7 december 2017

Inspiratie: geboortekaartjes voor jongens

Geplaatst in: voor je kind

Geboortekaartjes

Geboortekaartjes: superleuk om te ontvangen, maar een helse klus om zelf uit te zoeken. Want waar begin je en waar houd je op? Zoveel moois en zoveel keus! En dus heb ik namens de kleine G., die in december alweer drie maanden oud wordt, nog steeds geen geboortekaartje verstuurd.

Het is niet dat ik niet weet wat ik mooi vind, hoor. Sterker nog: al die moderne kaartjes met goudprint, zachte kleuren en sierlijke letters vind ik helemaal geweldig. Dat daar mijn voorkeur naar uitgaat, is dus niet zo gek. Ik heb dan ook al lang en breed een selectie voorbeelden tussen mijn favorieten opgeslagen staan. Kwestie van even kiezen, zou je denken.

Maar nee, omdat ik al snel na de geboorte van de jongste telg urenlang met hem rondliep of rechtop zat/lag, kwam ik gewoon niet toe aan het doen van andere dingen. Het uitkiezen van het perfecte geboortekaartje bijvoorbeeld, of zoiets simpels als eten of even naar het toilet gaan, waren ware uitdagingen op zich.

Gelukkig gaat het nu met G. en zijn refluxklachten de goede kant op. Het vele spugen is wat afgenomen en de nachten worden beter. Van elk uur hardcore aan de bak naar slechts één nachtelijke voeding is al een enorme verbetering. Je voelt ‘m dus al aankomen: de tijd van kaartjes uitzoeken is alsnog aangebroken.

Om je in ieder geval een idee te geven van de geboortekaartjes voor jongens die ik wel zie zitten, heb ik hieronder in een collage wat voorbeelden op een rijtje gezet. De kaarten zijn afkomstig uit de webshop tsjilpgeboortekaartjes.nl.

Waar ik trouwens ook een tijdje over nagedacht heb, is het laten drukken van een eigen ontwerp. Het lijkt me namelijk gewoon erg leuk om al die losse elementen die mij zo aanspreken in één ontwerp te combineren. Lettertype van mijn dromen op het kaartje en hoppa: het unieke werk is klaar. Nadeel hiervan is natuurlijk wel dat ik daar ook een paar avonden knutselen voor moet reserveren. En moet jij eens raden wie er ongetwijfeld niet kan slapen als ik net lekker bezig ben.. Juist. ;)

Geboortekaartjes voor jongens

Geboortekaartjes

Het eerste kaartje (Mik) viel me direct op, omdat het qua design veel lijkt op het kaartje dat ik drie jaar geleden voor I. bestelde. Op dit kaartje stond namelijk een groot asymmetrisch hart op de voorkant en dat zie je ook op dit langwerpige voorbeeld terugkomen. Ook het lettertype lijkt vrij veel op dat in het eerdere kaartje en symbolisch gezien vind ik dat wel mooi. Het zijn toch broertjes hè. Voor het tweede en derde kaartje geldt dat ik ze allebei erg lief vind qua design en van de beide kaarten het lettertype in ‘Meneertje’ en ‘Morris’ erg mooi vind. Hoe dit lettertype heet, weet ik helaas niet, maar in een eigen ontwerp zou ik ‘m zo willen gebruiken. (Iemand?)

 

Geboortekaartjes

De lettertypes op de beide kaartjes zijn gelijk aan die in de collage erboven. Supermooi en daarom staan ze allebei op mijn ‘eisenlijstje’. Wat me van het linkerkaartje aanspreekt, is de kleurencombinatie van de ballen. Goud, grijs en mintgroen zijn rustige tinten die ik op een geboortekaartje goed uit vind komen. Voor een kaartje dat je voor een dochter kunt ontwerpen, is het mintgroene trouwens door zachtroze vervangen. Ook heel mooi! Het kaartje rechts heeft net als het kaartje dat ik voor I. ontwierp een groot hart op de voorkant staan. Ik schreef net al iets over de symbolische waarde, en da’s voor dit ontwerp natuurlijk hetzelfde.

Geboortekaartjes

Ten slotte nog wat kaartjes met het thema ‘natuur’. Hoewel ik persoonlijk niet zo van kaarten met silhouetten van mensen of dieren of gewone afbeeldingen van dieren houd, vind ik dit wel acceptabel. Kaarten met sierlijke blaadjes en een paar bloemen vind ik sowieso erg leuk; de wasbeer op het rechterkaartje is gewoon zo basic dat ’t wel oké is.

Tot zover mijn zoektocht naar het perfecte kaartje. Keep you posted!

Geboortekaartjes, hebben jullie ze nog verstuurd? En zo ja, heb je toen voor een eigen ontwerp of dat uit een webshop gekozen. Ik ben benieuwd!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Lenneke / freelennse.nl 10 december 2017 at 06:31

    ik moest lachen om de toepasselijkheid van ‘keep you posted’.

  • Laat een reactie achter