12 maart 2018

Van zolder naar kinderkamer in 3 tips

Geplaatst in: interieur, voor je kind

Zolder naar kinderkamer

Kinderen hebben graag een eigen plek in huis waar ze kunnen spelen en slapen. Na een aantal jaar de slaapkamer delen met het broertje of zusje, is het tijd voor een eigen plek. Heb je geen kamer meer over? Je zolder leent zich perfect voor een mooie kinderkamer. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt. Hierbij dus een drietal handige tips om je zolder tot kinderkamer om te toveren.

Dit artikel is als gastblog opgesteld en voor én door Daar Was Eens bewerkt tot het artikel dat je nu leest.

Afbeelding via Kingsman Asset // Shutterstock.

Tip 1: Maak je zolder veilig

Als je kroost op zolder slaapt is een grote voorwaarde dat het daar veilig is. Plaats een alarmsysteem dat brand detecteert, zeker als er apparaten op zolder staan die mogelijk brand veroorzaken. (Je weet maar nooit!) Zorg ook voor een veilige trap, door bovenaan een traphekje te plaatsen en de trap te voorzien van anti-slip matten en een stevige leuning. Plak alle scherpe hoeken op de zolder af met bumpers zodat de kinderen zich hier niet aan stoten. Als de kinderen veel op zolder spelen is het handig vloerbedekking neer te leggen. Deze ondergrond is lekker warm, zacht en absorbeert geluid. Als ze op zondag eens vroeg wakker zijn kunnen ze lekker spelen zonder hun ouders wakker te maken. (En voor wie er graag in z’n thuiskantoor werkt zonder al dat gerommel boven, is dit natuurlijk ook een handige tip.)

Dakkapel

Afbeelding via Peter de Kievith // Shutterstock.

Tip 2: Zorg voor genoeg ruimte en daglicht

Een zolder is niet altijd de grootste en lichtste plek van het huis. Om van die donkere rommelzolder een mooie kamer te maken, biedt het plaatsen van een dakkapel een uitkomst. Een dakkapel zorgt ervoor dat je minder last hebt van de schuine daken en meer oppervlak en zonlicht creëert. De meest verkochte soort dakkapel in Nederland is de kunststof dakkapel. In tegenstelling tot de houten variant heeft een kunststof dakkapel, op een jaarlijkse schoonmaak na, nauwelijks onderhoud nodig. Een dakkapel mag in de meeste gevallen zonder vergunning geplaatst worden. Als de dakkapel door een bedrijf laat plaatsen, is dit vaak dezelfde dag al klaar, geen wekenlange verbouwing dus. Een dakkapel is een goede investering voor je huis. Je creëert meer ruimte en licht, de waarde van je huis stijgt, en het ziet er stiekem ook gewoon erg mooi uit van buitenaf bekeken.

Dakkapel

Afbeelding via CBCK // Shutterstock.

Tip 3: Denk aan de temperatuur

Voor een kinderkamer is een kunststof dakkapel zeker de beste optie. Het kunststof houdt, vergeleken met houten dakkapellen, de warmte namelijk beter buiten in de zomer. Als er teveel warmte binnenkomt, loopt de temperatuur in de zomeravonden behoorlijk op, waardoor de kinderen (maar jij ook) moeilijker in slaap komen. In de winter is het op zolder juist weer kouder dan in de rest van het huis, omdat er op zolder vaak geen goede verwarming is. Nu hoef je niet onverhoopt allemaal radiatoren te plaatsen, maar houd hier wel rekening mee. Plaats bijvoorbeeld een goed rolluik en dikke gordijnen. Dit houdt ook warmte vast in de winter. En wellicht overbodig, maar ook vloerbedekking voelt op koude dagen net iets fijner aan.

Liefs Olga

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter