31 juli 2018

Op fietse: Quality time met I.

Geplaatst in: foto's, moederschap, persoonlijk

Quality time met I.

Na nog lang doorgewerkt te hebben, is ook de zomervakantie van 2018 voor mij een feit. En met een hittegolf in aantocht, had het ook niet langer moeten duren. Ondanks de warmte en het gebrek aan afkoeling geniet ik volop van mijn verdiende rust. Ik vind het namelijk heerlijk om er weer met mijn twee kindjes op uit te kunnen trekken. Een vakantie in het buitenland wordt ‘m niet dit jaar, maar op fietse(n) in Drenthe vinden we gelukkig ook heel leuk. Want met een fiets, fototoestel en een paar pakjes drinken kom je ook een eind. Want hé: wie döt mij wat vandage!

Hoewel ik al mijn hele leven ‘in de stad’ woon, heb ik altijd het geluk van natuur in de buurt gekend. Ik woon namelijk vlakbij het grote Asserbos en hoef ook niet ver te fietsen om weilanden, boerderijen en ander natuurschoon om me heen te aanschouwen. Iets wat ik best een luxe vind, want zo heb ik het gemak van winkels en horeca én de rust van de natuur in de buurt. Wij hoeven er in ieder geval niet lang over te doen om ons in een geheel andere omgeving te bevinden. Tijd voor quality time met I.!

Toen m’n zoons en ik afgelopen week een paar dagen bij oma logeerden, trokken I. en ik er om die reden ook een middagje op uit. Ik wilde namelijk al heel lang een kijkje bij de lokale schaapskudde nemen en kreeg I. zo ver dat ‘ie met me mee wilde fietsen. Fototoestel mee en drinken in de tas en wij waren klaar om op pad te gaan.

Helaas bleek de kudde net in het andere veld te grazen, maar ondanks dat hebben we ons prima vermaakt. Kijk je mee?

Quality time met I.

In tegenstelling tot wat je denkt, is dit hele gebied in een paar jaar tijd kunstmatig aangelegd. Ik kan me namelijk nog herinneren dat het grootste deel van dit uitzicht weiland was en er geen grote heuvel in het veld stond. Het mag dan wel nodig zijn om meer huizen bij te bouwen, ergens vind ik het ook wel zonde. Die paar oude boerderijen die hier nog langs de grote weg stonden (staan!) hebben we hun charme verloren.

Waar ik me een klein beetje op verkeken had, was de klim naar boven. Op deze foto komt het misschien minder goed tot zijn recht, maar I. en ik liepen hier op een grote heuvel rond. Een heuvel die alleen via een zandpad tussen de distels beklommen kon worden en dát viel natuurlijk een beetje tegen. ;) Want wij hadden uiteraard onze beste wandelschoenen thuis gelaten en liepen daar op sandalen rond.

Dus tip van Flip: mocht je deze zomer in het recreatiepark Kloosterveen willen wandelen, trek dan dichte schoenen aan. (Legerkisten kun je in de kast laten staan, een sportschoen is al prima.)

Stukje rennen! Hier testte ik de zelfontspannerfunctie van mijn camera. Want als je zo’n moeder-zoon dagje gepland hebt, is het ook leuk om met z’n tweeën op de foto te staan.

Quality time met I.

Ook I. wilde graag wat foto’s maken. En al is mijn camera stiekem wat te zwaar, hij weet er best goede plaatjes mee te schieten. Over een paar jaar mag ‘ie mee op pad om mijn #OOTD vast te leggen. ;)

(Ik heb dan wel geen voeten op deze foto, leuk is hij wel.)

En ten slotte de grote kleine man himself! Drie jaar oud en inmiddels prima in staat om foto’s van zijn moeder en de omgeving te maken.

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply Olga 9 augustus 2018 at 19:13

  Ik zie nu pas dat ik mijn reactie op jouw bericht als nieuwe reactie geplaatst heb, stom!

  “Dankjewel! We hebben ook een heel fijne middag gehad samen!”

 • Reply Elisa 5 augustus 2018 at 10:45

  Wat super leuk dat hij zo foto’s wil maken! En kan het zeker al goed!!! Geniet van je vakantie.

 • Reply Saskia 5 augustus 2018 at 09:37

  Ik had de foto’s op Ig al voorbij zien komen, echt super leuk<3

 • Reply Olga 1 augustus 2018 at 17:29

  Dankjewel! We hebben ook een heel fijne middag gehad samen!

 • Reply Jenn 1 augustus 2018 at 12:44

  Ah, wat een leuke foto’s!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.