19 november 2017

Ik ben zo’n moeder die..

Geplaatst in: blogs en tags

Zo'n moeder

Houten speelgoed of toch gewoon Duplo? Tv-kijken of juist een kinderslot? Naar de McDonalds of elke avond aan een warme prak? Zodra je een kind op de wereld hebt gezet, gaat er een wereld aan vraagstukken voor je open. Want wat is correct en wat niet? En waarom? Welkom in de grote boze ouderwereld waarin je el-ke dag wel kunt verklaren waarom je iets doet. (Of juist niet.) Ik ben in ieder geval zo’n moeder die..

Ha! Leuk dat je weer een blik werpt op dit blog. Dit keer wil ik ’t eens hebben over een aantal van mijn keuzes die ik als moeder heb gemaakt en waarom. Op het blog van Joyce spotte ik onlangs een leuke tag en omdat er als moeder altijd wat te bekennen en verantwoorden valt, vul ik ‘m vandaag voor jullie in. Want wat voor moeder ben ik nu eigenlijk?

Ik ben zo’n moeder die..

..er op dit moment geen probleem van maakt dat haar oudste kind ’s nachts bij haar in bed komt liggen. Na alle zware en slapeloze nachten die ik met I. heb doorstaan, vind ik dat samen-slapen totaal geen probleem (meer). Het lieve kind valt elke nacht (in z’n eigen bed) als een blok in slaap en mag, als hij zo lekker verder kan slapen, de rest van zijn slaap naast mij ‘uitzitten’. Goed, dat ik soms wakker word van een stel voeten in mijn rug of ’s nachts zonder dekbed slaap, is wat minder, maar ik kan er wel mee leven. ;)

..redelijk vaak met kleine cadeautjes op de proppen komt. En nee, ik vind niet dat mijn kinderen verwende nesten zijn. Zoals ik wel eens opmerk, vind ik het leuk om regelmatig in tweedehands zaakjes rond te neuzen en kom daar vaak met tweedehands Duplo, Cars auto’s of leesboeken vandaan. En ook de Action of Wibra doen het qua kleinigheidjes altijd goed. Als een boekje van vijftig cent of een zakje Duplo van drie hele euro’s weer een wereld vol fantasie bij mijn peuterkind opentrekt, waarom niet?

..haar kind omkoopt. Ja, dat lees je goed. Ik bied mijn peuter zo nu en dan wel eens snoep, chocola, een ijsje of speelgoedauto aan om zo sneller en makkelijker boodschappen te kunnen doen. Kind blij, ik blij. Ik doe namelijk veel liever boodschappen met een tevreden kind naast me dan met een kind dat uit z’n hum is en de hele toko op z’n kop zet. Overigens vergeet ik die belofte wel eens waar te maken, maar gelukkig onthoudt I. ook nog niet alles. ;)

..het verschonen wel eens aan een ander uitbesteedt. Want tegenwoordig heeft het verschonen van een flinke luier meer weg van een potje worstelen op hoog niveau en daar heb ik niet altijd zo’n zin in. Is – bijvoorbeeld – opa op bezoek, dan ben ik dus wel eens geneigd om heel subtiel het volgende op te merken: ‘Heb jij gepoept? Ga maar even naar opa toe. Die helpt je wel.’ Ik sta verder namelijk dag en nacht voor mijn kindjes klaar en vind dat ik die paar minuten soms best mag uitbesteden.

..wel begint over het neerzetten van een schoentje ‘voor Sinterklaas’, maar het vervolgens keihard vergeet uit te voeren.

..de volgende avond wél een laars en babyschoen naast de verwarming heeft gezet, maar dan geen plakband kan vinden om de cadeautjes mee dicht te plakken.

..roken tijdens een zwangerschap EN/OF in het bijzijn van kinderen not done vindt zijn. En het raakt me des te meer dat dit nog steeds door velen als niet-schadelijk wordt gezien. Vaak omdat er altijd wel een oma, moeder, vriendin of kennis is die dit ook gedaan heeft en ‘gewoon’ gezondere kinderen gekregen heeft. Dat roken tijdens een zwangerschap een verband houdt met zaken als vroeggeboorte, ADD, astma, wiegendood etc. komt dan ook totaal niet binnen. Superfrustrerend als je het mij vraagt. De keuze om te roken maak jij, niet je kindje..

..de zomer heel hard benut heeft voor de zindelijkheidstraining van haar oudste kind. Goed, dat zonder luier om rondlopen brengt natuurlijk wat risico’s met zich mee, maar het werkte verder prima!

..niet heel veel met het geven van borstvoeding heeft. Ik vind ’t beslist tof en goed voor en bij anderen, maar niet bij mezelf. Het is me nooit gelukt er een romantisch beeld van voor ogen te krijgen en kon ook niet wennen aan het idee dat ik dit ‘moest’ gaan doen. Om die reden heb ik mijn beide kindjes vanaf dag één flesjes poedermelk gegeven. Naar wat ik kan zien, doen ze het daar prima op en dat maakt mij (ook) een tevreden moeder.

..bewust maar zelden een foto van haar kroost op social media deelt. Ik vind namelijk dat kleine kinderen nog niet met hun hebben en houden in beeld gebracht hoeven te worden en wacht wel tot zij zich daar zelf over willen uiten. Heel af en toe een fotootje via Instagram kan geen kwaad, al heb ik dat ruim twee jaar niet gedaan, maar voor hun veiligheid en bestwil doe ik niet meer dan dat. Het idee dat foto’s van mijn kinderen in het bezit van viespeuken OF marketing kunnen komen, vind ik bovendien ook niet zo prettig.

En wat voor een moeder ben jij?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.