Nog even aan de wandel met I. Anders zitten we maar zo binnen en omdat de kleine nog wel eens lang in slaap wil vallen als we zo buiten bezig zijn, maak ik daar graag gebruik van. We hebben het hier trouwens een paar uit volgehouden met eten en drinken erbij. Daar geniet ik van!

En weer op pad naar de stad. Sinds de komst van de baby wandel ik weer heel wat af. // Ons museum.

Gewoon zo blij met dit kleine mannetje. // Beetje boekjes lezen. We brengen nog steeds heel wat tijd op de bank door en afwisseling in leesvoer vind ik dan wel lekker. Ik houd echt van die woonbladen: lekker loeren en inspiratie opdoen. Ik ben fan van dit soort meubels en kasten. Wat ik trouwens ook heel tof vind, zijn die huizen met zo’n serre of kamers die door schuifdeuren van elkaar gescheiden worden. Jammer dat die nieuwbouwhuizen allemaal van die sfeerloze binnendeuren hebben, want als ik een woning naar eigen smaak in kon delen, koos ik toch echt voor panelen of schuifdeuren!

Tip: bekijk de DIY van Shifra eens. Ze legt hier namelijk in uit hoe je voor minder dan vijftig euro een eigen schuifdeur van hout in elkaar zet. Supertof!

Nog meer herfst, nu een paar weken later. // Samen Sint Maarten lopen. Ik heb wel een diehard onder de Sint Maartenlopers gebaard, want ’t liefst was hij heel de wijk afgelopen op zoek naar snoep. Dat beviel hem namelijk wel. Haha!

En weer aan de wandel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste weken meer van mijn wijk gezien heb dan in de afgelopen vier jaar bij elkaar. // Visjes vangen, eendjes voeren. Het is soms even puzzelen hoe ik mijn aandacht tussen de twee kinderen moet verdelen, maar ik denk dat op dagen als deze niets te klagen valt.

Natuurlijk werd er hier ook een schoentje bij de deur gezet. Ik vond het waarschijnlijk net zo leuk als I. en moet dat komende week nog maar even een paar keer herhalen voor de beste Sinterklaas weer uit het land is. Want dat je niet het hele jaar met je laars bij de voordeur op een oude man kunt wachten, begrijpt ‘ie natuurlijk nog niet. // Samen op pad. Voor het eerst sinds de komst van de kleine man trok ik er een middag met I. op uit. Omdat ik best veel zin heb om kerst te vieren, leek het me leuk om het tuincentrum te bezoeken. Ze weten dat deze maanden altijd zo mooi aan te kleden en daar houd ik van. Ook I. vond het volgens mij erg leuk. Ik heb de foto’s voor de kerstkaart van dit jaar in ieder geval al paraat. ;)

Sinterklaas of de kerstman, wie komt er dit jaar bij jullie op bezoek? 

Liefs Olga

 

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Dit was november '17 • daarwaseens.nl 10 december 2017 at 21:09

    […] dosis blijheid vind je hier; foto’s van mijn Instagram-account én een plog mochten dit keer ook niet ontbreken. Ik schoot namelijk wat plaatjes een stukje buurt […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.