8 november 2017

Review: Mutsy step-up board voor Igo, Evo & Exo

Geplaatst in: voor je kind

Mutsy step-up board

Wandelen achter een kinderwagen met daarin zo’n pasgeboren hummeltje vind ik denk ik één van de fijnste dingen aan een babytijd. Met een beetje mazzel ligt je telg namelijk urenlang diep te slapen, heb je er na een wandeling geen omkijken meer naar en kun je altijd wel op een complimentje van een nieuwsgierige voorbijganger rekenen.

Nu ik naast een baby ook nog een peuterkind rond heb lopen, komt er bij het maken van een wandeling of ritje naar de supermarkt natuurlijk wel iets meer bij kijken. Want al voelt mijn peuterkind zich soms al zo groot, weigeren om verder te lopen, omdat zijn benen te moe zijn komt natuurlijk wel eens voor. En daarom biedt het meerijdplankje voor de kinderwagen uitkomst. In dit blog daarom een review van het pas aangeschafte step-up board van Mutsy.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit artikel heb ik van mijn ouders cadeau gekregen en betreft dus geen gesponsord item. Of nou ja, ik ben in zekere zin natuurlijk wel gesponsord, maar dit keer niet door een bedrijf, maar door mijn eigen ouders die mij van wat comfort wilden voorzien. ;) Ik deel mijn ervaringen met dit product dan ook puur en alleen om andere moeders en (groot)ouders te informeren en hopelijk tot een goede koop over te laten gaan.

De Mutsy Igo

Toen ik in 2014 voor het eerst moeder werd, stond een kinderwagen van het merk Mutsy hoog op mijn verlanglijstje genoteerd. Ik viel namelijk als een blok voor het design en koos uiteindelijk voor een donkergrijze Mutsy Igo die ik op het nippertje bij Babyplanet kocht. Andere punten die ik toen bij de aanschaf van ‘mijn’ Mutsy heb meegenomen, waren de mogelijkheid tot het ombouwen van de wagen tot buggy en de optie om met behulp van adapters een maxicosi op het onderstel te kunnen vervoeren. En dat kon ‘ie allemaal, dus was ik blij.

Kinderwagencombinatie

Bron afbeelding: Babypark.nl

De hele baby- en peutertijd van I. heb ik dan ook met veel plezier van de kinderwagen en buggy gebruik gemaakt en doe dit opnieuw nu ik een tweede kindje gekregen heb. Want ondanks het intensieve gebruik van de afgelopen drie jaar, ziet de kinderwagen er nog steeds goed en netjes uit en gok ik dat dit over ruim een jaar nog steeds het geval zal zijn. Het onderstel is namelijk prima met een doekje schoon te houden en bovendien kun je alle bekleding van zowel de reiswieg als buggy losmaken of afritsen en uitwassen. Je begrijpt dat ik het aanschaffen van een nieuwe wagen of duo kinderwagen met de komst van een tweede kindje dan ook niet nodig vond.

Tip: lees meer over mijn ervaringen met de Mutsy Igo in dit blog.

Mutsy step-up board

Wat me echter wel handig en noodzakelijk leek, was de aanschaf van een meerijdplankje of Mutsy step-up board dat aan de kinderwagen bevestigd kan worden. Want ook al loopt I. inmiddels flinke afstanden en doet hij dat vaak met plezier, het komt natuurlijk nog steeds wel eens voor dat hij liever opgetild en gedragen wil worden. Je begrijpt dat dit onderweg naar het winkelcentrum meestal niet zo heel praktisch is. Want al heb ik beslist veel voor mijn kinderen over, lopen achter de kinderwagen met een peuter op mijn rug gaat me net iets te ver. En daarom kan zo’n Mutsy step-up board dus eigenlijk niet meer aan onze uitrusting ontbreken. Kind blij en moeder kan nog steeds rap naar de winkel toe. En omdat het plankje een draagvermogen van twintig kilo heeft, kunnen we er nog wel even gebruik van maken.

Mutsy step-up board

Overzicht Mutsy step-up board

Wat belangrijk is om te weten, is dat het Mutsy step-up board geschikt is voor drie types Mutsy: de Igo (die ik heb), Evo en Exo. Om het step-up board in elkaar te zetten heb je bovendien geen gereedschap nodig. Handig, als je het mij vraagt, want dat betekent dat je niet met kleine schroeven e.d. aan de slag hoeft te gaan. Het is dus echt een kwestie van in elkaar klikken en het plankje is een feit.

Mutsy step-up board

Close-up adapters (met een haak).

Afhankelijk van het model kinderwagen kun je vervolgens met hulp van adapters het plankje aan de wagen bevestigen en ook weer moeiteloos verwijderen. Wederom handig als je het mij vraagt, want zo ben je niet gebonden aan een extra onderstel dat niet eenvoudig los te maken is. Kortom: alleen maar pluspunten voor deze accessoire.

Nadelen?

En de minpunten? Ik moe(s)t wel even wennen aan de nieuwe manier van lopen. Je loopt namelijk iets verder van de wagen af en omdat ik niet zo lang ben, heb ik wel het gevoel meer voorover te moeten hangen. Ook stoot ik nog steeds vaak tegen het uitstekende wiel aan als ik loop en heel handig vind ik dat natuurlijk niet. ;) Of je het ‘anders lopen’ uiteindelijk echt in je rug of nek gaat voelen, weet ik (nog) niet. Daar zou ik later op terug moeten komen.

Foto’s

Mutsy step-up board

Mutsy step-up board

Mutsy step-up board

Mutsy step-up board

Mutsy step-up board

Mutsy step-up board

Mutsy step-up board

I. had net de wagen vol kastanjes, bladeren en andere vondsten gestopt. Dat verklaart het herfstige tafereel op de foto’s. Excuus! ;)

Het Musty step-up board is (online) verkrijgbaar voor de prijs van €69,99-, (via DinkyWinky) en hoger. Let op: dit step-up board is alleen geschikt voor de Mutsy Igo, Evo en Exo kinderwagens. 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Olga 12 juli 2018 at 07:17

  Hoi Nikki,

  ja ik heb het plankje eerst gebruikt bij de reiswieg en daarna bij de buggy. Het lukt allebei!

 • Reply Nikki 26 juni 2018 at 14:11

  Past het plankje ook onder de reiswieg?

 • Reply Dit was november '17 • daarwaseens.nl 10 december 2017 at 21:10

  […] Geen spon, maar wel handig: een review over het meerijdplankje voor de Mutsy Igo. […]

 • Laat een reactie achter