14 november 2017

Plog #30 – Toerist in eigen stad & pakjes

Geplaatst in: overig

Plog #30

Zo, na maanden van afwezigheid heb ik er gisteren toch maar weer eentje geschoten: een plog met daarin foto’s van afgelopen maandag. Omdat het behoorlijk lekker weer was, bracht ik ‘m voor een groot deel buiten door. En jij?

Plog #30

Mijn slaapkamer zo rond een uur of tien ’s ochtends. Ik ben namelijk geen vroege vogel en zodra I. boven aan het spelen is en zijn broertje nog even slaapt, ruim ik het hier altijd snel op.

Eigenlijk een beetje dubbel werk om eerst mijn beddengoed strak te trekken en het ná deze foto overhoop te gooien. Maar omdat ik onlangs een paar (hopelijk) fijne nieuwe hoeslakens uit heb mogen zoeken, moet het verschoonklusje wel even geklaard worden.

In dit grote pak zitten namelijk een aantal hoeslakens (jersey en van dik katoen) voor mij en de baby en die komen uitstekend van pas. Ik draai en zweet nog heel wat af en met twee kleine kinderen die vrij regelmatig naast me in bed liggen, moet er hier natuurlijk veel sneller iets verschoond worden. Want: hallo flesjes die lekken of een baby die spuugt.

Alle producten op deze foto zijn afkomstig van hoeslakenshop.nl. Een tweetal lakens van jersey in wit en antraciet en twee verschillende katoenen lakens voor mij en de baby. Met het antracietkleurige exemplaar heb ik het bed later opgemaakt. En het sliep prima, kan ik je vertellen!

Over tot de orde van de dag: het finetunen van mijn kinderen. Omdat sokken hier altijd op magische wijze krimpen of verdienen, kocht ik maar weer een zooitje kindersokken bij de Action. Dit keer met beertjes erop, omdat I. zo van dieren houdt.

Ook dit blijft een fijn klusje, zo op de dag. En dan te bedenken dat dit nog maar een heel klein deel van alles is. Ik knikker mijn schone was namelijk steeds in de berging neer en daar blijft het liggen tot ik eindelijk tijd genoeg heb om die reusachtige stapel was weg te werken.

Kleine wasjes, grote wasjes. Ook dit klusje gaat eeuwig door.

Na de middagfles van de kleine trekken we er met zijn allen op uit. Oma is er namelijk ook en wandelt met ons mee door de buurt. En omdat ik dit keer wil blijven ploggen, blijf ik hier en daar staan om stukjes van de route vast te leggen.

Onderweg spot ik deze mooie rozen.

En als we nog een stukje verder lopen, komen we uit bij deze grote vijver. Als je in dezelfde plaats woont als ik doe, herken je dit uitzicht misschien wel. Ik kom hier eigenlijk nooit en moet bekennen dat ik dit deel pas een tijd geleden ‘echt’ ontdekt heb.

Ook voor het peuterkind is er genoeg te doen. Hij hijst zich in het toestel en we blijven daarom even hangen. De paden zijn wat blubberig, maar dat mag de pret niet deren.

Ik schiet nog even een foto van dit mooie uitzicht en ren dan achter I. aan die tikkertje wil spelen.

Het was dus een tikje modderig op het pad, maar hee: daar hebben we een wasmachine voor.

Terwijl oma even bij de kinderwagen blijft staan, lopen I. en ik naar een kleine vlonder toe. Het is er glad, dus ik grijp I. een paar keer in zijn nekvel beet. Daar is hij het uiteraard niet mee eens, want hij wil ‘visjes vangen’ en zo geschiedde.

Visjes aan het vangen. ;)

Via een omweg kom ik uiteindelijk (met baby) in deze straat terecht. Ik houd van dit soort buurten en vind het dan ook fijn om hier te wandelen.

En nog weer verderop is dit mijn uitzicht. Ik zie me hier zo wonen hoor, en jullie?

Struikelstenen in het straatje dat ik net liet zien. Ik ben er de afgelopen drie jaar (want zo lang ga ik al met I. aan de wandel) heel wat tegengekomen en stop altijd even om te lezen welke namen er op deze kleine gedenkstenen staan. Het blijft een bijzondere gewaarwording om de namen van oude bewoners zo op de grond te zien ‘liggen’, wetende dat zij ooit gestaan en gelopen hebben op de plek waar jij dat nu doet. En daar word ik soms wel een beetje sip van.

Mooie lucht, één van de vele foto’s die ik de afgelopen tijd al van de herfstlucht gemaakt heb.

Ondertussen rijd ik mezelf zo goed als klem in weer een andere straat. Ze zijn hier namelijk al heel wat maanden, zo niet jaren, aan de straten aan het werk en ook hier lag alles open om dingen opnieuw aan te kunnen leggen.

Eenmaal thuis gaan I. en zijn oma het eten klaarmaken en stap ik nog even de tuin in. Ik werk het terras een stukje bij en ben voorzien van goed gezelschap. Want waar ik ben, zijn de katten namelijk ook.

Als m’n beide aapjes eindelijk gevloerd en wel op bed liggen, duik ik nog even met een kopje thee de bank op. Ik heb namelijk een nieuwe bank gekregen en ben maar wat blij met de extra hoek die deze heeft. Een prima plekje om naast de kachel van een goede film te kunnen genieten. (Ik keek hier naar Dangerous minds, 1995.)

Ik doe uiteraard wel meer op een dag dan alleen het huishouden, maar ben dit keer gewoon vergeten om de rest van de alledaagse dingen vast te leggen. Oeps.. Tot een volgende keer!

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.