1 november 2017

Dit was oktober ’17

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Oktober '17

Wanneer ik voor het eerst een blog bezoek en denk ‘Wauw, dit is leuk leesvoer!’ wil ik het liefst alles kunnen lezen. Soms kan ik daar de tijd voor nemen, maar meestal niet. (Want: kind dat buiten wil gaan spelen, katten die gevoerd willen worden.) Een overzicht van artikelen die je echt gelezen moet hebben, zou dan eigenlijk wel heel handig zijn. Ben jij hier toevallig voor het eerst of heb je gewoon nog niet alles (bij) kunnen lezen? Dan word je vandaag op je wenken bediend.

Dit was oktober ’17!

Het is vandaag 1 november en dat betekent dat baby G. deze maand alweer twee maanden in ons leven is. Mensen, wat vliegt de tijd en wat ben ik toch blij met mijn twee kleine mannetjes. De clichés zijn waar en ik hoop er alleen nog maar meer aan ons leventje toe te kunnen voegen. Ik geniet en als ik even voor mijn kinderen mag spreken: zij ook. Ik blik deze maand daarom terug op een fijne oktober waarin we elkaar allemaal wat beter hebben leren kennen en ik het bloggen langzaam weer opgepakt heb. Kijken en lezen jullie mee?

Zoals altijd blik ik in het nieuwe overzicht terug op de maand ervoor en wat ik toen zoal geschreven heb. In september blikte ik terug op blogs over week 35week 36 en schreef ik een dubbel verslag over week 37 en 38. Ook kwam er een artikel over de populairste berichten op daarwaseens.nl voorbij en vulde ik de ‘Mag ik effe zeiken?‘-tag in.

Als moeder van inmiddels twee kleine smeerkeesjes zal er in de toekomst heel wat geveegd en gedweild gaan worden in dit huis. Ik voorspel namelijk al dat er hier heel vaak op modderige schoentjes in- en uitgelopen zal gaan worden. Een geluk bij een ongeluk dat ik schoonmaken eigenlijk nog best wel fijn en ontspannen vind. En daarom wijdde ik speciaal een artikel aan de tien onmisbare items voor een schoon huishouden.

Wat ik de laatste tijd allemaal heb kunnen lezen, vatte ik samen in de nieuwste Gelezen-editie. En dat blog vind je hier.

In mijn kraamweek maakte ik lange dagen en korte nachten. Dat ik ’s avonds vaak een maaltijd van mijn ouders cadeau kreeg, vond ik natuurlijk superfijn. En één van die maaltijden was pompoensoep, een soep die ik nooit eerder geproefd had maar zeker lekker bleek te zijn. Het recept deelde ik (met het oog op Halloween én de winter) met nog twee andere stevige soepjes op dit blog. Eet smakelijk!

Of bevallen bevalt, is een vraag die ik met ‘Ja’ kan beantwoorden. De thuisbevalling van mijn tweede zoon ging namelijk zo goed en snel dat ik er echt met een heel fijn gevoel op terug kan kijken. Ik weet natuurlijk wel dat elke bevalling anders ervaren wordt, maar deel ook bewust mijn verhaal om te laten zien dat ’t niet altijd lang hoeft te duren en pijnlijk of vervelend hoeft te zijn.

Ik sloeg mijn slag bij de Action en kwam met een tof kleed thuis. #Shoptip

Meer shoptips deelde ik in de blogs over Sweet Petit’s nieuwe wintercollectie en mijn tien favoriete winterjassen voor peuterjongens.

Hoewel er dit keer geen weekoverzichten gepubliceerd werden, kletste ik jullie nog wel even bij over wat andere zaken. Over hoe het als moeder van twee jongens met me gaat en waar je leuke sokken kunt kopen om een goed doel te steunen.  #AlzheimerSOCKS

En met het blog over tien toffe jongenscadeaus sloot ik de oktobermaand in blogs af.

En.. klaar voor de naderende feestdagen en voorbereidingen op het nieuwe jaar? Ik heb er na een heel bewogen jaar in ieder geval veel zin in!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Dit was november '17 • daarwaseens.nl 10 december 2017 at 21:09

    […] werd er als vanouds op de voorgaande (blog)maand teruggeblikt. Een maand waarin ik schreef over mijn thuisbevalling, de Action en tien toffe tips […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.