16 maart 2018

Moestuinproject 2018

Geplaatst in: overig

Moestuintjes

Als je mij en dit blog een tijdje volgt, weet je dat ik het heerlijk vind om in de tuin of met planten bezig te zijn. Zodra het voorjaar begint, kan ik niet wachten om bakken met viooltjes neer te zetten. Maar ook het inzaaien van groente en bloemen, zoals de moestuintjes van Albert Heijn, kan dan beginnen. En net als vorig jaar, hoop ik je daar dit keer meer over te kunnen vertellen.


Hoewel er dit jaar maar vier soorten werden uitgebracht, wisten wij ze hier bijna allemaal te scoren. Op dit moment staan de potjes met tomaat, wortel en zonnebloem dan ook in de vensterbank op hun portie zon te wachten. Twee moestuintjes voor I. en twee moestuintjes voor G. en nu is het uitkijken naar het moment waarop de eerste groene puntjes in de potjes verschijnen.

Net als het vorige jaar staan de bakjes in een glazen kas die ooit eens bij de Action gekocht is. Ik kreeg ‘m cadeau en gebruik hem sindsdien voor projecten als deze. En uit ervaring kan ik je vertellen dat het in zo’n bak wat hard gaat met groeien. De foto hieronder laat het resultaat van vorig jaar zien, toen ik alles pas net een week had ingezaaid.

De kruiden van het vorige project heb ik allemaal naar dit jaar mee kunnen nemen. Bieslook, basilicum en peterselie overleven de winter namelijk gewoon. Met de bloemen en bieten is het vorig jaar wat minder goed afgelopen en hoewel ik echt bossen met paksoi in de tuin had staan, heb ik daar wegens tijdgebrek het overgrote deel van aan de konijnen kunnen geven.

Naast de bekende moestuintjes zaaide ik trouwens ook allemaal soorten kruiden en sla in. De kruiden heb ik dus over kunnen houden, de slasoorten krijgen dit jaar een tweede kans.

Tip: als je niet zo van het gepriegel met zaadjes in kleine bakjes bent, kun je natuurlijk ook gewoon planten bij het tuincentrum kopen. Vooral stekken van sla en paksoi doen het in de meeste tuinen erg goed. Als je deze een stukje uit elkaar zet en regelmatig water geeft, heb je binnen enkele weken een heuse moestuin groeien. En sla uit eigen tuin smaakt natuurlijk stukken beter dan wat je in de lokale supermarkt kunt kopen.

Bij de Albert Heijn zag ik nog restanten van kweekbakken staan, maar uiteraard vind je dit en meer ook bij de Action of Wibra. Wat dat betreft houd ik echt van deze betaalbare winkels. Voor een kleine prijs heb je je voor- of achteruit namelijk zo op het voorjaar ingericht. En dat is wat ik na de winterse buiten van aankomend weekend dan ook ga doen!

Doen jullie dit jaar ook weer mee met de moestuinactie van de Albert Heijn?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Saskia 25 juli 2018 at 08:59

  Leuk! Mijn tuin (en huis) staan steeds voller met groen. Super leuk! Moestuintjes doen we altijd wel wat mee op mijn werk, ook zo leuk

 • Reply Dennis 16 mei 2018 at 10:18

  Hebben heel wat staan hier. Ook al buiten in de moestuin maar helaas zijn er daar al een paar gesneuveld. De zonnebloemen daarin tegen doen het giga goed!

 • Reply annouska 28 maart 2018 at 09:31

  Wat leuk om te zien , ik hou echt van moestuintjes. Hier beginnen de radijsjes en worteltjes ook te groeien en ik en benieuwd hoe ver ze dit jaar komen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.